Ухвала
від 22.09.2021 по справі 752/14919/20
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/14919/20

Провадження № 2/752/6466/21

У Х В А Л А

22 вересня 2021 року Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Плахотнюк К.Г.

за участі секретаря судового засідання Коротун Т.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про призначення автотоварознавчої експертизи,

встановив:

у провадженні суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до ПрАТ СК Арсенал Страхування , ТОВ ВІА Транс Експедиція , третя особа ОСОБА_3 про стягнення коштів на відшкодування шкоди, завданої майну за наслідками дорожньо-транспортної пригоди.

Провадження у справі було відкрито 23.10.2020 року з призначенням до розгляду за правилами спрощеного позовногопровадження з повідомленням сторін.

25.02.2021 року відповідач ПрАТ СК Арсенал Страхування подало відзив на позов, а 10.03.2021 року позивач скористався правом подачі відповіді на відзив.

13.04.2021 року до початку судового розгляду справи по суті представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Каченюк О.І. подав до суду клопотання про призначення у справі судової автотоварознавчої експертизи, щодо: визначення розміру матеріального збитку завданого позивачу внаслідок пошкодження транспортного засобу JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , внаслідок дорожньо-транспортної пригоди , що сталася 05 квітня 2019 року у місті Києві по вулиці Будіндустрії, 2 за участі транспортних засобів JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 та IVECO DAILY, державний реєстраційний номер НОМЕР_2 під керуванням водія ОСОБА_3 ; визначення розміру відновлювального ремонту транспортного засобу JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , внаслідок пошкоджень отриманих у результаті дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 05 квітня 2019 року у місті Києві по вулиці Будіндустрії, 2 за участі транспортних засобів JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 та IVECO DAILY, державний реєстраційний номер НОМЕР_2 під керуванням водія ОСОБА_3 .. Проведення експертного дослідження просив доручити ДЕДЕКЦ МВС .

В обгрунтування необхідності призначення судової автотоварознавчої експертизи, заявник послався на те, що в додатку до відзиву на позов ОСОБА_1 відповідачем ПрАТ СК Арсенал Страхування додано висновок експерта з автотоварознавчого дослідження щодо визначення вартості №05/08, складеного ОСОБА_4 , 05.08.2019 року , відповідно до якого вартість матеріального збитку завданого власнику транспортного засобу JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 становить 30128,35 гривень, що різниця від висновку наданого суду позивачем.

У судовому засіданні учасники справи відсутні, що не є перешкодою для вирішення судом клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Каченюка О.І. шення

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що для правильного вирішення судом заявленого спору, та з урахуванням встановлених судом обставин до початку судового розгляду справи по суті під час судового розгляду справи заявлене клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Для з"ясування питання щодо визначення розміру збитків, пошкодженого транспортного засобу з огляду на наявні у матеріалах справи два висновки експетів, щодо заявленого спору, котрі різняться між собою суду необхідні спеціальні знання для їх оцінки.

За правилами ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за умов, що для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Приймаючи до уваги, що кожна зі сторін у справі посилається на звіт експерта щодо розміру майнової шкоди, завданої за наслідками пошкодження транспортного засобу JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , які містять суттєві розбіжності з приводу розміру, відповідно надані ними висновки викликають у суду сумніви щодо їх правильності, а визначити який з висновків є правильним суду необхідні спеціальні знання, отже клопотання представника позивача про призначення судової автотоварозначвої експертизи підлягає задоволенню судом.

Питання щодо визначення експертної установи, якій буде доручено судом проведення автотоварознавчої експертизи вирішується судом на власний розсуд з огляду на відсутність у судовому засіданні учасників справи, котрі мають право на думку щодо експертної установи, якій судом буде доручено проведення призначеної експертизи, а тому з метою уникнення сумнівів учасників справи у правильності висновку експертів зробленого на виконання ухвали суду, суд вважає за необхідне доручити проведення експертного дослідження, що призначається експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

З огляду на те, що позивачем завершено відновлювальний ремонт пошкодженого автомобіля JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , проведення експертного дослідження необхідно провести за матеріалами справи.

Проте, для забезпечення належного дослідження обставин справи, що підлягають перевірці судом матеріали справи не містять електронного варіанту зафіксованих пошкоджень автомобіля позивача - JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 котрі необхідно надати для дослідження експертам, а тому зазначені матеріали підлягають витребуванню судом у сторін у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 102,103,104 ЦПК України, суд -

ухвалив:

клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про призначення автотоварознавчої експертизи, задовольнити.

Призначити у справі №752/14919/20 за позовом ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє представник - адвокат Каченюк Олег Ігорович, до приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал Страхування , товариства з обмеженою відповідальністю ВІА Транс Експедиція , ОСОБА_3 про стягнення коштів на відшкодування шкоди, завданої майну за наслідками дорожньо-транспортної пригоди, задовольнити.

Зобов`язати:

ОСОБА_1 надати до суду зафіксовані в електронному варіанті судовим експертом Вартаняном Юрієм Наполеоновичем в межах експертного автотоварознавчого дослідження з визначення вартості матеріального збитку, заподіяного власнику колісного транспортного засобу №135-1 складеного 18 травня 2020 року пошкодження автомобіля JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 ;

приватне акціонерне товариство Страхова компанія Арсенал Страхування надати до суду зафіксовані в електронному варіанті судовим експертом Бойком Олександром Анатолійовичем в межах експертного автотоварознавчого дослідження щодо визначення вартості матеріального збитку №05/08 складеного 05 серпня 2019 року пошкодження автомобіля JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 .

На вирішення експертів автотоварознавців поставити питання:

який розмір матеріального збитку завдано власнику транспортного засобу JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , внаслідок дорожньо-транспортної пригоди , що сталася 05 квітня 2019 року у місті Києві по вулиці Будіндустрії, 2 за участі транспортних засобів JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 та IVECO DAILY, державний реєстраційний номер НОМЕР_2 під керуванням водія ОСОБА_3 станом на 05 квітня 2019 року та на час складання висновку;

який розмір вартості відновлювального ремонту транспортного засобу JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , внаслідок пошкоджень отриманих у результаті дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 05 квітня 2019 року у місті Києві по вулиці Будіндустрії, 2 за участі транспортних засобів JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 та IVECO DAILY, державний реєстраційний номер НОМЕР_2 під керуванням водія ОСОБА_3 . станом на 05 квітня 2019 року та на час складання висновку?

Проведення експертного дослідження необхідно провести за матеріалами справи №752/14919/20 за позовом ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє представник - адвокат Каченюк Олег Ігорович, до приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал Страхування , товариства з обмеженою відповідальністю ВІА Транс Експедиція , ОСОБА_3 про стягнення коштів на відшкодування шкоди, завданої майну за наслідками дорожньо-транспортної пригоди, до яких будуть приєднані зафіксовані в електронному варіанті пошкодження автомобіля JEEP COMPASS , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 судовим експертом Вартаняном Юрієм Наполеоновичем в межах експертного автотоварознавчого дослідження з визначення вартості матеріального збитку, заподіяного власнику колісного транспортного засобу №135-1 складеного 18 травня 2020 року та судовим експертом Бойком Олександром Анатолійовичем в межах експертного автотоварознавчого дослідження щодо визначення вартості матеріального збитку №05/08 складеного 05 серпня 2019 року.

Проведення експертизи доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (03057, м. Київ, вулиця Смоленська,6).

Експертів попередити про кримінальну відповідальність, передбачену ст.ст. 384,385 КК України.

У розпорядження експертів направити копію ухвали суду від 22.09.2021 року про призначення судової автотоварознавчої експертизи та матеріали цивільної справи Голосіївського районного суду м. Києва №752/14919/20.

Оплату послуг експерта покласти на позивача ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє представник - адвокат Каченюк Олег Ігорович, адреса для листування АДРЕСА_1 , телефон НОМЕР_3 ).

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала підлягає оскарженню тільки в частині зупинення провадження у справі.

Суддя: К.Г.Плахотнюк

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.09.2021
Оприлюднено20.10.2021
Номер документу100411993
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —752/14919/20

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 22.09.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 11.01.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні