Ухвала
від 19.10.2021 по справі 760/28889/20
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/28889/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 жовтня 2021 року м. Київ

Солом`янський районний суд міста Києва

у складі головуючого - судді Аксьонової Н.М.,

з участю секретаря судового засідання Тодосюк Г.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача - адвоката Жуковської Т.Р.,

представника відповідача ТОВ Фінансова компанія ТОЛОКА Крилевець М.С.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ТОЛОКА , Товариства з обмеженою відповідальністю РК ТРАЄКТОРІЯ , Товариства з обмеженою відповідальністю Юридична компанія ПРАВО ТА ГРОШІ , Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ФАКТОР ГРУП про визнання незаконним рішення, про зобов`язання вчинити дії направлені на реалізацію права позивача отримати у власність об`єкт інвестування, про визнання недійсними договорів, та

зустрічну позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ТОЛОКА до ОСОБА_1 про визнання правовідносин припиненими,

ВСТАНОВИВ:

31 грудня 2020 року ОСОБА_1 звернувся до Солом`янського районного суду м. Києва з позовною заявою до ТОВ Фінансова компанія Толока , ТОВ РК Траєкторія , ТОВ Юридична компанія Право та гроші , ТОВ Фінансова компанія Фактор Груп про визнання незаконним рішення, про зобов`язання вчинити дії направлені на реалізацію права позивача отримати у власність об`єкт інвестування, про визнання недійсними договорів.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу справи між суддями від 31 грудня 2020 року визначено для розгляду цієї справи головуючого суддю Аксьонову Н.М.

Ухвалою суду від 06 січня 2021 року вказану справу було залишено без руху, а позивачу наданий строк для усунення недоліків.

У встановлений судом строк позивачем було усунуто недоліки, вказані в ухвалі суду.

Ухвалою Солом`янського районного суду м. Києва від 20 січня 2021 року вказану справу було прийнято до розгляду та відкрито провадження в справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

30 березня 2021 року до Солом`янського районного суду м. Києва надійшла зустрічна позовна заява ТОВ Фінансова компанія ТОЛОКА до ОСОБА_1 про визнання правовідносин припиненими.

Ухвалою Солом`янського районного суду м. Києва від 03 червня 2021 року зустрічну позовну заяву було залишено без руху, а позивачу за зустрічним позовом було надано строк для усунення недоліків.

Позивачем за зустрічним позовом ТОВ Фінансова компанія ТОЛОКА було усунуто недоліки зустрічної позовної заяви в строк зазначений в ухвалі.

Ухвалою від 26 липня 2021 року зустрічний позов ТОВ Фінансова компанія Толока до ОСОБА_1 про визнання правовідносин припиненими прийнято до спільного розгляду з первісним позовом та здійснено перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

У підготовчому судовому засіданні представником відповідача за первісним позовом ТОВ Фінансова компанія ТОЛОКА заявлено клопотання про зупинення провадження у справі до вирішення Окружним адміністративним судом міста Києва судового спору за позовом ТОВ ФК Толока до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про визнання протиправним та скасування рішення №409 від 17 вересня 2021 року та відповідно вирішення питання Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку питання щодо зміни Управителя ФФБ об`єкту будівництва - Житлового будинку з підземним паркінгом на просп. Космонавта Комарова, 1 на розі просп. Відрадного та вул. Гарматної у Солом`янському районі міста Києва .

В обґрунтування клопотання зазначено, що 17 червня 2021 року Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку було прийнято рішення № 409 від 17.06.2021 року щодо зупинення дії ліцензії на провадження професійної діяльності на ринку цінних паперів та діяльності у системі накопичувального пенсійного забезпечення - діяльності з управління майном для фінансування об`єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю на строк до 16 грудня 2021 року, виданої згідно з розпорядженням Нацкомфінпослуг від 25.12.2012 № 2890 зі строком дії з 08.01.2013 ТОВ ФК Толока . Вказане рішення Національної комісією з цінних паперів та фондового ринку № 409 про зупинення дії ліцензії оскаржується ТОВ Фінансова компанія Толока до суду, як незаконне та необґрунтоване. Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 19.07.2021 відкрито провадження у справі № 640/19023/21 за позовом ТОВ Фінансова компанія Толока до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії, що безпосередньо впливає на факт поновлення ліцензії відповідача. Підпунктом 3 пункту 14 розділу IV Порядку видачі, зупинення дії та анулювання ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на ринку цінних паперів та діяльності у системі накопичувального пенсійного забезпечення, затвердженого рішенням комісії 02.02.2021 року №60, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 06.04.2021 року № 456/36078, визначено, що ліцензіату на час зупинення ліцензії заборонено укладення нових договорів з установниками управління майном. Таким чином, у разі прийняття судом рішення про задоволення позовної заяви ОСОБА_1 ТОВ ФК Толока не зможе його виконати, оскільки Фінансовій компанії заборонено укладати нові договори з установниками управління майном, а тому відповідно Фінансова компанія не може залучати кошти для фінансування об`єктів будівництва, укладати будь-які договори на виконання своїх зобов`язань, зокрема, щодо житлового будинок з підземним паркінгом на просп. Космонавта Комарова, 1 на розі просп. Відрадного та вул. Гарматної у Солом`янському районі міста Києва .

Представник позивача за первісним позовом заперечувала проти зупинення провадження у справі.

Представники відповідачів за первісним позовом ТОВ РК ТРАЄКТОРІЯ , ТОВ Юридична компанія ПРАВО ТА ГРОШІ , ТОВ Фінансова компанія ФАКТОР ГРУП в судове засідання не з`явилися, однак в установленому законом порядку були повідомлені про час та місце розгляду справи,

Заслухавши думку учасників судового процесу, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання не підлягає до задоволення, з огляду на наступне.

Відповідно до п.6 ч.1 ст.251 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

За змістом п.5 ч.1 ст.253 ЦПК України, провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених пунктом 6 частини першої статті 251 цього Кодексу, - до набрання законної сили судовим рішенням, від якого залежить вирішення справи.

Враховуючи, що представником ТОВ Фінансова компанія ТОЛОКА не обґрунтовано, в чому полягає об`єктивна неможливість розгляду даної справи до вирішення Окружним адміністративним судом міста Києва справи № 640/19023/21, при цьому зібрані по справі докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом даного судового розгляду, суд прийшов до висновку, що підстави для зупинення провадження у справі відсутні.

Керуючись ст. 210 , 251 , 253 , 259-261 , 353-355 ЦПК України , суд

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання представника відповідача за первісним позовом та представника позивача за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ТОЛОКА Крилевець Марини Сергіївни про зупинення провадження у справі - відмовити

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя :

Дата ухвалення рішення19.10.2021
Оприлюднено16.11.2021
Номер документу101081591
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання правовідносин припиненими

Судовий реєстр по справі —760/28889/20

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Постанова від 28.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Рішення від 28.04.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Рішення від 28.04.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 08.08.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 19.10.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні