Ухвала
від 18.10.2021 по справі 920/973/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про закриття провадження

18.10.2021 Справа № 920/973/19

Господарський суд Сумської області у складі судді Соп`яненко О.Ю., при секретарі судового засідання Осокіній А.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 920/973/19, порушеної

за заявою кредитора - Головного управління Державної податкової служби України у Сумській області (40000, м. Суми, вул. Іллінська, 13, код ЄДРПОУ 43144399)

до боржника Приватного підприємства «СУНСЕТ» (41120, Сумська область, Шосткинський район, с.Ображаївка, вул. Вишнева, буд. 24, код ЄДРПОУ 40667119)

про визнання банкрутом

За участю представників:

Кредитор ГУ ДПС у Сумській області - Іванченко Т.С.

Ліквідатор не прибув

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Сумської області від 21.10.2019 було порушено провадження у справі № 920/973/19 про банкрутство Приватного підприємства «СУНСЕТ» , введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Лукашука Віталія Васильовича.

Постановою господарського суду від 11.02.2020 боржника Приватне підприємство «СУНСЕТ» визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Лукашука Віталія Васильовича.

06.09.2021 до суду надійшов на затвердження звіт ліквідатора Приватного підприємства «СУНСЕТ» арбітражного керуючого Лукашука В.В. № 02-04/116 від 28.08.2021 (вх.№ 3276) за підсумками ліквідаційної процедури.

Звіт ліквідатора призначено до розгляду в судовому засіданні на 04.10.2021 згідно ухвали суду від 08.09.2021.

04.10.2021 розгляд звіту ліквідатора було відкладено на 18.10.2021.

Заперечень щодо звіту ліквідатора до суду не надходило.

З огляду на відсутність перешкод для розгляду справи, достатність матеріалів справи для розгляду та прийняття відповідного рішення, суд вважає за можливе розглянути звіт ліквідатора в даному судовому засіданні.

Розглянувши наданий суду звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс, документи що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, заслухавши повноважного учасника судового процесу, суд встановив.

Постановою суду від 11.02.2020 боржника Приватне підприємство «СУНСЕТ» визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Лукашука Віталія Васильовича.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури було оприлюднено 12.02.2020 року на офіційному сайті Вищого господарського суду України.

Враховуючи те, що повідомлення про визнання Приватного підприємства «СУНСЕТ» опубліковано в офіційному органі у відкритому доступі, вважається, що всі можливі кредитори були повідомлені належним чином.

Відповідно до ухвали суду від 21.10.2019 у справі № 920/973/19 визнані вимоги Головного управління ДПС у Сумській області: 1698193,00 грн. - основного боргу включено до третьої черги реєстру вимог кредиторів, 4188,18 грн. штрафних санкцій - 6 черга реєстру вимог кредиторів, 19210,00 грн. судового збору - перша черга реєстру вимог кредиторів. Інших заяв з кредиторськими вимогами до суду не надходило.

Статтею 61 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та визначає початкову вартість майна банкрута; аналізує фінансовий стан банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; формує ліквідаційну масу; заявляє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов`язковому зберіганню; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Кодексом; веде реєстр вимог кредиторів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Згідно з статтею 62 КУзПБ усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання, включаються до складу ліквідаційної маси. Майно, визначене родовими ознаками, що належить банкруту на праві володіння або користування, включається до складу ліквідаційної маси.

За приписами статті 63 КУзПБ після проведення інвентаризації та отримання згоди на продаж майна ліквідатор здійснює продаж майна банкрута на аукціоні.

Отже, ліквідатор в ліквідаційній процедурі вживає заходів щодо виявлення майна (активів) банкрута та формування ліквідаційної маси, організовує продаж майна та вчиняє інші дії відповідно до цього Кодексу.

Відповідно до ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів; подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов`язаний подати до господарського суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Як встановлено судом, ліквідатором вживалися заходи щодо пошуку, виявлення та повернення майна банкрута з метою включення його до складу ліквідаційної маси та подальшого задоволення вимог кредиторів.

За результатами проведеної інвентаризації ПП СУНСЕТ , ліквідатором банкрута складено інвентаризаційні описи та протоколи інвентаризаційної комісії від 21.02.2020, відповідно до яких встановлено відсутність майна банкрута, грошових коштів, дебіторської заборгованості не виявлено.

На підставі отриманих відповідей та проведеної інвентаризації майнових активів підприємства банкрута, ліквідатором не було виявлено майнових активів, які можливо було б включити до складу ліквідаційної маси для подальшого задоволення кредиторських вимог у справі про банкрутство ПП СУНСЕТ .

За результатами проведеного аналізу, ліквідатором вказано, що ПП СУНСЕТ має всі ознаки банкрутства та знаходиться у кризовому фінансовому становищі,

Згідно з вимогами п.6 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Кодексу.

23.09.2021 відбулося засідання комітету кредиторів у справі про банкрутство ПП СУНСЕТ , на якому було схвалено звіт ліквідатора про хід ліквідаційної процедури ПП СУНСЕТ .

Заперечень щодо звіту ліквідатора до суду не надходило.

Архівна документація ліквідатору передана не була.

Банківський рахунки боржника закрито.

Судом встановлено, що на день подання звіту та ліквідаційного балансу, майнові активи у банкрута відсутні, не погашена кредиторська заборгованість внаслідок відсутності майнових активів та коштів боржника.

Відповідно до частини 4 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства, вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо, зокрема, затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Суд вважає, що ліквідатором виконані усі необхідні дії, спрямовані на виявлення та повернення активів банкрута. Приймаючи до уваги, що вимоги кредиторів не задоволені, боржник не вільний від боргів і не може продовжувати свою підприємницьку діяльність, за результатами ліквідаційного балансу у банкрута відсутнє майно, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс погоджено комітетом кредиторів (протокол засідання комітету кредиторів від 23.09.2021), суд вважає, що звіт та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, боржник, як юридична особа, ліквідації, а провадження у справі закриттю.

Розглянувши наданий суду звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс, враховуючи, що суду надані документи, що свідчать про ліквідацію банкрута, у тому числі ліквідаційний баланс, при таких обставинах суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута із ліквідацією останнього як юридичної особи.

Керуючись ст.ст. 12, 30, 45, 60, 64, 65 пунктом 5 частини 1 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 232, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства «СУНСЕТ» (41120, Сумська область, Шосткинський район, с.Ображаївка, вул. Вишнева, буд. 24, код ЄДРПОУ 40667119) - затвердити.

2. Приватне підприємство «СУНСЕТ» (41120, Сумська область, Шосткинський район, с.Ображаївка, вул. Вишнева, буд. 24, код ЄДРПОУ 40667119) - ліквідувати як юридичну особу.

3. Повноваження ліквідатора Приватного підприємства «СУНСЕТ» (41120, Сумська область, Шосткинський район, с.Ображаївка, вул. Вишнева, буд. 24, код ЄДРПОУ 40667119) арбітражного керуючого Лукашука Віталія Васильовича (свідоцтво № 1885 від 21.12.2018, м.Кривий Ріг, пр.Миру,29В, прим.№10) - припинити.

4.Провадження у справі № 920/973/19 про банкрутство Приватного підприємства «СУНСЕТ» (41120, Сумська область, Шосткинський район, с.Ображаївка, вул. Вишнева, буд. 24, код ЄДРПОУ 40667119) - закрити.

5.Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

6.Зобов`язати державного реєстратора провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - банкрута, внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про припинення юридичної особи - банкрута та направити органам державної статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута.

7. Копію ухвали направити кредитору, арбітражному керуючому Лукашуку В.В., державному реєстратору, органу державної статистики, державному органу з питань банкрутства, органу ДВС.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та підлягає оскарженню в порядку визначеному розділом IV ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://su.arbitr.gov.ua/sud5021/.

Повний текст ухвали підписано 20.10.2021.

Суддя О.Ю. Соп`яненко

Дата ухвалення рішення18.10.2021
Оприлюднено21.10.2021
Номер документу100423884
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —920/973/19

Постанова від 08.12.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Постанова від 08.12.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 08.12.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 29.11.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 23.11.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 01.11.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 18.10.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 18.10.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 05.10.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 04.10.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні