Ухвала
від 08.07.2021 по справі 360/1762/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

09 липня 2021 року СєвєродонецькСправа № 360/1762/20

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Шембелян В.С., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Державної судової адміністрації України про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання по справі № 360/1762/20 за позовом адвоката Скворцової Алли Юріївни в інтересах ОСОБА_1 до Луганського прикордонного загіну імені Героя України полковніка Євгенія Пікуса, Управління соціального захисту населення Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області, Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору командувач об`єднаних сил про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди, завданої неправомірними діями і бездіяльністю суб`єктів владних повноважень,

ВСТАНОВИВ:

05 липня 2021 року на адресу Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Державної судової адміністрації України про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання по справі № 360/1762/20 за позовом адвоката Скворцової Алли Юріївни в інтересах ОСОБА_1 до Луганського прикордонного загіну імені Героя України полковніка Євгенія Пікуса, Управління соціального захисту населення Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області, Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору командувач об`єднаних сил про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди, завданої неправомірними діями і бездіяльністю суб`єктів владних повноважень.

В обґрунтування заяви зазначено таке.

25 червня 2021 року до Територіального управління Державної судової адміністрації України в Луганській області разом із супровідним листом Луганського окружного адміністративного суду від 22.06.2021 № 01-01/75/2021 надійшов виконавчий лист Луганського окружного адміністративного суду, виданий 23 червня 2021 року в адміністративній справі № 360/1762/20 про стягнення з ІНФОРМАЦІЯ_1 (військова частина НОМЕР_1 ) на користь Державного бюджету України судового збору у розмірі 840,80 грн. із зазначенням строку пред`явлення виконавчого документа до виконання до 17 червня 2021 року.

Таким чином, за вищенаведених обставин, що не залежать від ТУ ДСА України в Луганській області, строк пред`явлення виконавчого листа до виконання було пропущено, у зв`язку з чим подальше пред`явлення виконавчого документа до виконання не виявляється можливим.

У зв`язку з вищевикладеним заявник просив суд поновити строк пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Від боржника 09 липня 2021 року надійшов відзив на заяву про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, в якому боржник заперечив проти задоволення заяви Державної судової адміністрації України про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання по справі № 360/1762/20, оскільки вважає, що заявником не наведено поважних причин, за яких можливо поновити пропущений строк.

Відповідно до частини третьої статті 376 КАС України суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Вирішуючи заяву про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, суд виходить з такого.

Відповідно до частини першої статті 12 Закону України від 02 червня 2016 року № 1404-VIII «Про виконавче провадження» (далі - Закон № 1404) виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Строки, зазначені в частині першій цієї статті, встановлюються для виконання рішення з наступного дня після набрання ним законної сили чи закінчення строку, встановленого в разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а якщо рішення підлягає негайному виконанню - з наступного дня після його прийняття (частина друга статті 12 Закону № 1404).

Згідно з частиною шостою статті 12 Закону № 1404 стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

Відповідно до частини першої статті 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 09 грудня 2020 у справі № 360/1762/20, яке залишено без змін постановою Першого апеляційного адміністративного суду від 16 березня 2021 року, позов адвоката Скворцової Алли Юріївни в інтересах ОСОБА_1 до Луганського прикордонного загіну імені Героя України полковника Євгенія Пікуса, Управління соціального захисту населення Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області, Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди, завданої неправомірними діями і бездіяльністю суб`єктів владних повноважень задоволено частково. Визнано протиправною бездіяльність Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса, що полягала в незабезпеченні можливості реалізації абзацу 2 пункту 1 наказу Командувача об`єднаних сил від 21.03.2020 №229/дск «Про тимчасові обмеження щодо пропуску громадян» відносно ОСОБА_1 з 03.04.2020 по 25.04.2020 року. Стягнуто з ІНФОРМАЦІЯ_1 (військова частина НОМЕР_1 ) (код ЄДРПОУ 14321736, місцезнаходження: АДРЕСА_1 ) на користь ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_2 ) суму відшкодування моральної шкоди у розмірі 5000,00 грн (п`ять тисяч гривень 00 коп). Визнано протиправною бездіяльність Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області щодо ненадання ОСОБА_1 харчування та тимчасового житла для проживання. Стягнуто з Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області (ідентифікаційний код: 04335766, місцезнаходження: 93600, Луганська обл., Станично-Луганський район, селище міського типу Станиця Луганська, вулиця Центральна, будинок 52) на користь ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_2 ) суму відшкодування моральної шкоди у розмірі 10 000,00 грн (десять тисяч гривень 00 коп). У задоволенні решти позовних вимог відмовити (т.1 арк. спр. 257-266).

Відповідно рішення набрало законної сили 16 березня 2021 року.

22 червня 2021 року Луганським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист у справі № 360/1762/20 про стягнення з Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса на користь Державного бюджету України судовий збір у розмірі 840,80 грн, зазначено, що строк пред`явлення виконавчого листа до 17 червня 2021 року (т.2 арк. спр. 57).

Листом від 22.06.2021 вих. № 01-01/75/2021 на адресу Територіального управління Державної судової адміністрації України надіслано виконавчий лист щодо стягнення судового збору з Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса (т.2 арк. спр. 62).

Лист від 22.06.2021 вих. № 01-01/75/2021 отримано уповноваженим представником Територіального управління Державної судової адміністрації України 25 червня 2021 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення (т.2 арк. спр. 62).

Тобто, заявником отримано виконавчий лист вже після спливу строку пред`явлення виконавчого листа до виконання.

З огляду на обставини, що зумовили пропуск строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, суд вважає причини пропуску строку поважними та вважає за можливе поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа по адміністративній справі № 360/1762/20 до виконання на три місяці після набрання ухвалою суду законної сили.

Керуючись ст. ст. 248, 256, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Державної судової адміністрації України про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання по справі № 360/1762/20 за позовом адвоката Скворцової Алли Юріївни в інтересах ОСОБА_1 до Луганського прикордонного загіну імені Героя України полковніка Євгенія Пікуса, Управління соціального захисту населення Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області, Станично-Луганської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору командувач об`єднаних сил про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди, завданої неправомірними діями і бездіяльністю суб`єктів владних повноважень задовольнити.

Поновити Державній судовій адміністрації України пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа про стягнення з Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса на користь Державного бюджету України судовий збір у розмірі 840,80 грн по адміністративній справі № 360/1762/20 на три місяці з дня набрання даною ухвалою законної сили.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, строк на апеляційне оскарження обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя В.С. Шембелян

Дата ухвалення рішення08.07.2021
Оприлюднено02.09.2022
Номер документу98221026
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди, завданої неправомірними діями і бездіяльністю суб`єктів владних повноважень

Судовий реєстр по справі —360/1762/20

Ухвала від 09.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 03.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 12.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Ухвала від 08.08.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 03.08.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 08.07.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 08.07.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 07.07.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 07.07.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 01.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні