Ухвала
від 24.11.2021 по справі 308/12679/21
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/12679/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 листопада 2021 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Данко В.Й.,

за участю секретаря судового засідання Павлюх Л.М.,

розглянувши у підготовчому засіданні у залі суду в місті Ужгороді клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Ужгородської міської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки та скасування державної реєстрації права власності,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області із позовом до Ужгородської міської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки та скасування державної реєстрації права власності.

Ухвалою судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 07.10.2021 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за вказаною позовною заявою, постановлено розгляд справи проводити у порядку загального позовного провадження з повідомленням сторін.

В матеріалах справи міститься клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по даній справі, шляхом витребування від приватного нотаріуса Ужгородського міського нотаріального округу Котлярової Л.В. копії всіх документів на підставі яких було посвідчено договір купівлі-продажу земельної ділянки №2086 від 23.12.2020 року кадастровий номер 2110100000:30:001:0168 площею 0, 0643 га, а також копію самого договору.

Позивач в судове засідання не з`явилась, однак в матеріалах справи міститься клопотання представника позивача ОСОБА_4 про розгляд без їх участі та підтримання клопотання про витребування доказів.

Відповідачі Ужгородська міська рада, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилися, хоча про час та місце судового розгляду повідомлялися належним чином, причини неявки суду не відомі, клопотання про відкладення розгляду справи до суду не надходило.

Розглянувши зазначене клопотання про витребування доказів, вивчивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів справи, предметом позовної заяви є: визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки та скасування державної реєстрації права власності.

Відповідно до ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу , в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно зі ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

За приписами ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

У відповідності до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу . Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Положеннями ст. 95 ЦПК України передбачено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Суд вважає, що з метою всебічного та об`єктивного з`ясування обставин у даній справі, виходячи з предмету позову та його обґрунтування, клопотання позивача про витребування доказів у справі є підставною та підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 13 , 76-78 , 83 , 84 , 259-261 ЦПК України , суд,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Ужгородської міської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки та скасування державної реєстрації права власності - задовольнити.

Витребувати від Приватного нотаріуса Ужгородського міського нотаріального округу Котлярової Людмили Володимирівни належним чином завірені копії всіх документів на підставі яких було посвідчено договір купівлі-продажу земельної ділянки №2086 від 23.12.2020 року кадастровий номер 2110100000:30:001:0168 площею 0, 0643 га, а також копію самого договору.

Направити копію ухвали для виконання до приватного нотаріуса Ужгородського міського нотаріального округу Котлярової Людмили Володимирівни , юридична адреса: 88000, Закарпатська обл., м. Ужгород, вул. Мукачівська, 8/1, та витребувану ухвалою інформацію надіслати до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області за адресою: вул. Загорська, 53, м. Ужгород, Закарпатська область, в строк до 21 грудня 2021 року.

У разі неможливості подати вищевказані докази, повідомити про це Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються в апеляційну скаргу на рішення суду.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду: В.Й. Данко

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення24.11.2021
Оприлюднено28.11.2021
Номер документу101408837
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —308/12679/21

Рішення від 08.08.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Рішення від 08.08.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 25.05.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 19.04.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 24.11.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 07.10.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні