Ухвала
від 21.10.2021 по справі 914/1545/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

21.10.2021 Справа № 914/1545/21

Господарський суд Львівської області у складі судді Коссака С.М., при секретарі Побігайленко Ю.-Б.В., розглянувши матеріали справи:

за позовом: Керівника Яворівської окружної прокуратури Львівської області, м. Яворів, Львівська область в інтересах держави в особі

позивача: Судововишнянської міської ради Яворівського району Львівської області

до відповідача: ОСОБА_1 , м. Судова Вишня, Яворівський район, Львівська обл.

про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки

За участю представників сторін:

Прокурор: Нестерук Софія Сергіївна;

Від позивача: Сувала Ігор Михайлович - представник;

Від відповідача: не з`явився

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Керівника Яворівської окружної прокуратури Львівської області, м. Яворів, Львівська область в інтересах держави в особі позивача Судововишнянської міської ради Мостиського району Львівської області до відповідача ОСОБА_1 , м. Судова Вишня, Яворівський район, Львівська обл. про розірвання договору оренди землі від 11.04.2017 року, укладений між Судововишнянською міською радою Мостиського району Львівської області та ОСОБА_1 , щодо земельної ділянки кадастровий номер 4622410500:02:003:0121 площею 0,30 га, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрований у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, за реєстраційним номером об"єкта нерухомого майна: 1903428246224 та зобов"язання відповідача ОСОБА_1 повернути на користь держави в особі Судововишнянської міської ради Львівської області земельну ділянку площею 0,30 га, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 .

За приписами ч.6 ст.176 Господарського процесуального кодексу України у разі, якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, що не є підприємцем, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

У зв`язку з тим, що відповідач - ОСОБА_1 є фізичною особою, 04.06.2021 року Господарським судом Львівської області надіслано запит до відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ГУДМС України у Львівській області з метою встановлення зареєстрованого місця проживання вказаної особи.

16.06.2021 року від відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ГУ ДМС України у Львівській області надійшла відповідь на запит суду, у якій вказано місце проживання ОСОБА_1 за адресою - АДРЕСА_2 .

Ухвалою суду від 30.06.2021 року позов залишено без руху, прокурору встановлено строк для виправлення виявлених недоліків.

14.07.2021 року від керівника Яворівської окружної прокуратури на поштову адресу суду надійшов лист на виконання вимог ухвали суду за вх.№16278/21, про усунення недоліків позовної заяви, відповідно до якої прокурором надано пояснення щодо позивача у справі.

Ухвалою суду від 19.07.2021 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та підготовче засідання призначено на 03.08.21 о 12:45 год. в приміщенні Господарського суду Львівської області, за адресою: 79014, місто Львів, вулиця Личаківська, 128 (другий поверх).

Ухвалою суду від 03.08.2021 року постановлено прокуратурі та позивачу надати суду до наступного судового засідання інформацію щодо назви позивача і відповідні рішення органу місцевого самоврядування з цього приводу та відкладено підготовче засідання на 16 вересня 2021 року на 10:30 год.

Ухвалою суду від 16.09.2021 року постановлено прокуратурі та позивачу надати суду, належним чином засвідчену копію договору оренди з додатками,. що складає предмет спору; позивачу надати довідку з підписами уповноважених осіб про періоди заборгованості та її суму за час дії договору; продовжено строк підготовчого провадження на 30 днів та відкладено підготовче засідання на 07 жовтня 2021 року на 10:15 год.

Ухвалою суду від 07.10.2021 року постановлено, враховуючи подане клопотання прокурора та позивача (вх.№23511), змінити назву органу місцевого самоврядування, а саме - Судововишнянську міську раду Мостиського району Львівської області на - Судововишнянську міську раду Яворівського району Львівської області та відкладено підготовче засідання на 21 жовтня 2021 року на 12:40 год.

В судове засідання 21.10.2021 року прокурор та представник позивача з`явилися, та не заперечили про закриття підготовчого провадження та призначення розгляду справи по суті.

В судове засідання 21.10.2021 року відповідач явку представника не забезпечив, про причини неявки суд не повідомив, хоча був належним чином повідомлений про місце, дату та час судового засідання, що підтверджується списком розсилки поштової кореспонденції суду за 11.10.2021 року. До суду від відповідача повернулися конверти, які надсилались судом на адресу згідно поданої інформації, поданої відділом обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ГУ ДМС України у Львівській області, відповідно до якої місце проживання ОСОБА_1 є - АДРЕСА_2 . Відтак відповідач був належним чином повідомлений про розгляд даної справи.

Відповідно до пункту 5 частини 6 статті 242 Господарського процесуального кодексу України днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Ухвали суду надіслані учасникам справи за адресами, що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, адресами, які вказані позивачем у позовній заяві та відповідно до інформації, поданої відділом обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ГУ ДМС України у Львівській області. Відтак, судом дотримано вимог процесуального закону щодо належного повідомлення усіх учасників справи про судовий розгляд.

Положеннями пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав і основоположних свобод від 04.11.1950р., ратифікованої Верховною Радою України, встановлено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Розумним, зокрема, вважається строк, що є об`єктивно необхідним для виконання процесуальних дій, прийняття процесуальних рішень та розгляду і вирішення справи з метою забезпечення своєчасного (без невиправданих зволікань) судового захисту. З огляду на практику Європейського суду з прав людини, критеріями розумних строків є: правова та фактична складність справи; поведінка заявника, а також інших осіб, які беруть участь у справі, інших учасників процесу; поведінка органів державної влади (насамперед суду); характер процесу та його значення для заявника. При цьому, згідно з практикою Європейського суду з прав людини щодо тлумачення положення "розумний строк" вбачається, що строк, який можна визначити розумним, не може бути однаковим для всіх справ. Критеріями оцінки розумності строку є, зокрема, складність справи та поведінка заявників.

За приписами статті 185 ГПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вчинення усіх необхідних процесуальних дій у даній справі для виконання завдань підготовчого провадження, визначених ст.177 ГПК України та вирішення питань які підлягають з`ясуванню у порядку ст.182 ГПК України, суд прийшов до висновку про необхідність закриття підготовчого провадження та призначення розгляду справи по суті.

Керуючись ст. ст. 177, 181-183, 185, 197, 233, 235 ГПК України , суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1. Закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті в судовому засіданні на 18.11.2021 р. о 10:20 год.

2 . Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: 79014, місто Львів, вулиця Личаківська, 128.

3 . Явка учасників справи в судове засідання на власний розсуд.

Інформація щодо руху справи розміщена в мережі Інтернет на інформаційному сайті за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua та на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://court.gov.ua .

Ухвала набирає законної сили в порядку та строк, що передбачені ст.235 ГПК та оскарженню не підлягає. Попередити сторони, що відповідно до ч. 8 ст. 80 ГПК України, докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч.2 ст. 207 ГПК України, суд залишає без розгляду заяви та клопотання, які без поважних причин не були заявлені в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом.

Повний текст ухвали складено та підписано 22.10.2021 року.

Суддя С.М. Коссак

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення21.10.2021
Оприлюднено22.10.2021
Номер документу100488008
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/1545/21

Ухвала від 17.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 07.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Рішення від 25.11.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 18.11.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 21.10.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 07.10.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 16.09.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 03.08.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 19.07.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні