Ухвала
від 07.10.2021 по справі 205/6256/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

07.10.2021 Єдиний унікальний номер 205/6256/20

Провадження № 6/205/323/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 жовтня 2021 року Ленінський районний суд м. Дніпропетровська в складі: головуючого судді Терещенко Т.П., за участю секретаря судового засідання Кривозуб О.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дніпрі справу за заявою представника Органу опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради Нілової Наталії Леонідівни про видачу дубліката виконавчого листа у цивільній справі № 205/6256/20,

В С Т А Н О В И В:

Представник Органу опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради Нілова Н.Л. звернулася до суду з вищевказаною заявою, посилаючись на те, що Ленінським районним судом м. Дніпропетровська розглянута з винесенням судового рішення цивільна справа № 205/6256/20 за позовною заявою Органа опіки та піклування Новокодацької районної у місті Дніпрі ради в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, яким позовні вимоги задоволені, позбавлено батьківських прав ОСОБА_3 щодо малолітніх дітей: ОСОБА_1 та ОСОБА_2 і стягнуто з ОСОБА_3 аліменти на користь малолітніх дітей: ОСОБА_1 і ОСОБА_2 на їх особисті рахунки, відкриті в Державному ощадному банку України, у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу) відповідача щомісячно, але не менше ніж 50 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, починаючи стягнення з 19 серпня 2020 року і до виповнення найстаршою дитиною повноліття. Представником Органу опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради було отримано виконавчий лист, який згодом було втрачено. З урахуванням зазначених обставин, заявник просила видати дублікат виконавчого листа щодо стягнення аліментів.

У судове засідання сторони не з`явилися, про час і місце розгляду справи були повідомлені належним чином, про причини своєї неявки суд не повідомили.

У зв`язку з неявкою в судове засідання учасників справи, суд розглядає справу відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Вивчивши заяву та матеріали цивільної справи, суд дійшов таких висновків.

Судом встановлено, що рішенням Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 09 листопада 2020 року було задоволено позовні вимоги Органу опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, позбавлено батьківських прав ОСОБА_3 щодо малолітніх дітей: ОСОБА_1 та ОСОБА_2 і стягнуто з ОСОБА_3 аліменти на користь малолітніх дітей: ОСОБА_1 і ОСОБА_2 на їх особисті рахунки, відкриті в Державному ощадному банку України, у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу) відповідача щомісячно, але не менше ніж 50 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, починаючи стягнення з 19 серпня 2020 року і до виповнення найстаршою дитиною повноліття, допустивши негайне виконання рішення суду в частині стягнення аліментів (а. с. 54-58).

Відповідно до довідки Новокодацького відділу державної виконавчої служби у місті Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) № 61136/24 від 23.09.2021 року, виконавчий лист № 205/6256/20 від 09.11.2020 року виданий Ленінським районним судом м. Дніпропетровська про стягнення з ОСОБА_3 на користь малолітніх дітей: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на їх особисті рахунки, відкриті в Державному ощадному банку України, у розмірі 1/3 частини заробітку (доходу) відповідача щомісячно, але не менше ніж 50% , починаючи з 19 серпня 2020 року не надходив до Новокодацького відцілу державної виконавчої служби у місті Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) та на виконанні не перебував (а. с. 66).

Стаття 124 Конституції України передбачає, що судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

Відповідно до статті 1 Закону України Про виконавче провадження виконавче провадження є завершальною стадією судового провадження.

Згідно із ст. 12 Закону України Про виконавче провадження виконавчий документ про стягнення періодичних платежів у справах про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок каліцтва чи іншого ушкодження здоров`я, втрати годувальника тощо може бути пред`явлено до виконання протягом усього періоду, на який присуджені платежі.

Пунктом 17.4 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, передбачено, що у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк і з дня надходження заяви. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Згідно діючого законодавства, дублікатом є документ, який видається замість втраченого оригіналу і має силу первісного акта. Дублікат видається судом, який ухвалив рішення, після розгляду заяви про видачу дубліката. При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого документа суд повинен перевірити, чи не було воно виконано за втраченим документом, адже за повністю виконаним рішенням дублікат виконавчого документа не видається.

Як зазначено у заяві, виконавчий лист № 205/6256/20, виданий Ленінським районним судом м. Дніпропетровська, було втрачено.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що внаслідок того, що оригінал виконавчого документу відсутній, порушуються права сторін по справі, строк пред`явлення виконавчого документу до виконання не закінчився, у зв`язку з чим заява підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 12, 13, 247, 258-260, 355, п. 17.4 Перехідних положень ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву представника Органу опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради Нілової Наталії Леонідівни про видачу дубліката виконавчого листа у цивільній справі № 205/6256/20 - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа № 205/6256/20, виданий Ленінським районним судом м. Дніпропетровська про стягнення з ОСОБА_3 аліментів на користь малолітніх дітей: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , на їх особисті рахунки, відкриті в Державному ощадному банку України, у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу) відповідача щомісячно, але не менше ніж 50 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, починаючи стягнення з 19 серпня 2020 року і до виповнення найстаршою дитиною повноліття.

Ухвалу може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суду через Ленінський районний суд м. Дніпропетровська шляхом подачі апеляційної скарги на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Суддя: Т.П. Терещенко

.

СудЛенінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення07.10.2021
Оприлюднено12.10.2021
Номер документу100244224
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —205/6256/20

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 07.10.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 30.09.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Рішення від 09.11.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 21.08.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні