Ухвала
від 04.10.2021 по справі 2-1016/11
СУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1016/11

Провадження № 6/587/81/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 жовтня 2021 року Сумський районний суд Сумської області під головуванням судді Степаненко О.А., за участю секретаря судового засідання Домненко Н.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Суми заяву Голови правління КС СКК Віта Петренка В`ячеслава Юрійовича про видачу дубліката виконавчого листа ,

ВСТАНОВИВ:

Голова правління КС СКК Віта Петренко В .Ю. звернувся до суду з даною заявою з тих підстав, що на підставі рішення Сумського районного суду Сумської області № 2-1016/11 від 28.11.2011 року за позовом Кредитної спілки Сумська кредитна компанія Віта до ОСОБА_1 про стягнення боргу за кредитним договором був виданий виконавчий лист, який пред`являвся до Сумського ВДВС у Сумському районі Сумської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми). Однак, оригінал виконавчого листа втрачено у зв`язку з постійними кадровими змінами у кредитній компанії та складною процедурою документообігу і його неодноразові пошуки не дали результатів. Тому просив видати його дублікат про стягнення боргу.

Заявник Голова правління КС СКК Віта Петренко В .Ю. в судове засідання не з`явився, від нього надійшла заява з проханням слухати справу у його відсутність, свої вимоги підтримав.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що дана заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що рішенням Сумського районного суду Сумської області від 18 листопада 2011 року стягнуто зі ОСОБА_1 на користь Кредитної спілки Сумська кредитна компанія Віта 7 440 грн. 50 коп. заборгованості за кредитним договором та 194 грн. 41 коп. судових витрат по справі (а.с.3), на підставі чого був виданий відповідний виконавчий лист № 2-1016/2011.

Як зазначає голова правління КС СКК Віта Петренко В .Ю., виконавчий лист пред`являвся до Сумського ВДВС у Сумському районі Сумської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), однак його оригінал було втрачено у зв`язку з постійними кадровими змінами у кредитній компанії та складною процедурою документообігу .

З наданого заявником Акту відсутності оригіналів виконавчих листів по справам КС СКК Віта вбачається, що по справі № 2-1016/11 виконавчий лист Сумського районного суду Сумської області від 18 листопада 2011 року про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 втрачено.

З огляду на те, що виконавчий лист не перебуває на виконанні у відділі ДВС, слід вважати, що оригінал виконавчого листа втрачено.

Враховуючи, що на даний момент оригінал виконавчого листа втрачено, а також неможливість встановити подальшу долю вказаних виконавчих документів (відсутність доказів отримання його ВДВС Сумського району) є всі підстави вважати вказані виконавчі документи втраченими не з вини КС СКК Віта , а тому, оскільки борг не сплачено, є необхідність у видачі дубліката виконавчого листа.

Відповідно до п. 17.4) Перехідних положень Цивільного процесуального кодексу України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Відповідно до ст. 12 Закону України Про виконавче провадження виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців. Строки, зазначені в частині першій цієї статті, встановлюються для виконання рішення з наступного дня після набрання ним законної сили чи закінчення строку, встановленого в разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а якщо рішення підлягає негайному виконанню - з наступного дня після його прийняття.

Суд вважає, що вимоги Голови правління КС СКК Віта підлягають задоволенню.

Керуючись п. 17.4) Перехідних положень ЦПК України, ст. 12 ЗУ Про виконавче провадження ,

УХВАЛИВ:

Видати дублікат виконавчого листа по справі № 2-1016/11, виданого за рішенням Сумського районного суду Сумської області про стягнення зі ОСОБА_1 на користь Кредитної спілки Сумська кредитна компанія Віта 7 440 грн. 50 коп. заборгованості за кредитним договором; стягнення зі ОСОБА_1 на користь Кредитної спілки Сумська кредитна компанія Віта 194 грн. 41 коп. судових витрат по справі.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом 15-ти днів з дня її проголошення до Сумського апеляційного суду через Сумський районний суд Сумської області.

Суддя О.А. Степаненко

СудСумський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення04.10.2021
Оприлюднено12.10.2021
Номер документу100255337
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1016/11

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Панчук А. І.

Ухвала від 10.12.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Остапенко Н. Г.

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Остапенко Н. Г.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Гичка О. Б.

Ухвала від 31.03.2021

Цивільне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Гичка О. Б.

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Золотар М. М.

Ухвала від 15.09.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні