Постанова
від 12.03.2010 по справі 2а-417/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ А ДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №2а-417/10/1370

Постанова

Іменем України

04 березня 2010 року м. Львів

Львівський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого-судді Гу лкевич І.З.

при секретарі Га лійчук А.В.

з участю представника пози вача Гроцького Н.З.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Львові адміністративну справу за позовом Держав ної податкової інспекції у Г алицькому районі м. Львова до Інформаційного мультимедій ного центру Схід-Захід про пр ипинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інсп екція у Галицькому районі м. Л ьвова (далі ДПІ у Галицькому р айоні м. Львова) звернулася до Львівського окружного адмін істративного суду з позовом про припинення юридичної осо би Інформаційного мультимед ійного центру Схід-Захід. В об ґрунтування позовних вимог п озивач покликається на те, що відповідач-Інформаційно мул ьтимедійний центр Схід-Захід з 25.10.1999 року по 22.09.2009рік не подає п одаткових декларацій та доку ментів фінансової звітності . Заборгованість по платежах відповідача перед бюджетом відсутня. Відповідно до п. 2 ст . 38 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в" підставами для постановле ння судового рішення щодо пр ипинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством, з окрема є неподання протягом року органам державної подат кової служби податкових декл арацій, документів фінансово ї звітності відповідно до за кону.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав з підстав, викла дених у позовній заяві та про сив позов задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , хоча про день, час та місце ро згляду справу повідомлявся н алежним чином. На підставі ст . 128 КАС України, суд розглядає с праву на підставі наявних у н ій доказів.

Заслухавши доводи предста вника позивача, з'ясувавши об ставини, на які позивач посил ається як на підставу своїх в имог, дослідивши докази, яким и вони обґрунтовуються, суд в важає, що позов підлягає до за доволення, мотивуючи це наст упним.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", платник податків і збор ів (обов'язкових платежів) зоб ов'язаний подавати до держав них податкових органів декла рації, бухгалтерську звітніс ть та інші документи і відомо сті, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (об ов'язкових платежів).

Відповідно до п. 3 статті 10 За кону України "Про державну по даткову службу в Україні", кон троль за своєчасністю поданн я платниками податків бухгал терських звітів та балансів, податкових декларацій, розр ахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням под атків, інших платежів поклад ено на податкову інспекцію. Згідно із п. 17 статті 11 зазнач еного Закону органи державно ї податкової служби у межах с воєї компетенції та у встано вленому законами порядку маю ть право звертатися до судов их органів із заявою про скас ування державної реєстрації суб'єкта підприємницької ді яльності.

Інформаційного мульт имедійний центр Схід-Захід з гідно Свідоцтва про державну реєстрацію суб?єкта підприє мницької діяльності - юридич ної особи зареєстроване Ви конавчим комітетом Львівськ ої міської ради .

Відповідач узятий на облі к як платник податків 25.10.1999 року за №4840 код за ЄДРПОУ 25246742 , що підт верджується довідкою ДПІ у Г алицькому районі м. Львова ві д 22.09.2009 року №11702.

Згідно Акту ДПІ у Галицьк ому районі м. Львова № 190 від 22.09.200 9 року Інформаційно мультиме дійний центр Схід-Захід почи наючи з 25.10.1999року по 22.09.2009року не п одає податкову звітність, у з в'язку з чим порушує п.2 ст.9 Зако ну України "Про систему опода ткування" щодо обов'язків пла тника податків і зборів пода вати податковому органу декл арації, бухгалтерську звітні сть та інші документи й відом ості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Як вбачається із наявних в м атеріалах справи довідок, ві дповідач заборгованості зі с плати податків, зборів (обов'я зкових платежів) не має.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 38 З акону України "Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" о днією з підстав для постанов лення судом рішення щодо при пинення юридичної особи є не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

За таких обставин, суд вважа є, що позовні вимоги підставн і і обґрунтовані, а тому адмін істративний позов підлягає з адоволенню.

Щодо судових витрат, то у ві дповідності до вимог ст. 94 КАС України, зокрема, частин 2 та 4, судові витрати у формі судов ого збору, з відповідача не на лежить стягувати.

Керуючись ст.ст. 2, 3, 11, 50, 70, 71, 72, 86, 94, 98, 159-163 Кодексу адміністративн ого судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особ у - Інформаційний мультимед ійний центр Схід-Захід ( м. Льв ів, вул.Винниченка,18 код ЄДРПО У 25246742).

Копію постанови суду, піс ля набрання нею законної сил и, направити державному реєс тратору Виконавчому комітет у Львівської міської ради дл я внесення до Єдиного держав ного реєстру запису про судо ве рішення щодо припинення ю ридичної особи.

Постанова набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, встановлен ого цим Кодексом, якщо таку за яву не було подано. Якщо було п одано заяву про апеляційне о скарження, але апеляційна ск арга не була подана у строк, вс тановлений цим Кодексом, пос танова набирає законної сили після закінчення цього стро ку. У разі подання апеляційно ї скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає за конної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и. Якщо строк апеляційного ос карження буде поновлено, то в важається, що постанова суду не набрала законної сили.

Заява про апеляційне оскар ження та апеляційна скарга п одаються до адміністративно го суду апеляційної інстанці ї через суд першої інстанції , який ухвалив оскаржуване су дове рішення. Копія апеляцій ної скарги одночасно надсила ється особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Заява про апеляційне оскарже ння постанови суду першої ін станції подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння. Апеляційна скарга на пос танову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апел яційна скарга може бути пода на без попереднього подання заяви про апеляційне оскарже ння, якщо скарга подається у с трок, встановлений для подан ня заяви про апеляційне оска рження.

Суддя Гулкевич І.З.

Повний текст постанови виготовлений 05.03.2010 року

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.03.2010
Оприлюднено26.03.2010
Номер документу8344370
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-417/10/1370

Ухвала від 15.01.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Постанова від 04.03.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Постанова від 12.03.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні