Ухвала
від 17.11.2021 по справі 635/1163/20
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про витребування доказів

Справа № 635/1163/20

Провадження№ 2-о/635/25/2021

17 листопада 2021 року Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого - судді Шинкарчука Я.А.,

при секретарі судового засідання - Желізовій О.А.,

за участю представника заявника - адвоката Чуб С.В.,

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Покотилівка Харківського району Харківської області в порядку окремого провадження заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Роганська селищна рада Харківського району Харківської області про встановлення факту проживання однією сім`єю, -

в с т а н о в и в:

Заявник ОСОБА_2 заінтересована особа: Роганська селищна рада Харківського району Харківської області звернулась до суду з заявою про встановлення факту проживання однією сім`єю, в якій просять встановити факт проживання однією сім`єю ОСОБА_1 з померлим ОСОБА_3 з 1988 року по ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судовому засіданні представник заявника - адвокат Чуб С.В. заявив клопотання про витребування доказів, яким просить суд витребувати у приватного нотаріуса Кропивницького нотаріального округу Кіровоградської області Степанової Н.В. інформацію щодо встановлення коло спадкоємців померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Представник заінтересованої особи Роганської селищної ради Харківського району Харківської області - голова селищної ради Шевченко Ф. надав заяву про розгляд справи у відсутність представника Роганської селищної ради Харківського району Харківської області.

Вислухавши думку представника заявник, дослідивши матеріали цивільної справи, суд приходить до наступного.

Згідно з частиною 1 статті 2 ЦПК України , завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до частини 1 статті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Частиною 3 статті 12 та частиною 1 статті 81 ЦПК України передбачено, що кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Зі змісту статті 293 ЦПК України вбачається, що окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний вживати заходи щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи. Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду (стаття 294 ЦПК України) .

На підставі викладеного, суд приходить до висновку, що існують об`єктивні обставини щодо неможливості самостійного отримання заявником та її представником доказів по справі, які зазначені в клопотанні.

З урахуванням зазначеного, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи суд вважає за необхідне клопотання представника заявника про витребування доказів задовольнити .

Керуючись статтями 84, 247, 294 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Чуб Сергія Володимирова про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Кропивницького нотаріального округу Кіровоградської області Степанової Наталі Миколаївни (вул. Велика Перспективна, буд. 1-Б, м.Кропивницький, Кіровоградська область, 25015) відомості про те, хто звертався до нотаріуса із заявами про прийняття спадщини чи про відмову у прийнятті спадщини після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє місце проживання якого за адресою: АДРЕСА_1 , а також чи є відомості про складання заповіту від його імені та чи видавалися будь - кому свідоцтва про право на спадщину.

Ухвала в частині витребування доказів підлягає виконанню в строк до 27 січня 2022 року.

Витребувані докази надіслати (надати) Харківському районному суду Харківської області за адресою: 62458, смт Покотилівка, вул. Сковороди, 18, Харківського району, Харківської області.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (ч. 7 ст. 84 ЦПК України).

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду. (ч. 8-9 ст. 84 ЦПК України).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала підписана суддею 17 листопада 2021 року.

Суддя - Я.А. Шинкарчук

Дата ухвалення рішення17.11.2021
Оприлюднено18.11.2021
Номер документу101163814
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/1163/20

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 06.03.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні