Ухвала
від 16.11.2021 по справі 320/8424/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

16 листопада 2021 року №320/8424/21

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Терлецька О.О., розглянувши у порядку письмового провадження матеріали адміністративної справи за позовом Керівника Бучанської окружної прокуратури до Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу "Ромашка" Немішаєвської селищної ради, Немішаєвської селищної ради, третя особа - Відділ освіти Немішаєвської селищної ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся Керівник Бучанської окружної прокуратури з позовом до Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу "Ромашка" Немішаєвської селищної ради, Немішаєвської селищної ради в якому просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла - садок) комбінованого типу Ромашка Немішаївської селищної ради та Немішаївської селищної ради Київської області щодо неоформления правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 1 га під будівлями та спорудами Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла - садок) комбінованого типу Ромашка Немішаївської селищної ради в межах населеного пункту, яка розташована за адресою: вул. Вербна, 2 смт. Клавдієво- Тарасове Бучанського району Київської області;

- зобов`язати Клавдієвський заклад дошкільної освіти (ясла - садок) комбінованого типу Ромашка Немішаївської селищної ради та Немішаївську селищну раду Київської області вжити заходів щодо розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку площею 1 га під будівлями та спорудами Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла - садок) комбінованого типу Ромашка Немішаївської селищної ради в межах населеного пункту, яка розташована за адресою: вул. Вербна, 2 смт. Клавдієво-Тарасове Бучанського району Київської області та здійснення державної реєстрації права власності вказаної земельної ділянки площею 1 га, яка розташована за адресою: вул. Вербна, 2 смт. Клавдієво-Тарасове Бучанського району Київської області.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 22 липня 2021 року відкрито загальне позовне провадження в даній адміністративній справі.

Від Немішаєвської селищної ради 26.10.2021 було подано заяву, в якій просить суд закрити провадження у справі №320/8424/21 за адміністративним позовом керівника Бучанської окружної прокуратури до Немішаївської селищної ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, у зв`язку з виконанням вимог позивача.

Представник прокуратури заяву Немішаєвської селищної ради підтримав та просить її задовольнити, водночас у письмовій заяві просить суд вирішити питання про повернення судового збору.

Протокольною ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 15.11.2021 вирішено подальший розгляд справи здійснювати в порядку письмового провадження.

Статтею 238 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд закриває провадження у справі:

1) якщо справу не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства;

2) якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом;

3) якщо сторони досягли примирення;

4) якщо є такі, що набрали законної сили, постанова чи ухвала суду про закриття провадження у справі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав;

5) у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою фізичної особи або припинення юридичної особи, за винятком суб`єкта владних повноважень, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва;

6) щодо оскарження нормативно-правових актів суб`єктів владних повноважень чи окремих їх положень, якщо оскаржуваний нормативно-правовий акт або відповідні його положення визнано протиправними і нечинними рішенням суду, яке набрало законної сили;

7) щодо оскарження індивідуальних актів та дій суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані акти та дії суб`єкта владних повноважень було змінено або скасовано рішенням суду, яке набрало законної сили;

8) щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету. Ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена.

Судом встановлено, що Немішаївською селищною радою 13.07.2021 року прийнято рішення 13 сесії восьмого скликання №13-УІІІ-17 про надання дозволу на розроб:- проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в комунальну власність Немішаївській селищній раді орієнтовною площею 1 га дг. - будівництва та обслуговування будівель закладу освіти Клавдіївський заклад дошкільної освіти (ясла-садочок) комбінованого типу Ромашка Немішаївської селищної ради за адресою: вул. Вербна,2 смт Клавдієво - Тарасове Бучанського району Київської області.

16.09.2021 року селищною радою отримано витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, номер витягу НВ-6115113090202 кадастровий номер земельної ділянки 3221055500:02:003:0003.

П`ятнадцятою сесією восьмого скликання було прийнято рішення вії 23.09.2021 року за № УІІІ-25 Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення у комунальну власність Немішаївьскій селищній територіальній громаді в особі Немішаївської селищної ради земельної ділянки площею 0,9145 га по вул. Вербна,2 в смт Клавдієво-Тарасове для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти (Клавдіївський заклад дошкільної освіти (ясла-садок комбінованого типу Ромашка ) кадастровий номер земельної ділянки 3221055500:02:003:0003.

Немішаївською селищною радою 29,09.2021 року отримано витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності на земельну ділянку кадастровий номер земельної ділянки 3221055500:02:003:0003 площею 0,9145 га по вул. Вербна,2 в смт Клавдієво-Тарасове, рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу) індексний номер 60662957 від 29.09.2021 року. Номер запису про право власності 44222325.

Враховуючи викладені обставини, суд вважає за можливе задовольнити заяву Немішаївської селищної ради та закрити провадження в даній адміністративній справі.

Разом з тим, відповідно до пункту 5 частини 1 статті 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

З матеріалів адміністративної справи вбачається, що прокуратурою при поданні позову було сплачено судовий збір у розмірі 4 540,00 грн, згідно платіжного доручення №1679 від 12.07.2021.

Таким чином, суд вважає за необхідне повернути з Державного бюджету України на користь Бучанської окружної прокуратури сплачений судовий збір у сумі 4 540,00 грн.

Керуючись статтями 238, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Провадження в адміністративній справі №320/8424/21 за позовом Керівника Бучанської окружної прокуратури до Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу "Ромашка" Немішаєвської селищної ради, Немішаєвської селищної ради, третя особа - Відділ освіти Немішаєвської селищної ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, - закрити.

2. Повернути з Державного бюджету України на користь Бучанської окружної прокуратури сплачений судовий збір у сумі 4 540 (чотири тисячі п`ятсот сорок) грн. 00 коп.

2. Копію ухвали видати (надіслати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного ухвали.

Суддя Терлецька О.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.11.2021
Оприлюднено19.11.2021
Номер документу101141418
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/8424/21

Ухвала від 06.12.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 16.11.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 22.07.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні