Ухвала
від 23.11.2021 по справі 529/964/21
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/964/21

Провадження № 2/529/305/21

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

23 листопада 2021 року смт. Диканька

Суддя Диканського районного суду Полтавської області Петренко Л.Є., ознайомившись з матеріалами цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області про визнання права власності на будинковолодіння за набувальною давністю , -

встановив:

Позивач ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом у якому просить визнати за ним, право власності на житловий будинок, розташований в с. Чернещина Полтавського району Полтавської області за набувальною давністю.

Розглянувши матеріали позовної заяви, приходжу до висновку, що позовну заяву слід залишити без руху з наданням позивачеві строку для усунення недоліків, виходячи з наступних підстав.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.

Згідно ч.2 ст.83 ЦПК України позивач повинен подати докази разом з поданням позовної заяви.

У разі неможливості самостійно подати докази, учасник справи вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Як вбачається із змісту позовної заяви, позивач зазначає, що власники домоволодіння в якому він проживає відсутні, проте не надає підтверджуючих документів цього, зокрема не надано витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно на підтвердження наявності чи відсутності власника спірного домоволодіння.

Також позивач вказує про те, що спадкоємці після смерті ОСОБА_3 та ОСОБА_4 відсутні, проте не надано ні доказів на підтвердження цього, ні клопотання про витребування доказів.

Окрім того, у поданому позивачем клопотанні про витребування доказів з ПП БТІ Інвентарізатор вказано прохання позивача надати ухвалу суду представнику позивача за дорученням. З цього приводу зазначаю наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 58 ЦПК України сторона, третя особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Нормами частини 1 статті 60 ЦПК України передбачено, що представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Згідно з вимогами п. 2 ч. 6 ст.19 ЦПК України не є малозначними, зокрема, справи, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи категорію даної справи та обраний спосіб захисту, суд зазначає, що даний позов не відноситься до категорії малозначних, в силу положень ст. 274 ЦПК України , а тому представництво у даній справі повинно здійснюватися виключно адвокатом.

В матеріалах справи на підтвердження повноважень представника позивача Сукач Н.В. мається довіреність на представництво інтересів ОСОБА_1 , яка видана приватним нотаріусом.

Отже, суд не може допустити до участі у даній справі, як представника позивача ОСОБА_5 за довіреністю, оскільки остання не надала доказів того, що вона являється адвокатом відповідно до Закону України Про адвокатуру та адвокатську діяльність .

Відповідно до частин 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і177 цього Кодексу постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладені вище обставини, приходжу до висновку, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, а тому повинна бути залишена без руху з наданням позивачеві строку вказаному вище, для усунення вказаних недоліків позовної заяви.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.175,177,185 ЦПК України, -

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 залишити без руху та надати позивачу 10-денний строк з дня отримання вказаної ухвали, для усунення недоліків.

У разі не усунення вказаних недоліків у визначений термін позовна заява буде визнана неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.Є. Петренко

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення23.11.2021
Оприлюднено29.11.2021
Номер документу101411161
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —529/964/21

Рішення від 02.05.2022

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 10.04.2022

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 10.12.2021

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні