Ухвала
від 21.01.2022 по справі 554/7866/21
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 21.01.2022 Справа № 554/7866/21

Єдиний унікальний номер справи: №554/7866/21

Провадження № 1-кс/554/1338/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 січня 2022 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань - ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

У провадженні СУ ГУ НП в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021170000000318 від 13.04.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України.

У ході досудового розслідування установлено, що група осіб з числа працівників Полтавського бурового управління філії БУ «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування», діючи за попередньою змовою групою осіб, займаються привласненням, розтратою майна даного підприємства, шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Під час досудового розслідування до УКР ГУНП в Полтавській області направлено доручення слідчого СУ ГУНП в Полтавській області за про необхідність проведення слідчо-оперативних заходів з метою розкриття вищевказаного тяжкого злочину.

З метою виконання доручення слідчого та розкриття злочину у ході проведення заходів у встановленому законом порядку, надійшла відповідь з УКР ГУНП в Полтавській області про те, що було отримано достатню інформацію, що було встановлено місце схову та реалізації викраденого бензину та дизельного палива з Полтавського БУ «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування». Даним місцем являється домогосподарство за адресою:

АДРЕСА_1 , в якому зберігається бензин та дизельне пальне, викрадені на території Полтавської області, в тому числі і з ГПУ «Полтавагазвидобвання» у великих розмірах.

Окрім цього, в ході проведених оперативно-розшукових заходів, було встановлено, що організував дану злочинну діяльність ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Згідно отриманої інформації ОСОБА_4 може скуповувати незаконно здобуті бензин та дизельне пальне, а також може бути особисто причетним до розкрадань пального на території Полтавської області.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_5 повідомив, що працює далекобійником уже понад 20 років. Під час того як його маршрут пролягає через

с. Дудникове, Полтавського району, він обов`язково заїжджає заправитися дизельним паливом до ОСОБА_6 , який продає дизельне пальне безпосередньо зі свого господарства по АДРЕСА_1 . Пальне завжди у наявності та у потрібному об`ємі, а ціна на пальне у нього завжди нижча від цін на АЗС на 10 грн., а якість при цьому на високому рівні. Окрім цього ОСОБА_5 відомо, що вказане дизельне пальне викрадене з великогабаритних вантажних автомобілів ГПУ «Полтавагазвидобування», тому і за якість турбуватися не потрібно. Заправка відбувається з пластикових каністр, об`ємом по 20 літрів.

Таким чином, в ході досудового розслідування було встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , може зберігати паливо, здобуте злочинним шляхом.

Згідно отриманої оперативної інформації маються версії, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , може зберігати, за адресою: АДРЕСА_1 , речові докази по даному кримінальному провадженню, а саме: бензин, дизельне паливо та паливно-мастильні матеріали, що можуть знаходитися в каністрах, діжках, цистернах та інших предметах (ємностях), що можуть слугувати для зберігання, перевезення палива та паливно-мастильних матеріалів, блокноти, записники, журнали із чорновими записами про маршрути, зберігання та збут палива, злочинні схеми та карти з приводу крадіжок та збуту палива, грошові кошти здобуті злочинним шляхом, мобільні телефони та сім-картки, які використовувалися до під час та після вчинення злочинів, робочий та спеціальний одяг зі слідами палива та паливно-мастильних матеріалів, що підтверджуватимуть факт вчинення кримінальних правопорушень.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, встановлено, що інформація на об`єкти нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 , на праві на праві приватної власності зареєстровані за ОСОБА_4 .

Згідно інформаційної довідки з Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку та інформації з Державного реєстру речових прав та нерухоме майно, земельна ділянка з кадастровим номером: 5324082703:03:001:0126, розташована за адресою: АДРЕСА_1 , дана земельна ділянка з видом використання: для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, на праві приватної власності належить ОСОБА_4 .

Слідчий в судовому засіданні прохав клопотання задовольнити, пояснення надав аналогічно викладеним в клопотанні.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникати до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків установлених частиною 3 ст. 233 КПК України.

Згідно ч.3 ст.233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення такий дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Враховуючи вищевикладене, з метою встановлення істини у кримінальному провадженні № 12021170000000318 від 13.04.2021 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись вимогами ст. 234 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку житлового будинку, господарських приміщень та допоміжних будівель і споруд, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за місцем проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення (відшукання) та вилучення зазначених у клопотанні речових доказів, а саме: бензину, дизельного пального та паливно-мастильних матеріалів, що можуть знаходитися в каністрах, діжках, цистернах та інших предметах (ємностях), що можуть слугувати для зберігання, перевезення паливно-мастильних матеріалів, бензину та дизельного пального, блокнотів, записників, журналів із чорновими записами про маршрути, зберігання та збут бензину та дизельного пального, злочинних схем та карт з приводу крадіжок та збуту бензину та дизельного пального, грошових коштів здобутих злочинним шляхом, мобільних телефонів та сім-карток, які використовувалися до під час та після вчинення злочинів, робочого та спеціального одягу зі слідами паливно-мастильних матеріалів, що підтверджуватимуть факт вчинення кримінальних правопорушень.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення21.01.2022
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу102625171
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —554/7866/21

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 29.11.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 08.10.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні