Ухвала
від 26.10.2021 по справі 360/4746/21
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позову без розгляду

26 жовтня 2021 рокуСєвєродонецькСправа № 360/4746/21

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Смішлива Т.В., розглянувши у письмовому провадженні заяву Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці про залишення позову без розгляду у справі № 360/4746/21 за позовною заявою Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці до Акціонерного товариства Лисичанськвугілля про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває справа за позовною заявою Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці (далі - позивач) до Акціонерного товариства Лисичанськвугілля (далі - відповідач), в якій просить суд:

- застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до Відокремленого підрозділу Шахта ім. Г.Г. Капустіна акціонерного товариства Лисичанськвугілля , а саме зобов`язати відповідача зупинити виконання робіт з перевезення людей шахтними пасажирськими вагонетками ВПН1-10Г (зав.№9) ВПН1-10П (зав.№10) по людському уклону пл. k8. гор. 379-529м у Відокремленому підрозділі Шахта ім. Г.Г. Капустіна Акціонерного товариства Лисичанськвугілля у зв`язку з загрозою життю та здоров`ю людей до усунення зазначених в позовній заяві порушень.

Ухвалою суду від 13 вересня 2021 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін (арк. спр. 25-26).

До Луганського окружного адміністративного суду через відділ діловодства та обліку звернень громадян (канцелярію) від позивача надійшла заява про залишення позову без розгляду, обгрунтована тим, що відповідач виправив всі виявлені порушення.

При вирішенні питання про залишення позову без розгляду, суд враховує, що відповідно до частини третьої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Положеннями пункту 3 частини третьої статті 44 КАС України визначено, що учасники справи мають право подавати заяви та клопотання.

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про залишення позову без розгляду може бути оскаржена (частина третя статті 240 КАС України).

Оскільки право позивача на подання заяви про залишення позову без розгляду з огляду на принцип диспозитивності, закріплений у частині третій статті 9 КАС України, є безумовним правом особи, яка звернулася до суду, і підстави для відмови у задоволенні поданої заяви законодавством не передбачені, заява позивача підлягає задоволенню, а позов - залишенню без розгляду.

В ухвалі про залишення позову без розгляду можуть бути вирішені питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету (частина п`ята статті 240 КАС України).

Суд не вирішує питання про розподіл судових витрат, оскільки позивач відповідно до пункту 20 частини першої статті 5 Закону України «Про судовий збір» звільнений від сплати судового збору.

Керуючись статтями 9, 44, 240, 241, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці про залишення позову без розгляду задовольнити.

Позовну заяву Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці до Акціонерного товариства Лисичанськвугілля про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) залишити без розгляду.

Залишення позовної заяви без розгляду не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в загальному порядку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

СуддяТ.В. Смішлива

Дата ухвалення рішення26.10.2021
Оприлюднено28.10.2021
Номер документу100583125
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —360/4746/21

Ухвала від 26.10.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 13.09.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні