Ухвала
від 29.11.2021 по справі 554/7866/21
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 29.11.2021 Справа № 554/7866/21

Єдиний унікальний номер справи: №554/7866/21

Провадження № 1-кс/554/15938/2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 листопада 2021 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

У провадженні СУ ГУ НП в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021170000000318 від 13.04.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України.

У ході досудового розслідування установлено, що група осіб з числа працівників Полтавського бурового управління філії БУ «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування», діючи за попередньою змовою групою осіб, займаються привласненням, розтратою майна даного підприємства, шляхом зловживання своїм службовим становищем.

13.04.2021 до УКР ГУНП в Полтавській області надійшло доручення слідчого СУ ГУНП в Полтавській області за про необхідність проведення слідчо-оперативних заходів з метою розкриття вищевказаного тяжкого злочину.

З метою виконання доручення слідчого та розкриття злочину у ході проведення заходів у встановленому законом порядку, надійшла відповідь з УКР ГУНП в Полтавській області про те, що було отримано достатню інформацію, що було встановлено місце схову та реалізації викраденого дизельного палива з Полтавського БУ «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування». Даним місцем являється домогосподарство за адресою: АДРЕСА_1 , в якому зберігається бензин та дизельне пальне, викрадене на території Полтавської області у великих розмірах.

Окрім цього, в ході проведених оперативно-розшукових заходів, було встановлено, що організував дану злочинну діяльність ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Згідно отриманої інформації ОСОБА_4 може скуповувати незаконно здобуте пальне та дизельне паливо, а також може бути особисто причетним до розкрадань пального на території Полтавської області.

Також, допитаний в якості свідка ОСОБА_5 повідомив, що працює водієм на протязі останніх років. Під час того, як його маршрут пролягає через с. Ковалівка Полтавського району, то ОСОБА_5 завжди заїжджає до свого знайомого Горового Сергія в с. Ковалівка Полтавського району, у якого за місцем свого проживання, завжди можна купити бензин чи дизельне паливо, за привабливою ціною. Ціна за один літр бензину чи дизельного палива там нижча на 10 грн. ніж на АЗС, при досить високій якості палива та мається інформація, що вказане паливо викрадене на території Полтавської області.

Таким чином, в ході досудового розслідування було встановлено, що за своїм місцем проживання, а саме: АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , може зберігати бензин та дизельне паливо, здобуте злочинним шляхом.

Згідно отриманої оперативної інформації маються версії, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , може зберігати за місцем свого проживання, за адресою: АДРЕСА_1 , речові докази по даному кримінальному провадженню, а саме: бензин та дизельне паливо, що може знаходитися в каністрах, діжках, цистернах та інших предметах (ємностях), що можуть слугувати для зберігання, перевезення бензину та дизельного палива, блокноти, записники, журнали із чорновими записами про маршрути перевезення, місця зберігання та збут палива, мобільні телефони та сім-картки, які використовувалися до, під час та після вчинення злочинів, робочий та спеціальний одяг зі слідами бензину та дизельного палива та паливно-мастильних матеріалів, що підтверджуватимуть факт вчинення кримінальних правопорушень.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, встановлено, що об`єкти нерухомості, розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , на праві приватної власності зареєстровані за ОСОБА_6 .

Згідно інформаційної довідки з Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку з кадастровим номером: 5324081901:01:008:0218, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ОСОБА_6 .

Застосування інших заходів забезпечення кримінального провадження, а також витребування в осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення, відшукуваних предметів у добровільному порядку неможливо через те, що з метою уникнення відповідальності їх можуть переховувати, знищити, змінювати місце вчинення кримінального правопорушення та місце зберігання речових доказів.

Факт вилучення вищезазначених речей дасть змогу провести ряд експертних досліджень та в подальшому підтвердити факт вчинення кримінального правопорушення.

Відшукувані речі мають важливе значення для досудового розслідування, оскільки будуть використані як докази у кримінальному провадженні на підтвердження факту вчинення кримінального правопорушення, а саме розкрадання, зберігання та збуту дизельного палива.

Таким чином, в ході досудового розслідування виникла необхідність у виявленні та вилученні бензину та дизельного палива, що може знаходитися в каністрах, діжках, цистернах та інших предметах (ємностях), що можуть слугувати для зберігання, перевезення бензину та дизельного палива, блокнотів, записників, журналів із чорновими записами про маршрути перевезення, місця зберігання та збуту палива, мобільних телефонів та сім-карток, які використовувалися до, під час та після вчинення злочинів, робочого та спеціального одягу зі слідами бензину та дизельного палива та паливно-мастильних матеріалів, які зберігаються за адресою: АДРЕСА_1 , шляхом проведення обшуку, оскільки долучити їх іншим шляхом до матеріалів кримінального провадження неможливо.

Зважаючи на викладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розслідування у вказаному кримінальному провадженні, встановлення повної та достовірної інформації, що може мати вагоме значення, виявлення, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення предметів, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та які можуть бути доказами під час судового розгляду, які зберігаються за адресою:

АДРЕСА_1

Слідчий в судовому засіданні прохав клопотання задовольнити, пояснення надав аналогічно викладеним в клопотанні.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникати до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків установлених частиною 3 ст. 233 КПК України.

Згідно ч.3 ст.233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення такий дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Враховуючи вищевикладене, з метою встановлення істини у кримінальному провадженні № 42021170000000011 від 22.02.2021 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись вимогами ст. 234 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку житлового будинку, господарських приміщень та допоміжних будівель і споруд, розташованих на території домогосподарства за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві приватної власності належить ОСОБА_6 , де фактично проживає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення (відшукання) та вилучення зазначених у клопотанні речових доказів, а саме: бензину та дизельного палива, що може знаходитися в каністрах, діжках, цистернах та інших предметах (ємностях), що можуть слугувати для зберігання, перевезення бензину та дизельного палива, блокнотів, записників, журналів із чорновими записами про маршрути перевезення, місця зберігання та збуту палива, мобільних телефонів та сім-карток, які використовувалися до, під час та після вчинення злочинів, робочого та спеціального одягу зі слідами бензину та дизельного палива та паливно-мастильних матеріалів, що підтверджуватимуть факт вчинення кримінальних правопорушень.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Слідчий суддя ОСОБА_7 ОСОБА_8

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення29.11.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу101435568
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —554/7866/21

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 29.11.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 08.10.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні