Ухвала
від 20.10.2021 по справі 925/852/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

20 жовтня 2021 року справа № 925/852/21

м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області в складі судді Дорошенка М.В. за участю прокурора відділу Черкаської обласної прокуратури Хилі А.С. і приватного підприємства "Інститут з питань іхтіології" в особі Драча М.В. (в порядку самопредставництва) із секретарем судового засідання Рябенькою Я.В., розглянувши у судовому засіданні у порядку спрощеного позовного провадження справу за позовом керівника Золотоніської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, державного підприємства "Золотоніське лісове господарство" та Іркліївської сільської ради Золотоніського району Черкаської області до приватного підприємства "Інститут з питань іхтіології" про розірвання договору та стягнення 5499,37 грн.,

ВСТАНОВИВ:

У судовому засіданні, яке відбулося 06.10.2021, господарський суд оголосив перерву до 14 год. 30 хв. 20 жовтня 2021 року, про що повідомив учасників, які брали участь у судовому засіданні, під розписку, а інших учасників справи ухвалою від 06.10.2021.

Після закінчення перерви Черкаська обласна державна адміністрація, Черкаське обласне управління лісового та мисливське господарство, державне підприємство "Золотоніське лісове господарство" та Іркліївська сільська рада Золотоніського району Черкаської області чи їх представники у судове засідання, призначене на 14 год. 30 хв. 20.10.2021, не явилися і про причини неявки Господарський суд Черкаської області не повідомили.

У судовому засіданні яке відбулося 20.10.2021, представник приватного підприємства "Інститут з питань іхтіології" Драч М.В. заперечив викладені у позові доводи прокурора щодо наявності підстав для здійснення прокурором представництва інтересів держави у спірних правовідносинах в інтересах держави в особі Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, державного підприємства "Золотоніське лісове господарство" та Іркліївської сільської ради Золотоніського району Черкаської області.

Прокурор відділу Черкаської обласної прокуратури Хиля А.С. заявила усне клопотання про надання їй часу для підготовки та подання обґрунтованого письмового пояснення щодо доводів представника приватного підприємства "Інститут з питань іхтіології" Драча М.В. про відсутність підстав для здійснення прокурором представництва інтересів держави у спірних правовідносинах в інтересах держави в особі Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, державного підприємства "Золотоніське лісове господарство" та Іркліївської сільської ради Золотоніського району Черкаської області.

Вказане усне клопотання прокурора відділу Черкаської обласної прокуратури Хилі А.С. відповідає наданим їй ст. 42 Господарського процесуального кодексу України правам, тому підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 252 Господарського процесуального кодексу України розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Частинами 2, 3 ст. 216 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що у разі якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі. Про перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

З огляду на вище викладене Господарський суд Черкаської області оголосив перерву у судовому засіданні до 10 год. 00 хв. 02 листопада 2021 року в приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: бул. Шевченка, 307, зал судових засідань № 313, м. Черкаси, 18005, про що повідомив учасників справи, які приймали участь у судовому засіданні, під розписку.

Черкаська обласна державна адміністрація, Черкаське обласне управління лісового та мисливське господарство, державне підприємство "Золотоніське лісове господарство" та Іркліївська сільська рада Золотоніського району Черкаської області, представники яких не брали участі у судовому засіданні, відповідно до ст. 216 Господарського процесуального кодексу України підлягають повідомленню про дату, час і місце продовження судового засідання в порядку спрощеного позовного провадження цією ухвалою суду.

Керуючись ст.ст. 42, 120, 121, 216, 234, 247-252 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Повідомити Черкаську обласну державну адміністрацію, Черкаське обласне управління лісового та мисливське господарство, державне підприємство "Золотоніське лісове господарство" та Іркліївську сільську раду Золотоніського району Черкаської області про оголошену перерву у судовому засіданні і його продовження о 10 год. 00 хв. 02 листопада 2021 року в приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: бул. Шевченка, 307, зал судових засідань №313, м. Черкаси, 18005.

2. Надіслати копію цієї ухвали усім учасникам справи.

3. Роз`яснити учасникам справи про їх обов`язок повідомляти суд про причини неявки в у судове засідання і, що у разі їх неявки наступають наслідки передбачені статтею 202 Господарського процесуального кодексу України.

4. Повідомити веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, - с ourt.gov.ua/fair/

Ця ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя М. В. Дорошенко

Дата ухвалення рішення20.10.2021
Оприлюднено22.10.2021
Номер документу100455973
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору та стягнення 5499,37 грн

Судовий реєстр по справі —925/852/21

Постанова від 07.06.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 12.04.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 16.02.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 17.01.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 07.12.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 09.11.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Рішення від 02.11.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 20.10.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 14.09.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 26.08.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні