Ухвала
від 22.11.2021 по справі 605/522/21
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 605/522/21

У Х В А Л А

Іменем України

"22" листопада 2021 р. Підгаєцький районний суд

Тернопільської області

в складі:

головуючого судді Горуц Р.О.

за участю:

секретаря судового засідання Дармограй Т.І.

позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі засідань в м. Підгайці цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Підгаєцької міської ради Тернопільського району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно, -

В С Т А Н О В И В:

У підготовчому судовому засіданні позивач позовні вимоги підтримав повністю та вважає за можливе призначити дану справу до судового розгляду по суті.

У підготовче судове засідання представник відповідача не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце його проведення. Крім того, прохання про розгляд справи у його відсутності викладено у адресованій суду письмовій заяві, яка долучена до матеріалів справи, що не суперечить вимогам ч.3 ст.211 ЦПК України. При вирішенні справи покладається на думку суду.

Відповідно до ч.7 ст.81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Суд, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, встановлення всіх обставин, що мають значення для прийняття законного і обґрунтованого рішення, вважає за необхідне витребувати від державного нотаріуса Підгаєцької державної нотаріальної контори інформацію про те, чи заводилась спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , який проживав та помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Боків Підгаєцького (на даний час Тернопільського) району Тернопільської області.

Суд, враховуючи те, що вищезазначені докази, можуть підтвердити обставини, що мають значення для правильного та об`єктивного вирішення справи, дійшов до переконання про необхідність їх витребування від державного нотаріуса Підгаєцької державної нотаріальної контори.

Відповідно до ч.3 ст.189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З урахуванням вказаного, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 81, 84, 189, 197-200, 223, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Підгаєцької міської ради Тернопільського району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно - закрити та справу призначити до судового розгляду по суті на 06 грудня 2021 року о 09 год. 20 хв.

В судове засідання викликати сторони.

Витребувати від державного нотаріуса Підгаєцької державної нотаріальної контори, наступну інформацію: чи звертались після смерті ОСОБА_2 , який проживав в с. Боків Підгаєцького (на даний час Тернопільського) району Тернопільської області та помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , із заявою про прийняття спадщини, спадкоємці останнього; якщо так, то хто саме звертався та на яке спадкове майно; у разі заведення спадкової справи після смерті вказаної особи, необхідно надати суду її копію.

Вказану вище інформацію, надати Підгаєцькому районному суду до 01 грудня 2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Р. О. ГОРУЦ

Дата ухвалення рішення22.11.2021
Оприлюднено22.11.2021
Номер документу101245469
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —605/522/21

Рішення від 06.12.2021

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 22.11.2021

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

ГОРУЦ Р. О.

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

ГОРУЦ Р. О.

Ухвала від 18.10.2021

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

ГОРУЦ Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні