Ухвала
від 05.11.2021 по справі 761/7535/14-ц
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/7535/14-ц

Провадження № 6/761/2027/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 листопада 2021 року Шевченківський районний суд м.Києва у складі:

головуючого судді: Савицького О.А.,

при секретарі: Горюк В.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду заяву старшого державного виконавця Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Красноштан Інни Леонідівни, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Коломийський дитячий будинок-інтернат, про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання рішення у цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації в інтересах малолітньої ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, Дарницький дитячий будинок-інтернат, прокуратура Шевченківського району міста Києва, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

11.08.2021 р. на адресу суду надійшла заява старшого державного виконавця Шевченківського РВ ДВС у м.Києві ЦМУ МЮ (м.Київ) Красноштан І.Л. про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання рішення суду від 10.07.2014 р. в цивільній справі № 761/7535/14-ц за позовом Органу опіки та піклування Шевченківської районної в м.Києві державної адміністрації в інтересах малолітньої ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей Подільської районної в м.Києві державної адміністрації, Дарницький дитячий будинок-інтернат, прокуратура Шевченківського району м.Києва, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Свої вимоги заявник обґрунтовує тим, що оскільки у відповідності до вимог ст. 66 ЦК України, Типового положення про психоневрологічний інтернат, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 р. № 957, та Положення про Коломийський психоневрологічний інтернат, затвердженого рішенням Івано-Франківської обласної ради від 13.12.2019 р. № 1318-33/2019, обов`язки піклувальника для ОСОБА_3 , яка перебуває у Коломийському психоневрологічному інтернаті (попередня назва - Коломийський дитячий будинок-інтернат), виконує директор вказаного закладу ОСОБА_1, просить суд замінити сторону стягувача у виконавчому провадженні з примусового виконання рішення суду від 10.07.2014 року в цивільній справі № 761/7535/14-ц, а саме Коломийський дитячий будинок-інтернат на його правонаступника ОСОБА_1 .

Особи, які беруть участь у справі, в судове засідання не з`явились, своїх представників до суду не направили, про дату, час і місце судового розгляду повідомлялись належним чином у встановленому законом порядку, причин неявки не повідомили, а тому відповідно до ч.3 ст. 442 ЦПК України, суд вважає за можливе розглянути питання про заміну сторони виконавчого провадження за відсутності вказаних осіб.

Дослідивши письмові докази, які містяться в матеріалах справи, з`ясувавши всі фактичні обставини справи, суд вважає, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається, що рішенням Шевченківського районного суду м.Києва від 10.07.2014 р. в цивільній справі № 761/7535/14-ц за позовом Органу опіки та піклування Шевченківської районної в м.Києві державної адміністрації в інтересах малолітньої ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей Подільської районної в м.Києві державної адміністрації, Дарницький дитячий будинок-інтернат, прокуратура Шевченківського району м.Києва, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, вказаний позов задоволено, а саме: позбавлено батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; стягнуто з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь Дарницького дитячого будинку-інтернат (код ЄДРПОУ 03188808) аліменти на утримання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/4 частини від всіх видів заробітку (доходів), щомісячно, але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 14.03.2014 р. і до досягнення дитиною повноліття; - стягнуто з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір в сумі 243,60 грн.

Вказане рішення набрало законної сили, за яким представнику стягувача було видано виконавчий лист.

12.12.2014 р. державним виконавцем Шевченківського РВ ДВС у м.Києві ЦМУ МЮ (м.Київ) відкрито виконавче провадження № 45785832 (стягувач: Дарницький дитячий будинок-інтернат, боржник: ОСОБА_2 ).

Згідно з довідкою від 13.02.2018 р. № 31/03-04, ОСОБА_3 , на утримання якої з ОСОБА_2 на користь Дарницького дитячого будинку-інтернату стягнуто аліменти, перебуває з 26.10.2016 р. у Коломийському дитячому будинку-інтернаті на підставі путівки Департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 26.09.2016 р. № 155 та згідно наказу директора Коломийського дитячого будинку-інтернату від 26.10.2016 р. № 109б.

Так, враховуючи вказані обставини, ухвалою від 26.10.2018 р. задоволено заяву старшого державного виконавця Шевченківського РВ ДВС м.Київ ГТУЮ у м.Києві Красноштан І.Л. та замінено сторону стягувача у виконавчому проваджені з примусового виконання рішення від 10.07.2014 р. в цивільній справі № 761/7535/14-ц, а саме Дарницький дитячий будинок-інтернат на його правонаступника Коломийський дитячий будинок-інтернат.

Разом з тим, відповідно до довідок від 04.08.2020 р. № 95/03-04, Коломийський дитячий будинок-інтернат перейменовано на Коломийський психоневрологічний інтернат на підставі рішення Івано-Франківської обласної ради від 13.12.2019 р. № 1318-33/2019.

Відповідно до ст. 66 ЦК України, якщо над фізичною особою, яка перебуває у навчальному закладі, закладі охорони здоров`я або закладі соціального захисту населення, не встановлено опіку чи піклування або не призначено опікуна чи піклувальника, опіку або піклування над нею здійснює цей заклад.

Таким чином, оскільки ОСОБА_3 перебуває у Коломийському психоневрологічному інтернаті, при цьому піклувальника останній призначено не було, а тому обов`язки піклувальника для неї виконує ОСОБА_1 , яка є директором вказаного закладу, що підтверджується довідкою від 04.08.2020 р. № 17/07-12.

За таких обставин, судом встановлено, що ОСОБА_1 , яка виконує обов`язки піклувальника для ОСОБА_3 , та перебуває на посаді директора Коломийського психоневрологічного інтернату, є правонаступником Коломийського дитячого будинку-інтерната щодо стягнення аліментів на утримання ОСОБА_3 .

Згідно з ч.ч.1, 5 ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ч.5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи, що директор Коломийського психоневрологічного інтернату ОСОБА_1 виконує обов`язки піклувальника для ОСОБА_3 , що в свою чергу є підставою для правонаступництва у виконавчому провадженні, суд вважає за необхідне заяву задовольнити та замінити сторону стягувача у виконавчому провадженні з примусового виконання рішення суду від 10.07.2014 р. в цивільній справі № 761/7535/14-ц за позовом Органу опіки та піклування Шевченківської районної в м.Києві державної адміністрації в інтересах малолітньої ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей Подільської районної в м.Києві державної адміністрації, Дарницький дитячий будинок-інтернат, прокуратура Шевченківського району м.Києва, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, а саме Коломийський дитячий будинок-інтернат на його правонаступника ОСОБА_1 .

Керуючись ст.ст. 259-261, 353-355, 442 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву старшого державного виконавця Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Красноштан Інни Леонідівни, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Коломийський дитячий будинок-інтернат, про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання рішення у цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації в інтересах малолітньої ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, Дарницький дитячий будинок-інтернат, прокуратура Шевченківського району міста Києва, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - задовольнити.

Замінити сторону стягувача у виконавчому провадженні з примусового виконання рішення Шевченківського районного суду м.Києва від 10 липня 2014 року в цивільній справі № 761/7535/14-ц за позовом Органу опіки та піклування Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації в інтересах малолітньої ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, Дарницький дитячий будинок-інтернат, прокуратура Шевченківського району міста Києва, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, а саме Коломийський дитячий будинок-інтернат (код ЄДРПОУ 03188754) на ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Шевченківський районний суд м.Києва протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення05.11.2021
Оприлюднено12.11.2021
Номер документу101008627
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —761/7535/14-ц

Ухвала від 05.11.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 10.09.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 26.10.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 02.10.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 09.06.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 28.12.2016

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 27.01.2015

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 31.03.2014

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні