Ухвала
від 30.11.2021 по справі 753/5517/17
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/5517/17

провадження № 6/753/1152/21

У Х В А Л А

про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання

"30" листопада 2021 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Комаревцевої Л.В.,

за участю секретаря Гаврилюк О.В.,

без участі сторін

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві заяву ОСОБА_1 про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Макіїввугілля про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю фізичної особи,

в с т а н о в и в:

У листопаді 2021 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Макіїввугілля про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю фізичної особи.

В судове засідання сторони не з`явились, про день та час розгляду справи були повідомлені належним чином, причини неявки не повідомили. Відповідно до ч.3 ст. 442 ЦПК України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну стягувача.

Суд дослідивши матеріали справи, прийшов до наступного висновку.

Судом встановлено, що 20.06.2017 рішенням Дарницького районного суду м. Києва позов ОСОБА_1 до Державного підприємства Макіїввугілля про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю фізичної особи - задоволено частково. Стягнуто з Державного підприємства Макіїввугілля (код ЄДРПОУ 37471933) на користь ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН: НОМЕР_1 ), яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ) відшкодування завданої моральної шкоди 30 000 (тридцять тисяч) грн. 00 коп.

29.11.2017 ухвалою Колегії суддів Судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду залишено без змін рішення Дарницького районного суду м. Києва від 20.06.2017

Судом встановлено, що 29.01.2018 надійшла заява стягувача про направлення поштою копії рішення та виконавчого листа. У відповідь на заяву 04.02.2018 судом направлено на адресу стягувача виконавчий лист та копію рішення по вищевказаній цивільній справі.

Звертаючись до суду з заявою про поновлення строку заявник посилається на те, що оскільки у 2017 році рішення суду направлено боржнику, стягувач мав надію на його виконання. Окрім того, через бойові дії на Донбасі виконавчий лист до примусового виконання не пред`являвся.

Згідно із ч.ч. 1,2 ст. 12 Закону України Про виконавче провадження виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Строки, зазначені в частині першій цієї статті, встановлюються для виконання рішення з наступного дня після набрання ним законної сили чи закінчення строку, встановленого в разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а якщо рішення підлягає негайному виконанню - з наступного дня після його прийняття.

Відповідно до п. 5 розділу ХІІІ Прикінцеві та перехідні положення виконавчі документи, видані до набрання чинності цим Законом, пред`являються до виконання у строки, встановлені цим Законом.

За положенням ст. 433 ЦПК України у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа, виданого судом, подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання суд постановляє ухвалу.

Відповідно до ст. 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

Згідно із ч. 1, 2 ст. 18 ЦПК України, судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Беручи до уваги вимоги закону щодо обов`язковості виконання рішення суду, ухваленого іменем України, з метою дотримання принципу верховенства права щодо юридичної визначеності, а відповідно і обов`язкового виконання рішення суду за яким досягнуто юридичної визначеності, суд приходить до висновку доведеність поважності підстав, які стали причиною пропуску строку, відтак вважає за необхідним задовольнити заяву.

Керуючись ст.ст. 259-261, 353, 355, 433, п. 17.4 Перехідних положень ЦПК України, Законом України Про виконавче провадження , суд, -

п о с т а н о в и в:

Заяву ОСОБА_1 про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Макіїввугілля про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю фізичної особи - задовольнити.

Поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа № 753/5517/17 , виданого Дарницьким районним судом про стягнення з Державного підприємства Макіїввугілля (код ЄДРПОУ 37471933) на користь ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН: НОМЕР_1 ), яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ) відшкодування завданої моральної шкоди 30 000 (тридцять тисяч) грн. 00 коп.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії.

Повний текст ухвали виготовлено 30.11.2021

Суддя: Комаревцева Л.В

Дата ухвалення рішення30.11.2021
Оприлюднено01.12.2021
Номер документу101461772
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди, завданої смертю фізичної особи

Судовий реєстр по справі —753/5517/17

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Комаревцева Л. В.

Ухвала від 29.11.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Шебуєва Вікторія Андріївна

Ухвала від 08.11.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Шебуєва Вікторія Андріївна

Ухвала від 08.11.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Шебуєва Вікторія Андріївна

Рішення від 20.06.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Комаревцева Л. В.

Ухвала від 31.03.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Комаревцева Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні