Ухвала
від 29.10.2021 по справі 748/1868/21
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №1-кп/748/194/21

Єдиний Унікальний № 748/1868/21

У Х В А Л А

29 жовтня 2021 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чернігові питання щодо виправлення описки в ухвалі суду по кримінальному провадженню про обвинувачення ОСОБА_3 у вчиненнікримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.197-1 КК України

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Чернігівського районного суду Чернігівської області від 21 жовтня 2021 року ОСОБА_3 звільнено від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 197-1 КК України з передачею його на поруки трудовому колективу комунального позашкільного закладу «Центр національно - патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Чернігівського обласного управління освіти і науки, за умови, що він протягом року з дня передачі на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Кримінальнепровадження,внесене доЄдиного реєструдосудових розслідувань28травня 2021 рокуза № 42021272010000054 відносно ОСОБА_3 за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України закрито.

Роз`яснено ОСОБА_3 , що закриття кримінального провадження, тобто звільнення від кримінальної відповідальності з передачею на поруки має неостаточний, умовний характер. А саме ОСОБА_3 протягом року з дня передачі на поруки повинен: виправдати довіру колективу, не ухилятись від заходів виховного характеру і не порушувати громадського порядку. У разі порушення умов передачі на поруки, ОСОБА_3 може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 240 КК України.

Роз`яснено трудовому колективу комунального позашкільного закладу «Центр національно - патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді», що якщо протягом року з дня передачі ОСОБА_3 на поруки колективу, він не виправдає довіру колективу, ухилятиметься від заходів виховного характеру та порушуватиме громадський порядок, загальні збори колективу можуть прийняти рішення про відмову від поручительства за взяту ними на поруки особу. Відповідне рішення направляється до суду, який прийняв рішення про звільнення особи від кримінальної відповідальності. Відповідно до ст. 379 КПК України, суд має право за власною ініціативою або за заявою учасника кримінального провадження чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Учасники судового розгляду у судове засідання не з`явились, відповідно ч. 2 ст. 379 КПК їх неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень у рішення суду.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу, судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Відповідно до ст. 379 КПК України суд має право за власною ініціативою виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

У судовому засіданні встановлено, що в абзаці третьому резолютивної частини ухвали помилково зазначено, що у разі порушення умов передачі на поруки він може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 240 КК України замість правильного за ч.2 ст. 197-1 КК України.

Викладене свідчить про те, що у резолютивній частині ухвали суду має місце описка.

Керуючись ст. 379 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Внести виправлення в текст ухвали Чернігівського районного суду Чернігівської області від 21 жовтня 2021 року по кримінальному провадженню про обвинувачення ОСОБА_3 у вчиненнікримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.197-1 КК України.

Абзац третій резолютивної частини ухвали суду вважати правильним :

Роз`яснити ОСОБА_3 , що закриття кримінального провадження, тобто звільнення від кримінальної відповідальності з передачею на поруки має неостаточний, умовний характер. А саме ОСОБА_3 протягом року з дня передачі на поруки повинен: виправдати довіру колективу, не ухилятись від заходів виховного характеру і не порушувати громадського порядку. У разі порушення умов передачі на поруки, ОСОБА_3 може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 197-1 КК України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Чернігівського апеляційного суду через Чернігівський районний суд Чернігівської області протягом семи днів після її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення29.10.2021
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу100750195
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво

Судовий реєстр по справі —748/1868/21

Ухвала від 29.10.2021

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

Ухвала від 21.10.2021

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

Ухвала від 13.10.2021

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні