Ухвала
від 21.10.2021 по справі 195/1559/21
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

195/1559/21

У Х В А Л А

21.10.2021 року с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Томаківський районний суду Дніпропетровської області у складі: головуючого - судді Омеко М.В.,за участю секретаря судового засідання Мартинової Н.В., розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в с-щі Томаківка за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ "Гарант-Агро" про встановлення земельного сервітуту, третя особа Томаківська селищна рада,-

Встановив:

В провадженні Томаківського районного суду на розгляді перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "Гарант-Агро" про встановлення земельного сервітуту, третя особа Томаківська селищна рада.

21.10.2021 року до суду надійшло клопотання від представника відповідача про залучення до участів справі, якості третьої особи без самостійних вимог та стороні відповідача Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області в особі Відділу № 2 Нікопольського управління у Нікопольському районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області

В судовому засіданні представник відповідача підтримав своє клопотання та просив його задовольнити.

Представник позивача проти клопотання не заперечував.

У відповідності до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно до ст. 54 ЦПК України, якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява. У разі розгляду справи без повідомлення третьої особи про розгляд справи обставини справи, встановлені судовим рішенням, не мають юридичних наслідків при розгляді позову, пред`явленого стороною, яка брала участь у цій справі, до цієї третьої особи або позову, пред`явленого цією третьою особою до такої сторони.

Враховуючи, що предметом справи є встановлення земельного сервітуту, тобто мають місце правовідносини в земельній сфері.Відповідно рішення по справі впливає на права та обовязки , як фізичних осіб-власників земельних ділянок, так і на державні органи відповідальні за контроль прийняття рішень у сфері земельних правовідносин.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 53, 54, 274 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області в особі Відділу № 2 Нікопольського управління у Нікопольському районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області.

Запропонувати третій особі протягом 5-ти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду письмові пояснення щодо позову, копії яких разом з доданими до них документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, в яких викласти свої аргументи, міркування та відповідні докази на підтримку або заперечення проти позову.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Підготовче судове засідання відкласти на 15.11.2021 року на 09.10 год.

Суддя: М.В. Омеко

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.10.2021
Оприлюднено22.10.2021
Номер документу100473641
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —195/1559/21

Рішення від 24.01.2022

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Рішення від 24.01.2022

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 08.09.2021

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні