Ухвала
від 26.10.2021 по справі 521/13748/21
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №521/13748/21

Провадження №2/521/4757/21

Ухвала

26 жовтня 2021 року

Малиновський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді - Тополевої Ю.В.,

за участю секретаря - Черненко Я.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні заяву представника ОСОБА_1 про заміну первісного відповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАВІНІЯ , Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради про визнання трудових відносин припиненими та зобов`язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Малиновського районного суду м. Одеси знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАВІНІЯ , Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради про визнання трудових відносин припиненими та зобов`язання вчинити дії.

21 жовтня 2021 року представник ОСОБА_1 через засоби електронного звязку подала заяву про заміну первісного відповідача , в якій просила замінити первісного відповідача -Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської радина належного відповідача - Печерську районну в місті Києві державну адміністрацію в особі Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Печерського району.

У відкрите підготовче судове засідання, призначене на 26 жовтня 2021 року сторони та їх представники не з`явились.

Представник позивача подала заяву, в якій заяву про заміну первісного відповідачапідтримала, просила судове засідання провести у відсутність позивача та його представника.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАВІНІЯ про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, заяви про розгляд справи за його відсутності не подавав.

Представник Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради подав до суду клопотання про відкладення судового засідання, посилаючись на відсутність можливості бути присутнім у підготовчому судовому засіданні 26 жовтня 2021 року.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заяву про заміну первісного відповідача належить задовольнити.

Відповідно до ч. 2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

За таких обставин, суд приходить до висновку про задоволення заяви представника позивача.

Керуючись ст. 51 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника ОСОБА_1 про заміну первісного відповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАВІНІЯ , Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради про визнання трудових відносин припиненими та зобов`язання вчинити дії - задовольнити.

Замінити первісного відповідача - Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради, на належного відповідача - Печерську районну в місті Києві державну адміністрацію в особі Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Печерського району у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАВІНІЯ , Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради про визнання трудових відносин припиненими та зобов`язання вчинити дії.

Роз`яснити, що зала судових засідань не оснащена технічною можливістю проведення в порядку ст. 212 ЦПК України судових засідань в режимі відеоконференції.

Роз`яснити, що за клопотанням нового відповідача розгляд справи починається спочатку.

Роз`яснити позивачу, що якщо при підготовці справи до розгляду було вирішено питання про заміну первісного відповідача належним відповідачем, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про заміну належного відповідача повинен направити новому відповідачу копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження.

Визначити відповідачу строк в п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами, відповідно до ч. 8 ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Визначити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, відповідно до ст. 179 ЦПК України.

Визначити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення. До заперечення застосовуються правила, встановлені ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити, що відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України -http://ml.od.court.gov.ua/sud1519/gromadyanam/csz/.

В процесі розгляду справ Малиновським районним судом м. Одеси застосовуються правила організації ефективного цивільного судочинства, запровадженні радою суддів України від 28.02.2020 року, з текстом яких можна ознайомитись за посиланням https://oda.court.gov.ua/sud4813/inshe/3/1163581/.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Ю.В. Тополева

26.10.21

Дата ухвалення рішення26.10.2021
Оприлюднено27.10.2021
Номер документу100596587
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання трудових відносин припиненими та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —521/13748/21

Ухвала від 24.05.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Рішення від 24.05.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні