Ухвала
від 01.10.2021 по справі 191/3188/21
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/3188/21

Провадження № 1-кс/191/583/21

У Х В А Л А

іменем України

01 жовтня 2021 року м. Синельникове

Слідчий суддя Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Синельникове клопотання слідчого СВ Синельниківського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Синельниківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, а також перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження №42021042140000030 від 27 серпня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, у рамках якого подано клопотання та дослідивши докази по даному матеріалу,

ВСТАНОВИВ:

30.09.2021року слідчийСВ СинельниківськогоРУП ГУНП вДніпропетровській областізвернувся дослідчого суддіСинельниківського міськрайонногосуду зклопотанням про тимчасовийдоступ додокументів,яке обґрунтовуєтим,що слідчимвідділом СинельниківськогоРУП ГУНПв Дніпропетровськійобласті проводитьсядосудове розслідуванняу кримінальномупровадженні,відомості прояке внесенодо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань за№42021042140000030,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби та з метою одержання неправомірної вигоди для себе, впродовж 2020 2021 років уклали договори капітального ремонту приміщень та покрівлі підпорядкованих закладів освіти з порушенням норм законодавства щодо встановлення гарантійних строків, якості та об`єму виконаних робіт, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом громадським та державним інтересам.

Згідно договору № 11 «Капітальний ремонт частини покрівлі головного корпусу, покрівель альтанок та козирків ІНФОРМАЦІЯ_2 по АДРЕСА_1 » від 11.03.2020 укладеного між замовником - ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та підрядником товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), відповідно до якого, підрядник зобов`язався завершити виконання робіт до 31.12.2020 року.

Згідно вказаного договору ціна робіт становить 1402296,60 грн. (у т. ч. ПДВ 233 716,46 грн.), які відповідно до пункту № 4 зазначеного вище договору від 15.07.2021 № 6-К попередньо сплановано виплатити в період з у розмірі 30% вартості річного обсягу робіт, що становить 420688,98 грн. (у т.ч. ПДВ 70114,83 грн.).

Підставою для здійснення оплати між замовником - ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та підрядником ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ) є акти КБ-2В та КБ-3, які затверджуються відповідними посадовими особами замовника та посадовими особами підрядника, які на момент проведення досудового розслідування відсутні та мають вагоме значення для встановлення обсягу виконаних робіт.

Таким чином, у володінні до ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 - знаходяться оригінали документів щодо виконання робіт «Капітальний ремонт частини покрівлі головного корпусу, покрівель альтанок та козирків ІНФОРМАЦІЯ_2 по АДРЕСА_1 » підрядником якого є ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню та в подальшому будуть необхідні при проведенні судово-будівельних та судово-економічних експертиз, оскільки мають фактичні данні щодо виконання обсягів робіт та оплати за вказані роботи.

Враховуючи вищевикладене, у органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до оригіналів документації, що перебувають у володінні ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , а саме документів щодо виконання робіт (Капітальний ремонт частини покрівлі головного корпусу, покрівель альтанок та козирків ІНФОРМАЦІЯ_2 по АДРЕСА_1 ), з можливістю їх вилучення, а саме: договорів на виконання робіт, з усіма додатками та специфікаціями до них; проектно-кошторисною документацією, актами виконаних робіт форми КБ-2В, КБ-3, відомостями ресурсів, накладними, податковими накладними, платіжними дорученнями, товарно-транспортними накладними, дефектними актами, оригіналами договорів на виконання технічного нагляду (у разі наявності), з актами виконаних робіт, платіжними дорученнями та усіма додатками до них.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Слідчий надав заяву про розгляд клопотання у його відсутності, просить його задовольнити.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання та дослідивши додані до нього документи, вважає, що дане клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.159КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

В судовому засіданні встановлено, що в провадженні слідчого СВ Синельниківського РУП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42021042140000030, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України.

Згідно ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених КПК.

Статтею 160 КПК Українипередбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з ч. ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

За такихобставин слідчийсуддя дійшоввисновку,що зурахуванням викладеногота забезпечуючивиконання завданькримінального провадженнящодо швидкого,повного танеупередженого розслідування,з метоюдосягнення повноти,всебічності танеупередженості розслідуваннявищезазначеного факту,а такожнеможливість отримативідомості вінший спосібта враховуючи,що вматеріалах кримінальногопровадження вбачаєтьсядостатність підставвважати,щовказана інформація може мати важливе значення в якості доказів у кримінальному провадженні, сприяти розкриттю злочину за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, слідчий суддя вважає за необхідне клопотання слідчого про тимчасовий доступ документів задовольнити.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст.132,159-166 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Синельниківського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Синельниківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні №42021042140000030 від 27 серпня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, задовольнити.

Надати тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів усіх документів, які перебувають у володінні ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , відносно виконання робіт«Капітальний ремонтчастини покрівліголовного корпусу,покрівель альтанокта козирків ІНФОРМАЦІЯ_2 по АДРЕСА_1 » за період часу з 01.03.2020 по час оголошення ухвали до виконання, а саме:

-документації конкурсних торгів, протоколів розкриття конкурсних пропозицій, протоколів відхилення конкурсних пропозицій, акцептів, звітів про результати проведення процедур конкурсних торгів та інших документів, що стосуються процедури проведення конкурсних торгів, де учасником процедури закупівлі є ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 »(кодЄРДПОУ НОМЕР_2 ),юридична адреса: АДРЕСА_2 ;

-усіх договорів на виконання робіт «Капітальний ремонт частини покрівлі головного корпусу, покрівель альтанок та козирків ІНФОРМАЦІЯ_2 по АДРЕСА_1 », укладених за результатами проведення тендерів, а також без проведення таких («прямі» договори) ІНФОРМАЦІЯ_1 (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), з усіма додатками та специфікаціями, проектно-кошторисною документацією, актами виконаних робіт форми КБ-2В, КБ-3, відомостями ресурсів, накладними, податковими накладними, платіжними дорученнями, товарно-транспортними накладними, дефектними актами та іншими документами, договорами, додатками до них та супровідними документами (актами виконаних робіт, тощо) із підприємствами, які залучались у якості субпідрядних організацій;

-договорів на виконання технічного нагляду та або відповідні накази та інші документи по закріпленню відповідальної особи, по роботам, які виконувались ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з актами виконаних робіт, платіжними дорученнями та усіма додатками до них;

-договорів на виконання проектних робіт, за якими у подальшому виконувались «Капітальний ремонтчастини покрівліголовного корпусу,покрівель альтанокта козирків ІНФОРМАЦІЯ_2 по АДРЕСА_1 » ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з актами виконаних робіт, платіжними дорученнями та усіма додатками до них;

Надати дозвіл на проведення тимчасового доступу, з можливістю вилучення оригіналів (за необхідності завірених копій) вищевказаних документів слідчому СВ Синельниківського РУП ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Синельниківського РУП ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_5 .

Ухвала діє протягом 1 (одного) місяця з дня її постановлення.

Відповідно до ч. 3 ст. 309КПК України, ухвала слідчого судді про задоволення клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

СудСинельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення01.10.2021
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу100266565
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —191/3188/21

Ухвала від 12.08.2022

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 17.06.2022

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 17.06.2022

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 14.06.2022

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 08.10.2021

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 06.10.2021

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 08.10.2021

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 01.10.2021

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні