Ухвала
від 06.12.2021 по справі 320/8424/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про виправлення описки (арифметичної помилки) в судовому рішенні

06 грудня 2021 року №320/8424/21

Суддя Київського окружного адміністративного суду Терлецька О.О., розглянувши в місті Києві у порядку письмового провадження питання про виправлення описки у рішенні суду в адміністративній справі за позовом Керівника Бучанської окружної прокуратури до Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу "Ромашка" Немішаєвської селищної ради, Немішаєвської селищної ради, третя особа - Відділ освіти Немішаєвської селищної ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся Керівник Бучанської окружної прокуратури з позовом до Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу "Ромашка" Немішаєвської селищної ради, Немішаєвської селищної ради в якому просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла - садок) комбінованого типу Ромашка Немішаївської селищної ради та Немішаївської селищної ради Київської області щодо неоформления правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 1 га під будівлями та спорудами Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла - садок) комбінованого типу Ромашка Немішаївської селищної ради в межах населеного пункту, яка розташована за адресою: вул. Вербна, 2 смт. Клавдієво- Тарасове Бучанського району Київської області;

- зобов`язати Клавдієвський заклад дошкільної освіти (ясла - садок) комбінованого типу Ромашка Немішаївської селищної ради та Немішаївську селищну раду Київської області вжити заходів щодо розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку площею 1 га під будівлями та спорудами Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла - садок) комбінованого типу Ромашка Немішаївської селищної ради в межах населеного пункту, яка розташована за адресою: вул. Вербна, 2 смт. Клавдієво-Тарасове Бучанського району Київської області та здійснення державної реєстрації права власності вказаної земельної ділянки площею 1 га, яка розташована за адресою: вул. Вербна, 2 смт. Клавдієво-Тарасове Бучанського району Київської області.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 22 липня 2021 року відкрито загальне позовне провадження в даній адміністративній справі.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2021 року вирішено:

Провадження в адміністративній справі №320/8424/21 за позовом Керівника Бучанської окружної прокуратури до Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу "Ромашка" Немішаєвської селищної ради, Немішаєвської селищної ради, третя особа - Відділ освіти Немішаєвської селищної ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, - закрити.

Повернути з Державного бюджету України на користь Бучанської окружної прокуратури сплачений судовий збір у сумі 4 540 (чотири тисячі п`ятсот сорок) грн. 00 коп.

Копію ухвали видати (надіслати) особам, які беруть участь у справі.

25 листопада 2021 року до суду надійшла заява Бучанської окружної прокуратури, у якій зазначає:

"Під час звернення ухвали від 16.11.2021 до виконання встановлено, що при її винесенні судом допущено помилку та невірно визначено орган прокуратури,на користь якої підлягає повернення судового збору, зокрема вказано Бучанську окружну прокуратуру.

Разом з тим, відповідно до платіжного доручення № 1679 від 12.07.2021 платником судового збору у сумі 4540 грн. за подання позовної заяви у вказаній справі є Київська обласна прокуратура.

Виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників передбачено Порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.08.2011 №845.

Цей Порядок визначає механізм виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників, прийнятих судами, а також іншими органами (посадовими особами), які відповідно до закону мають право приймати такі рішення.

Статтею 373 КАС України передбачено, що виконавчий лист, а у випадках, встановлених цим Кодексом, - ухвала суду є виконавчими документами.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 7 Закону України Про судовий збір , сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття провадження у справі.

Прокурором відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Тітовою О.В., як представником прокуратури обласного рівня, заявлено клопотання про повернення Київській обласній прокуратурі судового збору, що був сплачений за подання позову.

Крім того, Бучанська окружна прокуратура не є юридичною особою, не має власного рахунку та є підпорядкованою Київській обласній прокуратурі. Таким чином, вчиняти дії щодо сплати чи повернення судового збору не уповноважена.

Відповідно до вимог ст. 374 КАС України, суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.".

У зв`язку з цим Бучанська окружна прокуратура просить суд:

1. Виправити помилку в ухвалі суду від 16.11.2021 про закриття провадження у справі №320/8424/21 за позовом керівника Бучанської окружної прокуратури Київської області до Клавдієвського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу Ромашка Немішаєвської селищної ради, Немішаєвської селищної ради про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії.

2. Вказати про необхідність повернення з Державного бюджету України на користь Київської обласної прокуратури (р/р UА028201720343190001000015641, МФО 820172, ДКСУ м. Київ, ЄДРПОУ 02909996) 4540,00 грн. судового збору, сплаченого за подання позовної заяви у справі за платіжним дорученням № 1679 від 12.07.2021.

Розглянувши подану заяву про виправлення описки, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Частинами першою та другою статті 253 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Аналіз зазначеної норми дає підстави для висновку, що виправленню у судовому рішенні підлягають виключно, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

За таких обставин, суд вважає за необхідне задовольнити заяву позивача та виправити описку, допущену в резолютивній частині ухвали Київського окружного адміністративного суду від 16.11.2021.

Керуючись статтями 243, 248, 253 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. В ухвалі Київського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2021 року у справі №320/8424/21, внести такі виправлення:

у резолютивній частині ухвали слова Повернути з Державного бюджету України на користь Бучанської окружної прокуратури сплачений судовий збір у сумі 4 540 (чотири тисячі п`ятсот сорок) грн. 00 коп. замінити словами Повернути з Державного бюджету України на користь Київської обласної прокуратури (р/р UА028201720343190001000015641, МФО 820172, ДКСУ м. Київ, ЄДРПОУ 02909996) 4 540 (чотири тисячі п`ятсот сорок) грн. 00 коп. судового збору, сплаченого за подання позовної заяви у справі за платіжним дорученням № 1679 від 12.07.2021. .

2. Копію ухвали надіслати (видати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Терлецька О.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.12.2021
Оприлюднено08.12.2021
Номер документу101640747
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/8424/21

Ухвала від 06.12.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 16.11.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 22.07.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні