Ухвала
від 22.10.2021 по справі 203/376/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/376/21

Провадження № 2/0203/526/2021

УХВАЛА

22 жовтня 2021 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська в залі суду в м. Дніпрі у складі:

головуючого судді - Ханієвої Ф.М.,

за участю секретаря судового засідання - Сядро Г.Г.,

за участі:

представника позивача - Кушнерової З.Л. ,

відповідача-1 - ОСОБА_2 ,

представника третьої особи - Мороз Ю.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження клопотання представника позивача про заміну первісного позивача його правонаступником в цивільній справі за позовом Адміністрації Центрального району Дніпровської міської ради до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: Комунальний заклад соціального захисту Центр соціальної підтримки дітей та сімей Довіра Дніпровської міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

28.01.2021 року до Кіровського районного суду м. Дніпропетровська звернулася Адміністрація Центрального району Дніпровської міської ради з позовною заявою до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , в якій позивач просить суд:

- позбавити батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 відносно малолітніх ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ;

- позбавити батьківських прав ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_5 відносно малолітніх ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- стягнути аліменти з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на утримання малолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , в рівних частинах щомісячно у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку матері, але не менше ніж 50% прожиткового мінімуму для однієї дитини відповідного віку, починаючи з дня надходження заяви до суду до досягнення дітьми повноліття, на її користь або на користь законного представника кожної дитини;

- стягнути аліменти з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , на утримання малолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в рівних частинах щомісячно у розмірі 1/4 частини з усіх видів заробітку матері, але не менше ніж 50% прожиткового мінімуму для однієї дитини відповідного віку, починаючи з дня надходження заяви до суду до досягнення дітьми повноліття, на її користь або на користь законного представника кожної дитини;

- допустити негайне виконання рішення суду щодо стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць.

- накласти заборону на відчуження майна та житла за адресою: АДРЕСА_1 про що повідомити нотаріуса за місцем знаходження житла, реєстраційну службу та департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 28.01.2021 року цивільну справу № 203/376/21, провадження № 2/0203/526/2021, було розподілено головуючому судді Ханієвій Ф.М.Ухвалою суду від 14.06.2021 року було відкрито провадження у справі та призначено справу до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 22.03.2021 року було відкрито провадження у справі та призначено справу до судового розгляду за правилами загального позовного провадження; задоволено клопотання Комунального закладу соціального захисту Центр соціальної підтримки дітей Довіра Дніпровської міської ради та залучено його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Ухвалою суду від 22.04.2021 року було задоволено клопотання представника позивача про допит свідків в цивільній справі та викликано в судове засідання для допиту в якості свідків: ОСОБА_7 , місце роботи: СШ в„– 58, вул. Чапленка, 1, м. Дніпро , класний керівник ОСОБА_4 ; ОСОБА_8 , місце роботи: СШ в„– 58, вул. Чапленка, 1, м. Дніпро , класний керівник ОСОБА_5; ОСОБА_9 , місце роботи: МДКЛ № 5, вул. Акінфієва, 5, м. Дніпро, медичний директор; ОСОБА_10, інспектора з ювенальної превенції сектору превенції Дніпровського ВП ГУНП в Дніпропетровській області, капітана поліції, місце роботи: м. Дніпро, вул. Троїцька, 2-а.

Ухвалою суду від 18.08.2021 року було закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

У судове засідання, призначене на 22.10.2021 року, з`явились представник позивача, відповідач-1 та представник третьої особи.

Відповідач-2 у судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив, хоча повідомлявся про час, дату та місце проведення судового засідання належним чином.

Суд, заслухавши думки учасників справи, які з`явились у судове засідання, на підставі положень ст.ст. 128, 223 ЦПК України продовжив судове засідання за даною явкою за відсутності відповідача-2.

Представник третьої особи повідомила суд, що відбулось перейменування третьої особи, яка була перейменована з Комунального закладу соціального захисту Центр соціальної підтримки дітей Довіра Дніпровської міської ради на Комунальний заклад соціального захисту Центр соціальної підтримки дітей та сімей Довіра Дніпровської міської ради, на підтвердження чого надала суду відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Ухвалою суду від 22.10.2021 року, занесеною до протоколу судового засідання, було замінено найменування первісної третьої особи з Комунального закладу соціального захисту Центр соціальної підтримки дітей Довіра Дніпровської міської ради на Комунальний заклад соціального захисту Центр соціальної підтримки дітей та сімей Довіра Дніпровської міської ради.

Представник позивача до початку судового засідання подала до суду письмове клопотання від 20.09.2021 року про заміну первісного позивача його правонаступником.

В обґрунтування свого клопотання представник позивача зазначила, що орган опіки та піклування - Центральна адміністрація Дніпровської міської ради є правонаступником органу опіки та піклування - Адміністрації Центрального району Дніпровської міської ради, відповідно до рішення Дніпровської міської ради VIII скликання від 23.06.2021 року № 64/8 Про внесення змін до рішення міської ради від 10.02.2021 року № 6/3 Про затвердження структури виконавчих органів Дніпровської міської ради, загальної чисельності працівників Дніпровської міської ради та її виконавчих органів .

Тому представник позивача просить суд залучити до участі у справі в якості правонаступника позивача орган опіки та піклування - Центральну адміністрацію Дніпровської міської ради.

У судовому засіданні представник позивача підтримала заявлене клопотання про заміну первісного позивача його правонаступником та просила суд задовольнити його повністю, підстави звернення з відповідним клопотанням пояснила суду таким чином, як про це зазначено вище.

Представник третьої особи та відповідач не заперечували проти задоволення клопотання представника позивача про заміну первісного позивача його правонаступником.

Суд, заслухавши думки учасників справи, вивчивши доводи представника позивача, викладені в клопотанні, проаналізувавши норми ЦПК України, дійшов таких висновків.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до ч. 1 ст. 19 СК України, у випадках, передбачених цим Кодексом, особа має право на попереднє звернення за захистом своїх сімейних прав та інтересів до органу опіки та піклування.

Відповідно до частин 1, 2 ст. 56 Цивільного кодексу України, органами опіки та піклування є районні, районні в містах Києві та Севастополі державні адміністрації, виконавчі органи міських, районних у містах, сільських, селищних рад.

Права та обов`язки органів, на які покладено здійснення опіки та піклування, щодо забезпечення прав та інтересів фізичних осіб, які потребують опіки та піклування, встановлюються законом та іншими нормативно-правовими актами.

Відповідно до частин 1, 2 ст. 11 Закону України Про місцеве самоврядування , виконавчими органами сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад є їх виконавчі комітети, відділи, управління та інші створювані радами виконавчі органи.

Виконавчі органи сільських, селищних, міських, районних у містах рад є підконтрольними і підзвітними відповідним радам, а з питань здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади - також підконтрольними відповідним органам виконавчої влади.

Відповідно до ч. 1 ст. 59 ЦПК України, права, свободи та інтереси малолітніх осіб віком до чотирнадцяти років, а також недієздатних фізичних осіб захищають у суді відповідно їхні батьки, усиновлювачі, опікуни чи інші особи, визначені законом.

Суд зазначає, що відповідно до рішення Дніпровської міської ради VIII скликання від 23.06.2021 року № 64/8 Про внесення змін до рішення міської ради від 10.02.2021 року № 6/3 Про затвердження структури виконавчих органів Дніпровської міської ради, загальної чисельності працівників Дніпровської міської ради та її виконавчих органів , Дніпровською міською радою було вирішено внести зміни до рішення міської ради від 10.02.2021 року № 6/3 Про затвердження структури виконавчих органів Дніпровської міської ради, загальної чисельності працівників Дніпровської міської ради та її виконавчих органів (зі змінами) та викласти у новій редакції п. 5, а саме: реорганізувати з припиненням як юридичної особи шляхом приєднання, в тому числі: п. 5.2 Адміністрацію Центрального району Дніпровської міської ради та Адміністрацію Чечелівського району Дніпровської міської ради до Центральної адміністрації Дніпровської міської ради, утворивши з 05.07.2021 року Центральну адміністрацію Дніпровської міської ради .

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з 07.07.2021 року Центральна адміністрація Дніпровської міської ради (адреса місцезнаходження: 49006, Дніпропетровська область, м. Дніпро, пр. Пушкіна, буд. 65; код ЄДРПОУ 44209446) є органом місцевого самоврядування.

Таким чином, враховуючи, що позивачем у справі є орган опіки та піклування - Адміністрація Центрального району Дніпровської міської ради, до участі у справі підлягає залученню її правонаступник: Центральна адміністрація Дніпровської міської ради (адреса місцезнаходження: 49006, Дніпропетровська область, м. Дніпро, пр. Пушкіна, буд. 65; код ЄДРПОУ 44209446).

Керуючись ст.ст. 55, 56, 260, 261, 353 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про заміну первісного позивача його правонаступником в цивільній справі за позовом Адміністрації Центрального району Дніпровської міської ради до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: Комунальний заклад соціального захисту Центр соціальної підтримки дітей та сімей Довіра Дніпровської міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - задовольнити повністю.

Залучити до участі в цивільній справі № 203/376/21 правонаступника позивача Адміністрації Центрального району Дніпровської міської ради - Центральну адміністрацію Дніпровської міської ради (адреса місцезнаходження: 49006, Дніпропетровська область, м. Дніпро, пр. Пушкіна, буд. 65; код ЄДРПОУ 44209446).

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали суду складений 22.10.2021 року.

Суддя Ф.М. Ханієва

Дата ухвалення рішення22.10.2021
Оприлюднено22.10.2021
Номер документу100490778
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —203/376/21

Рішення від 26.12.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Рішення від 26.12.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 22.10.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 18.08.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 18.08.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 22.04.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні