Ухвала
від 04.11.2021 по справі 120/14822/21-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження у адміністративній справі

м. Вінниця

04 листопада 2021 р. Справа №120/14822/21-а

1:30 год.

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Крапівницька Н. Л., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом:

кандидата на посаду Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області на позачергових виборах 31 жовтня 2021 року ОСОБА_1

до Липовецької міської територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області

про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії, про визнання протиправним та скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В :

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов кандидата на посаду Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області на позачергових виборах 31 жовтня 2021 року ОСОБА_1 до Липовецької міської територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії, про визнання протиправним та скасування рішення.

У прохальній частині позову позивач просить:

- визнати протиправною бездіяльність Липовецької міської територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області, яка полягала у відмові розглянути скаргу довіреної особи кандидата на посаду Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області на позачергових виборах 31 жовтня 2021 року ОСОБА_1 - ОСОБА_2 від 01 листопада 2021 року на дії та рішення дільничної виборчої комісії № 050866;

- визнати протиправною та скасувати постанову Липовецької міської територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області від 01 листопада № 86 Про розгляд скарги довіреної особи ОСОБА_2 від кандидата на посаду Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області на позачергових виборах 31 жовтня 2021 р. ОСОБА_1 ;

- визнати протиправною та скасувати постанову Липовецької міської територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області від 01 листопада №87 Про розгляд скарги довіреної особи ОСОБА_2 від кандидата на посаду Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області на позачергових виборах 31 жовтня 2021 р. ОСОБА_1 .

- визнати протиправними дії Липовецької міської територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області по встановленню 01.11.2021 року результатів голосування з позачергових виборах Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області 31 жовтня 2021 року;

- визнати протиправним та скасувати протокол Липовецької міської територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області від 01 листопада 2021 року Про результати голосування з виборів Липовецького міського голови в єдиному одномандатному виборчому окрузі ;

- визнати протиправним та скасувати постанову Липовецької міської територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області від 02 листопада № 88 Про визнання обраним ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , міським головою на позачергових виборах Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області 31 жовтня 2021 року ;

- зобов`язати Липовецьку міську територіальну виборчу комісію Вінницького району Вінницької області провести повторний підрахунок голосів виборців на позачергових виборах Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області 31 жовтня 2021 року на виборчій дільниці № 050866;

- зобов`язати Липовецьку міську територіальну виборчу комісію Вінницького району Вінницької області провести повторний підрахунок голосів виборців на позачергових виборах Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області 31 жовтня 2021 року на виборчій дільниці № 050576;

- зобов`язати Липовецьку міську територіальну виборчу комісію Вінницького району Вінницької області провести повторний підрахунок голосів виборців на позачергових виборах Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області 31 жовтня 2021 року на виборчій дільниці № 050571;

- зобов`язати Липовецьку міську територіальну виборчу комісію Вінницького району Вінницької області встановити результати виборів Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області на позачергових виборах 31 жовтня 2021 р. з врахуванням протоколів про повторний підрахунок голосів виборців на позачергових виборах Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області 31 жовтня 2021 року на виборчих дільницях № 050866, № 050571, № 050576.

Відповідно до частини першої статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) право оскаржувати рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій мають суб`єкти відповідного виборчого процесу (крім виборчої комісії), а також ініціативна група референдуму, інші суб`єкти ініціювання референдуму.

Суд вирішує адміністративні справи, визначені статтею 273 КАС України, у строк, встановлений частиною одинадцятою цієї статті.

Позовна заява відповідає вимогам, установленим статтями 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, і її належить розглядати в порядку адміністративного судочинства з урахуванням вимог статті 273 КАС України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі судом не встановлено.

Відповідно до частини 7 статті 31 КАС України, якщо справа має розглядатися суддею одноособово, але цим Кодексом передбачена можливість колегіального розгляду такої справи і про це прийнято відповідне рішення, така справа розглядається в суді першої інстанції - колегією суддів, до складу якої включається суддя, визначений Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою при автоматизованому розподілі справ, та два судді, додатково визначених Єдиною судовою інформаційно- телекомунікаційною системою після прийняття рішення про колегіальний розгляд справи.

Згідно з частиною 2 статті 33 КАС України будь-яку справу, що відноситься до юрисдикції суду першої інстанції, залежно від категорії і складності справи, може бути розглянуто колегіально у складі трьох суддів, крім справ, які розглядаються в порядку спрощеного позовного провадження. Питання про призначення колегіального розгляду вирішується до закінчення підготовчого засідання у справі (до початку розгляду справи, якщо підготовче засідання не проводиться) суддею, який розглядає справу, за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, про що постановляється відповідна ухвала.

Беручи до уваги категорію і складність справи, значення справи для сторін, обсяг та характер доказів, суд вважає за необхідне здійснювати розгляд даної адміністративної справи колегією у складі трьох суддів.

Керуючись статтями 12, 19, 20, 49, 171, 268-273, 276 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом кандидата на посаду Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області на позачергових виборах 31 жовтня 2021 року ОСОБА_1 до Липовецької міської територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії, визнання протиправним та скасування рішень.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених статтями 268 - 272, 273 КАС України.

Призначити колегіальний розгляд справи, визначивши колегію суддів відповідно до частини 7 статті 31 КАС України.

Копію ухвали направити сторонам.

Позивач - Кандидат на посаду Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області на позачергових виборах 31 жовтня 2021 ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ).

Відповідача - Липовецька міська територіальна виборча комісія Вінницького району Вінницької області (код за ЄДРПОУ 43767621, місцезнаходження: вул. Героїв Майдану, 4, м. Липовець, Вінницький р-н., Вінницька обл., 22500).

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя /підпис/ Крапівницька Н. Л.

Копія вірна

Суддя

Секретар

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.11.2021
Оприлюднено05.11.2021
Номер документу100817442
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/14822/21-а

Ухвала від 04.11.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 04.11.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 03.11.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 04.11.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні