Ухвала
від 27.10.2021 по справі 547/287/21
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Шевченка, 41-а, смт Семенівка, Кременчуцького району, Полтавська область, 38200

тел. (05341) 9-17-39, факс (05341) 9-17-39, 9-15-37

Справа №547/287/21

Провадження №2/547/200/21

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

27 жовтня 2021 року смт Семенівка, Полтавська область

Семенівський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді В.Ф.Харченка,

за участі секретаря судового засідання Ю.В.Юрченко,

представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат В.І.Сенкевич,

розглянувши за правилами загального позовного провадження у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань № 2 Семенівського районного суду Полтавської області цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Пузиківська" до ОСОБА_2 , Фермерського господарства "Поділ-Агро", третя особа державний реєстратор Устимівської сільської ради Семенівського району Полтавської області Попова Ольга Юріївна, про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди землі в редакції позивача, визнання недійсним договору оренди землі, скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права оренди землі з одночасним припиненням такого права,

представник позивача ТОВ "Агрофірма "Пузиківська" - адвокат І.В.Близнюк,

керівник відповідача ФГ "Поділ-Агро" - В.М.Омельченко,

представник відповідача ФГ "Поділ-Агро" - адвокат Д.В.Калафута,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває згадана цивільна справа.

Представник позивача - адвокат І.В.Близнюк у підготовче судове засідання 27.10.2021 не з`явився повторно після неявки 23.09.2021. Заявою від 26.10.2021 просив відкласти розгляд справи через виявлення хвороби у одного із родичів працівника АБ "Близнюка", долучив до заяви документи щодо поважності причини своєї неявки у підготовче судове засідання 23.09.2021.

Інші учасники справи повідомлені про судове засідання належним чином.

Представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат В.І.Сенкевич заперечував проти клопотання І.В.Близнюка через безпідставність. Повторна неявка представника позивача не перешкоджає закриттю підготовчого провадження, усі сторони надали наявні у них докази у справі для чого було достатньо часу. Сторони склали відповідні письмові заяви по суті справи.

Щодо вказаних клопотання і думки представників сторін суд зазначає, що наразі підготовче судове засідання є 7-м. Раніше у них оголошувалися перерви за клопотанням учасників справи, зокрема задля складення письмових заяв по суті справи, надання і витребування доказів, можливої зміни позивачем правової позиції у справі.

За змістом ч.ч. 1, 4 ст. 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею. Якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі, зокрема, повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника), крім відповідача, незалежно від причин неявки.

Протягом 23.09.2021 - 27.10.2021 учасники справи і їх представники не подавали до суду жодних нових письмових заяв по суті справи чи доказів. Дати судових засідань із представниками узгоджувалися завчасно.

Відтак суд відмовляє у задоволенні клопотання представника позивача про відкладення розгляду справи.

Інші заяви та клопотання, окрім зазначених вище, учасниками справи не подавалися.

Суд, вирішуючи питання, які підлягають вирішенню в підготовчому судовому засіданні, приходить до таких висновків.

До судового розгляду спір між сторонами врегульовано не було.

На виконання вимог ст. 189 ЦПК України та під час підготовчого судового засідання вирішено інші питання, передбачені в ч. 2 ст. 197 ЦПК України .

Підстави для залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі наразі відсутні, а тому суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Ураховуючи зазначене, керуючись ст.ст. 11, 13, 81, 189-200, 258-261, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

У задоволені клопотання представника позивача ТОВ "Агрофірма "Пузиківська" - адвоката І.В.Близнюка про відкладення розгляду справи, - відмовити повністю.

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Пузиківська" до ОСОБА_2 , Фермерського господарства "Поділ-Агро", третя особа державний реєстратор Устимівської сільської ради Семенівського району Полтавської області Попова Ольга Юріївна, про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди землі в редакції позивача, визнання недійсним договору оренди землі, скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права оренди землі з одночасним припиненням такого права, та призначити справу до судового розгляду по суті 24.11.2021 о 14 год. 20 хв., зала судових засідань № 1 Семенівського районного суду Полтавської області, адреса суду: вул. Шевченка, 41а, смт Семенівка, Кременчуцький р-н, Полтавська область.

У судове засідання викликати учасників справи.

Повідомити учасників справи про наявність в Семенівському районному суді Полтавської області технічної можливості забезпечити їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. У цьому разі відповідна заява учасника справи має бути подана до суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання з направленням копії такої заяви в той же строк іншому учаснику справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою https://court.gov.ua/fair/sud1627.

Надіслати учасникам справи копію ухвали, а також судові повістки.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення суддею і не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Повне судове рішення складене 27.10.2021.

Суддя В.Ф.Харченко

СудСеменівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення27.10.2021
Оприлюднено27.10.2021
Номер документу100607091
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —547/287/21

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Панченко О. О.

Ухвала від 29.05.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Панченко О. О.

Рішення від 19.01.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Рішення від 19.01.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 27.10.2021

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 22.04.2021

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні