Ухвала
від 09.11.2021 по справі 360/1762/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

09 листопада 2021 року СєвєродонецькСправа № 360/1762/20

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Петросян К.Є., розглянувши в порядку письмового провадження заяву адвоката Скворцової Алли Юріївни в інтересах ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 360/1762/20 за позовом адвоката Скворцової Алли Юріївни в інтересах ОСОБА_1 до Луганського прикордонного загіну імені Героя України полковніка Євгенія Пікуса, Управління соціального захисту населення Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області, Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору командувач об`єднаних сил про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди, завданої неправомірними діями і бездіяльністю суб`єктів владних повноважень,

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду 02 листопада 2021 року надійшла заява адвоката Скворцової Алли Юріївни в інтересах ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 360/1762/20 за позовом адвоката Скворцової Алли Юріївни в інтересах ОСОБА_1 до Луганського прикордонного загіну імені Героя України полковніка Євгенія Пікуса, Управління соціального захисту населення Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області, Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору командувач об`єднаних сил про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди, завданої неправомірними діями і бездіяльністю суб`єктів владних повноважень.

В обґрунтування заяви зазначено, що Станично-Луганська селищна рада Станично-Луганського району Луганської області (ЄДРПОУ 04335766) припинила свої повноваження з 01.04.2021. Правонаступником прав та обов`язків боржника вважається Станично-Луганська селищна військово-цивільна адміністрації Щастинського району Луганської області (ЄДРПОУ 43918777, місцезнаходження: 93600, Луганська область, смт. Станиця-Луганська, вул. Центральна, буд. 25).

Указом Президента України Про утворення та реорганізацію військово-цивільних адміністрацій у Луганській області № 62/21 від 19.02.2021, на виконання Закону України "Про військово-цивільні адміністрації" утворено Станично-Луганську селищну військово-цивільну адміністрацію Щастинського району Луганської області.

З 25.03.2021, з дня внесення запису про державну реєстрацію новоутвореної юридичної особи Станично-Луганської селищної військово-цивільної адміністрації Щастинського району Луганської області, інша юридична особа Станично-Луганська селищна рада Станично-Луганського району Луганської області, як орган місцевого самоврядування припинила свої повноваження.

Враховуючи викладене, Станично-Луганська селищна військово-цивільну адміністрація Щастинського району Луганської області є правонаступником Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області, у зв`язку з чим заявник звернувся з заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

Сторони, у судове засідання не прибули, про дату, час та місце судового засідання повідомлені належним чином.

Згідно з частиною другою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно із частиною дев`ятою статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження у справі, суд встановив таке.

Рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 09.12.2020 у справі №360/1762/20, яке залишено без змін постановою Першого апеляційного адміністративного суду від 16.03.2021, позов адвоката Скворцової Алли Юріївни в інтересах ОСОБА_1 до Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса, Управління соціального захисту населення Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області, Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди, завданої неправомірними діями і бездіяльністю суб`єктів владних повноважень задоволено частково та зокрема, стягнуто з Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області (ідентифікаційний код: 04335766, місцезнаходження: 93600, Луганська обл., Станично-Луганський район, селище міського типу Станиця Луганська, вулиця Центральна, будинок 52) на користь ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_1 ) суму відшкодування моральної шкоди у розмірі 10 000,00 грн (том 1 арк. спр. 257-266, том 2 арк. спр. 41-49).

22.06.2021 заявнику видано виконавчий лист в адміністративній справі № 360/1762/20 щодо стягнення зі Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області (ідентифікаційний код: 04335766, місцезнаходження: 93600, Луганська обл., Станично-Луганський район, селище міського типу Станиця Луганська, вулиця Центральна, будинок 52) на користь ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_1 ) суму відшкодування моральної шкоди у розмірі 10 000,00 грн (том 2 арк. спр. 129).

Згідно із даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань юридична особа Станично-Луганська селищна рада Станично-Луганського району Луганської області перебуває в стані припинення, запис щодо рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи в результаті її реорганізації внесено 01.04.2021.

Указом Президента України Про утворення та реорганізацію військово-цивільних адміністрацій у Луганській області № 62/21 від 19.02.2021, на виконання Закону України "Про військово-цивільні адміністрації" утворено Станично-Луганську селищну військово-цивільну адміністрацію Щастинського району Луганської області та згідно із даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Станично-Луганську селищну військово-цивільну адміністрацію Щастинського району Луганської області (код ЄДРПОУ 43918777, місцезнаходження: 93600, Луганська область, смт. Станиця-Луганська, вул. Центральна, буд. 25) зареєстровано 25.03.2021 в якості юридичної особи.

Відповідно до п.11 ч.2 ст.7 Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про військово - цивільні адміністрації у разі утворення військово-цивільних адміністрацій населених пунктів на територіях територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України (далі - новоутворені військово-цивільні адміністрації), де за рішенням Центральної виборчої комісії перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад та відповідних сільських, селищних, міських голів не проводилися, набуття повноважень зазначеними військово-цивільними адміністраціями та припинення повноважень сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, території яких увійшли до складу територій відповідних сформованих територіальних громад (далі - розформовані територіальні громади), їхніх виконавчих органів, реорганізація таких сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб, а також припинення повноважень військово-цивільних адміністрацій населених пунктів, території яких увійшли до складу територій відповідних сформованих територіальних громад (далі - військово-цивільні адміністрації, що припиняються), реорганізація таких військово-цивільних адміністрацій як юридичних осіб здійснюються з урахуванням таких положень, зокрема: юридична особа - новоутворена військово-цивільна адміністрація є юридичною особою, що тимчасово здійснює повноваження правонаступника прав та обов`язків юридичних осіб: рад, що припиняються, - з дня внесення запису про державну реєстрацію такої новоутвореної військово-цивільної адміністрації як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Отже, з дня внесення запису про державну реєстрацію новоутвореної юридичної особи Станично-Луганської селищної військово-цивільної адміністрації Щастинського району Луганської області, остання є юридичною особою, що тимчасово здійснює повноваження правонаступника прав та обов`язків Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області.

Таким чином, Станично-Луганська селищна військово-цивільну адміністрація Щастинського району Луганської області є правонаступником Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області.

Згідно з положеннями статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Таким чином, процесуальне правонаступництво передбачено не лише у зв`язку зі смертю (оголошенням померлою) фізичної особи та реорганізацією суб`єкта господарювання, а й в інших передбачених законом випадках, у тому числі в разі заміни кредитора або боржника в зобов`язанні. Процесуальне правонаступництво в розумінні статті 52 КАС України допускається на будь-якій стадії судового процесу, включаючи стадію виконання судового рішення.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку про заміну боржника у виконавчому листі по справі №360/1762/20 з Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області на Станично-Луганську селищну військово-цивільну адміністрацію Щастинського району Луганської області (код ЄДРПОУ 43918777, місцезнаходження: 93600, Луганська область, смт. Станиця-Луганська, вул. Центральна, буд. 25).

Керуючись статтями 52, 77, 80, 205, 223, 241, 243, 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву адвоката Скворцової Алли Юріївни в інтересах ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 360/1762/20 за позовом адвоката Скворцової Алли Юріївни в інтересах ОСОБА_1 до Луганського прикордонного загіну імені Героя України полковніка Євгенія Пікуса, Управління соціального захисту населення Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області, Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору командувач об`єднаних сил про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди, завданої неправомірними діями і бездіяльністю суб`єктів владних повноважень, - задовольнити.

Замінити боржника у виконавчому листі по справі №360/1762/20, виданого 22.06.2021 Луганським окружним адміністративним судом, з Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області на Станично-Луганську селищну військово-цивільну адміністрацію Щастинського району Луганської області (код ЄДРПОУ 43918777, місцезнаходження: 93600, Луганська область, смт. Станиця-Луганська, вул. Центральна, буд. 25).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя К.Є. Петросян

Дата ухвалення рішення09.11.2021
Оприлюднено11.11.2021
Номер документу100962946
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/1762/20

Ухвала від 09.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 03.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 12.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Ухвала від 08.08.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 03.08.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 08.07.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 08.07.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 07.07.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 07.07.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 01.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні