Ухвала
від 17.11.2021 по справі 513/1021/21
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 513/1021/21

Провадження № 2/513/475/21

Саратський районний суд Одеської області

У Х В А Л А

17 листопада 2021 року Суддя Саратського районного суду Одеської області Бучацька А.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: приватний нотаріус Білгород-Дністровського районного нотаріального округу Одеської області Сулаков Іван Іванович, Сільськогосподарський виробничий кооператив "Родина", про визнання свідоцтва про право на спадщину недійсним та скасування державної реєстрації права власності,

В С Т А Н О В И В:

Відповідно до ст.27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або за зареєстрованим у встановленому порядку місцем її перебування.

Згідно відповіді Відділу адресно-довідкової роботи ГУДМС України в Одеській області, яка надійшла до суду 16 листопада 2021 року за № ЕП-1710/21-ВХ, відповідач ОСОБА_2 зареєстрований в АДРЕСА_1 .

За змістом ч.1 ст.30 ЦПК України позови, що виникають з приводу нерухомого майна, пред`являються в суд за місцезнаходженням майна або основної його частини.

Спірна земельна ділянка знаходиться на території Плахтіївської сільської ради Білгород-Дністровського (Саратського) району Одеської області.

Отже позовна заява підсудна Саратському районному суду Одеської області. Її зміст і форма відповідають вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України.

Судовий збір сплачений відповідно до підпункту 2 пункту 1 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір".

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі, для залишення позовної заяви без руху або її повернення позивачеві, передбачених ст. ст. 185, 186 ЦПК України, не встановлено.

Відповідно до ч.3 ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

За положеннями п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування.

Суд вважає, що з огляду на предмет спору, справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 258-261, 274, 353, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: приватний нотаріус Білгород-Дністровського районного нотаріального округу Одеської області Сулаков Іван Іванович, Сільськогосподарський виробничий кооператив "Родина", про визнання свідоцтва про право на спадщину недійсним та скасування державної реєстрації права власності - прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі.

Цивільну справу розглядати в загальному позовному провадженні.

Підготовче засідання призначити на 16 грудня 2021 року о 09 годині 00 хвилин з викликом сторін та їх представників.

Направити копію ухвали сторонам.

Відповідачу роз`яснити, що згідно з ч.1 ст. 178 ЦПК України він має право протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати: суду - письмовий відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивачу роз`яснити, що згідно зі ст. 179 ЦПК України він має право протягом п`ятнадцяти днів із дня отримання відзиву надати: суду відповідь на відзив, документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; відповідачу та третім особам - копії письмової відповіді на відзив.

Треті особи мають право надати письмові пояснення щодо позову або відзиву протягом п`ятнадцяти днів із дня отримання їх копій.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://st.od.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А. І. Бучацька

СудСаратський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення17.11.2021
Оприлюднено18.11.2021
Номер документу101159573
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —513/1021/21

Рішення від 02.03.2022

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Рішення від 02.03.2022

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні