Постанова
від 04.03.2010 по справі 2а-417/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Львів

04.03.2010 р. № 2а-417/10/1370

ДПІ у Галицькому районі м . Львова

до Інформаційний мультимед ійний центр Схід-Захід

про про скасування юридичної особи ,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Галицькому районі м. Львова (далі ДПІ у Галицьком у районі м. Львова) звернулася до Львівського окружного ад міністративного суду з позов ом про припинення юридичної особи Інформаційного мульти медійного центру Схід-Захід. В обґрунтування позовних ви мог позивач покликається на те, що відповідач-Інформацій но мультимедійний центр Схід -Захід з 25.10.1999 року по 22.09.2009рік не п одає податкових декларацій т а документів фінансової звіт ності. Заборгованість по пла тежах відповідача перед бюдж етом відсутня. Відповідно до п. 2 ст. 38 Закону України "Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб - підприє мців" підставами для постано влення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м, зокрема є неподання протяг ом року органам державної по даткової служби податкових д екларацій, документів фінанс ової звітності відповідно до закону.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав з підстав, викла дених у позовній заяві та про сив позов задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , хоча про день, час та місце ро згляду справу повідомлявся н алежним чином. На підставі ст . 128 КАС України, суд розглядає с праву на підставі наявних у н ій доказів.

Заслухавши доводи предста вника позивача, з'ясувавши об ставини, на які позивач посил ається як на підставу своїх в имог, дослідивши докази, яким и вони обґрунтовуються, суд в важає, що позов підлягає до за доволення, мотивуючи це наст упним.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", платник податків і збор ів (обов'язкових платежів) зоб ов'язаний подавати до держав них податкових органів декла рації, бухгалтерську звітніс ть та інші документи і відомо сті, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (об ов'язкових платежів).

Відповідно до п. 3 статті 10 За кону України "Про державну по даткову службу в Україні", кон троль за своєчасністю поданн я платниками податків бухгал терських звітів та балансів, податкових декларацій, розр ахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням под атків, інших платежів поклад ено на податкову інспекцію. Згідно із п. 17 статті 11 зазнач еного Закону органи державно ї податкової служби у межах с воєї компетенції та у встано вленому законами порядку маю ть право звертатися до судов их органів із заявою про скас ування державної реєстрації суб'єкта підприємницької ді яльності.

Інформаційного муль тимедійний центр Схід-Захід згідно Свідоцтва про державн у реєстрацію суб?єкта підпри ємницької діяльності - юриди чної особи зареєстроване В иконавчим комітетом Львівсь кої міської ради .

Відповідач узятий на облі к як платник податків 25.10.1999 року за №4840 код за ЄДРПОУ 25246742 , що підт верджується довідкою ДПІ у Г алицькому районі м. Львова ві д 22.09.2009 року №11702.

Згідно Акту ДПІ у Галицьк ому районі м. Львова № 190 від 22.09.200 9 року Інформаційно мультиме дійний центр Схід-Захід почи наючи з 25.10.1999року по 22.09.2009року не п одає податкову звітність, у з в'язку з чим порушує п.2 ст.9 Зако ну України "Про систему опода ткування" щодо обов'язків пла тника податків і зборів пода вати податковому органу декл арації, бухгалтерську звітні сть та інші документи й відом ості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Як вбачається із наявних в м атеріалах справи довідок, ві дповідач заборгованості зі с плати податків, зборів (обов'я зкових платежів) не має.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 38 З акону України "Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" о днією з підстав для постанов лення судом рішення щодо при пинення юридичної особи є не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

За таких обставин, суд вважа є, що позовні вимоги підставн і і обґрунтовані, а тому адмін істративний позов підлягає з адоволенню.

Щодо судових витрат, то у в ідповідності до вимог ст. 94 КА С України, зокрема, частин 2 та 4, судові витрати у формі судо вого збору, з відповідача не н алежить стягувати.

Керуючись ст.ст. 2, 3, 11, 50, 70, 71, 72, 86, 94 , 98, 159-163 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позо в задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Інформаційний мультимедійн ий центр Схід-Захід ( м. Львів, в ул.Винниченка,18 код ЄДРПОУ 25246742) .

Копію постанови суд у, після набрання нею законно ї сили, направити Державному реєстратору Виконавчого ком ітету Львівської міської рад и, за місцем реєстрації фізич ної - особи підприємця для вне сення до Єдиного державного реєстру запису про судове рі шення щодо припинення підпри ємницької діяльності фізичн ої особи - підприємця.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строку подання заяви про ап еляційне оскарження, встанов леного цим Кодексом, якщо так у заяву не було подано. Якщо бу ло подано заяву про апеляцій не оскарження, але апеляційн а скарга не була подана у стро к, встановлений цим Кодексом , постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після закін чення апеляційного розгляду справи. Якщо строк апеляційн ого оскарження буде поновлен о, то вважається, що постанова суду не набрала законної сил и.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна ск арга подаються до адміністра тивного суду апеляційної інс танції через суд першої інст анції, який ухвалив оскаржув ане судове рішення. Копія апе ляційної скарги одночасно на дсилається особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції. Заява про апеляційне ос карження постанови суду перш ої інстанції подається протя гом десяти днів з дня її прого лошення. Апеляційна скарга н а постанову суду першої інст анції подається протягом два дцяти днів після подання зая ви про апеляційне оскарження . Апеляційна скарга може бути подана без попереднього под ання заяви про апеляційне ос карження, якщо скарга подаєт ься у строк, встановлений для подання заяви про апеляційн е оскарження.

Повний текст по станови виготовлений 05.03.2010 рок у

Суддя Гулкевич Ірена Зіновіївна

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.03.2010
Оприлюднено22.07.2010
Номер документу10084419
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-417/10/1370

Ухвала від 15.01.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Постанова від 04.03.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Постанова від 12.03.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні