Ухвала
від 25.11.2021 по справі 922/5397/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"25" листопада 2021 р.Справа № 922/5397/13

Господарський суд Харківської області у складі:

головуючий суддя Усатий В.О.

судді: Міньковський С.В. , Яризько В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

розглянувши матеріали справи

за заявоюТОВ "ТК "Авіатехком", м. Краснознаменськ про визнання банкрутом Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, м. Харків

за участю :

розпорядника майна - Усачова О.М.

прокурора - Ткаченко К.О.

представників боржника - Кривоконя О.Г., Шевченка О.А., Міненкова О.Д.

представника ОСОБА_1 - Єрьоміної О.Ю.

Погорєлова М.В.

представника Харківського обласного центру зайнятості - Лесик О.І.

представника Головного управління ПФУ у Харківській області - Шефеля В.О.

представника АТ "Укрексімбанк" - ОСОБА_6.

представників ДК "Укроборонпром" - Прудь О.В., Федорчука Д.Е.

представника Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) - Матеко С.В.

представника Кабінету Міністрів України - головного спеціаліста відділу судової роботи та міжнародної правової допомоги Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) - Іванової Т.О.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 15.04.2015 порушено провадження у справі про банкрутство Харківського державного авіаційного орденів Жовтневої Революції та Трудового Червоного Прапора виробничого підприємства, визнано вимоги кредитора - ТОВ "Технічна компанія "Авіатехком" до боржника в сумі 399727,88 грн безспірними, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном Харківського державного авіаційного орденів Жовтневої Революції та Трудового Червоного Прапора виробничого підприємства, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Чаговець Т.П., призначено попереднє засідання.

17.04.2015 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України було оприлюднене оголошення № 17053 про порушення справи про банкрутство Харківського державного авіаційного орденів Жовтневої Революції та Трудового Червоного Прапора виробничого підприємства.

Ухвалою суду від 06.08.2015 в попередньому засіданні затверджено реєстр вимог кредиторів Харківського державного авіаційного підприємства, призначено підсумкове засідання суду, на якому буде вирішено питання щодо застосування подальших процедур банкрутства.

Розпорядженням керівника апарату суду № 698 від 29.08.2016, у зв`язку з відпусткою судді Казарцевої В.В., був призначений повторний автоматичний розподіл справи № 922/5397/13.

Повторним автоматизованим розподілом судової справи між суддями змінений склад колегії та призначено для розгляду справи колегію суддів у складі: головуючий суддя Усатий В.О., судді Міньковський С.В., ОСОБА_2

Ухвалою суду від 11.10.2016 задоволено клопотання розпорядника майна про дострокове припинення своїх обов`язків, припинено виконання арбітражним керуючим Чаговець Т.П. обов`язків розпорядника майна Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, призначено розпорядником майна боржника - арбітражного керуючого Усачова О.М., відмовлено арбітражному керуючому Капустіну В.В. в задоволенні його заяви на участь у даній справі в якості розпорядника майна боржника.

Постановою Харківського апеляційного господарського суду від 12.12.2016 апеляційну скаргу арбітражного керуючого Капустіна В.В. залишено без задоволення, ухвалу господарського суду Харківської області від 11.10.2016 у справі № 922/5397/13 залишено без змін.

Враховуючи повернення справи з апеляційної інстанції, суд призначив справу до розгляду в підсумковому засіданні 08.02.2017.

Проте, судове засідання не відбулося з причин направлення справи до касаційної інстанції.

Враховуючи повернення справи з Вищого господарського суду України, суд призначив справу до розгляду підсумковому засіданні 20.04.2017.

В судове засідання 20.04.2017 розпорядник майна не з`явився, надав клопотання про відкладання розгляду справи, в якому повідомив, що в ході підготовки проєкту мирової угоди розпорядником майна неодноразово надані запити на керівника боржника з проханням надати необхідну інформацію щодо терміну проведення розрахунків по заробітній платі, наявності та розміру поточної заборгованості, можливості залучення інвестора або встановлення інших джерел погашення конкурсної заборгованості, однак з листопада 2016 року боржником не надано жодної відповіді, проте, у лютому 2017 року керівником боржника призначено Кривоконь О.Г., який погодився після проведення інвентаризації та аудиторської перевірки надати необхідну інформацію для підготовки проєкту мирової угоди.

Представник боржника зазначила, що на цей час проводиться аудиторська перевірка та інвентаризація підприємства незалежною аудиторською фірмою, яка разом з боржником буде готовити проєкт мирової угоди.

Заслухавши учасників процесу, враховуючи необхідність отримання витребуваних документів, суд відклав розгляд справи на 21.09.2017.

В судовому засіданні 21.09.2017 представник боржника повідомила, що проєкт мирової угоди неможливо надати суду, оскільки народними депутатами 13.04.2017 було подано до Верховної раду України проєкт Закону "Про реструктуризацію заборгованості підприємства Харківського державного авіаційного виробничого підприємства", який очікує розгляду ВРУ. Поряд з тим, цим проєктом планується розстрочити вимоги ДПІ у Київському районі, тому мирова угода повинна укладатися з урахуванням прийнятого закону.

Крім того, представником боржника зазначено, що у зв`язку зі зміною директора підприємства укладено ряд договорів на проведення аудиторської перевірки підприємства, в тому числі на розробку проєкту мирової угоди на підставі проведеного аудиту.

З урахуванням викладеного, представник боржника просила продовжити строк процедури розпорядження майном та відкласти підсумкове засідання.

Розпорядник майна в дане судове засідання не з`явився, витребувані документи не надав.

Заслухавши учасників процесу, розглянувши клопотання боржника про продовження процедури розпорядження майном, суд відмовив в його задоволенні.

Приймаючи до уваги, що учасниками процесу не надана на затвердження мирова угода, суд відкладав розгляд справи, з урахуванням ухвали суду про виправлення описки на 18.12.2017, та зобов`язав розпорядника майна, боржника, комітет кредиторів та ДК "Укроборонпром" в найстисліші строки здійснити всі заходи щодо узгодження проєкту мирової угоди.

До суду від розпорядника майна надійшла заява про дострокове звільнення від покладених на нього обов`язків, яка була призначена до розгляду.

11.10.2017 автоматизованою системою визначено арбітражного керуючого Біленко Р.І. для призначення розпорядником майна.

26.10.2017 до суду від розпорядника майна Усачова О.М. надійшла заява про відкликання його заяви про дострокове припинення повноважень розпорядника майна боржника.

13.11.2017 до суду від арбітражного керуючого Біленко Р.І. надійшов лист, в якому він повідомив, що на його адресу надійшла заява розпорядника майна Усачова О.М. про відкликання його заяви про дострокове припинення повноважень розпорядника майна боржника, у зв`язку з чим він просив її задовольнити та не вважати цей лист його відмовою від призначення розпорядником майна у цій справі.

До суду від ДК "Укроборонпром" надійшла заява про долучення до матеріалів справи копії зауважень концерну до проєкту мирової угоди.

Від Слобожанського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м.Харкова надійшли письмові пояснення щодо неможливості узгодження мирової угоди.

В судове засідання 18.12.2017 учасники процесу не з`явились, витребуваних документів не надали.

Від розпорядника майна надійшли клопотання про розгляд справи за його відсутності та про продовження процедури розпорядження майном.

Враховуючи неявку у судове засідання учасників процесу та ненадання ними витребуваних судом документів, які мають суттєве значення для розгляду справи по суті, суд відклав підсумкове засідання у справі на 31.01.2018.

В судовому засіданні повідомив про хід виконання процедури розпорядження майном.

Крім того, розпорядник майна підтвердив свою заяву про відкликання його заяви про дострокове його звільнення.

Враховуючи відмову розпорядника майна від своєї заяви про дострокове припинення його повноважень, суд закрив провадження по заяві розпорядника майна про дострокове припинення його повноважень (вх. № 31335 від 27.09.2017.

Заслухавши звіт розпорядника майна, враховуючи необхідність отримання витребуваних судом документів, суд відклав розгляд справи на 16.04.2018 та зобов`язав керівника боржника, ДК "Укроборонпром", комітет кредиторів та розпорядника майна виконати вимоги попередніх ухвал суду.

До суду розпорядник майна не з`явився, надав звіт, в якому повідомив, що ним направлено листа до боржника та його копію до ДК "Укроборонпром" з вимогою негайного надання керівником боржника документів, запити про надання яких постійно він надсилає та отримав від в.о. керівника підприємства копії звітів про виконання фінансових планів підприємства та інформацію щодо заборгованості із заробітної плати, в якому також було повідомлено, що до Верховної ради України подано проєкти законів відносно Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, у зв`язку з чим підприємство фактично не має змоги підготувати проєкт мирової угоди без врахування прийнятих законів. Крім того, розпорядником майна повідомлено, що ним отримано звернення представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ляха Д.О. з питань погашення заборгованості із заробітної плати працівників відокремленого підрозділу - заводу "ТОРА", відповідь на яке на цей час готується.

Від ДК "Укроборонпром" надійшли письмові пояснення, в яких повідомлено, що у Верховній Раді України розглядаються два законопроєкту "Про реструктуризацію заборгованості державного підприємства "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" (реєстр. № 6378) та "Про внесення змін до пункту 3-1 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України щодо державного підприємства "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП)" (реєстр. №6379), якими передбачається не тільки розстрочення заборгованості, а також незастосування пені та інших штрафних санкцій на період розстрочки та списання пені і штрафних санкцій, нарахованих до набрання чинності цими законами (які відповідно до реєстру вимог кредиторів складають 9,9 млн.грн. і не є остаточними). Також зазначено, що суми боргу, про які йдеться мова у вказаних вище законопроєктах є реєстровою заборгованістю ХДАВП, а отже прийняття Верховною Радою України цих законів суттєво змінить реєстр вимог кредиторів. Крім цього, розстрочення залишку боргу в разі наявності законодавчо визначеної процедури має відбуватись відповідно до цих законів. А тому, мирова угода має укладатись після прийняття відповідних законів. На сьогодні законопроєкти (реєстр. № 6378 та № 6379) знаходяться на розгляді в комітетах Верховної Ради України.

Зважаючи на викладене, Державний концерн "Укроборонпром" просив відкласти питання затвердження мирової угоди та продовжити процедуру розпорядження майном на два місяця.

Розглянувши клопотання Державного концерну "Укроборонпром" про продовження процедури розпорядження майном, враховуючи, що процедура розпорядження майном боржника вводиться строком на сто п`ятнадцять календарних днів і може бути продовжена господарським судом за вмотивованим клопотанням розпорядника майна, комітету кредиторів або боржника не більше ніж на два місяці, приймаючи до уваги, що строк процедури розпорядження майном, встановлений Законом вже закінчився суд не має правових підстав для продовження строку процедури розпорядження майном та відмовляє в задоволенні цього клопотання.

Проте, постановою Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 №15 встановлено, що процедура розпорядження майном боржника, якщо інше не встановлене Законом, вводиться одночасно з порушенням провадження у справі про банкрутство і триває до моменту винесення судом ухвали про проведення санації боржника чи затвердження мирової угоди або прийняття постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури або припинення провадження у справі з інших підстав, передбачених ст. 40 Закону.

Приймаючи до уваги, що суду не була надана на затвердження мирова угода, суд відмовив в задоволенні клопотання про продовження процедури розпорядження майном боржника, відклав розгляд справи на 19.06.2018 та зобов`язав керівника боржника, ДК "Укроборонпром", комітет кредиторів та розпорядника майна виконати вимоги попередніх ухвал суду.

Проте, призначене судове засідання не відбулося, у зв`язку з направленням матеріалів справи № 922/5397/13 до Харківського апеляційного господарського суду.

Після повернення справи, суд дійшов висновку призначити її до розгляду на 17.10.2018.

До суду від ДК "Укроборонпром" надійшли письмові пояснення (вх.№ 29216 від 09.10.2018), в якій орган управління боржника просив суд відкласти питання затвердження мирової угоди.

Від розпорядника майна надійшло повідомлення (вх. № 29823 від 16.10.2018) щодо виконання вимог суду та клопотання (вх. № 29826 від 16.10.2018) про продовження процедури розпорядження майном.

Ухвалою суду від 17.10.2018 відкладено розгляд справи на 28.11.2018.

До суду від розпорядника майна надійшли повідомлення про розгляд заяв кредиторів.

У зв`язку з відпусткою судді Міньковського С.В. призначене на 28.11.2018 судове засідання перенесено на 17.12.2018.

Від розпорядника майна надійшло клопотання (вх. № 33777 від 03.12.2018) про продовження процедури розпорядження майном та звіт (вх. № 34428 від 10.12.2018) про проведені заходи в процедурі банкрутства.

Ухвалою суду від 17.12.2018 відкладено розгляд справи на 21.03.2019.

Розпорядженням в.о. керівника апарату суду № 171/2019від 08.02.2019 у зв`язку зі звільненням судді ОСОБА_2 , був призначений повторний автоматичний розподіл справи № 922/5397/13.

Повторним автоматизованим розподілом судової справи між суддями змінений склад колегії та призначено для розгляду справи колегію суддів у складі: головуючий суддя Усатий В.О., судді Міньковський С.В., Яризько В.О.

До суду від розпорядника майна надійшли звіти.

У зв`язку з хворобою судді Усатого В.О., призначене судове засідання не відбулося.

Розглянувши матеріали справи, суд призначив справу до розгляду на 17.04.2019 та зобов`язав керівника боржника, ДК "Укроборонпром", комітет кредиторів та розпорядника майна виконати вимоги попередніх ухвал суду.

До суду від ДК "Укроборонпром" надійшли письмові пояснення (вх. № 9460 від 17.04.2019), в яких повідомлялося суд про те, що здійснюються дії щодо стратегічного плану розвитку боржника та заходів, направлених на погашення заборгованості із заробітної плати, відновлення платоспроможності та укладення мирової угоди, у зв`язку із чим просив суд відкласти питання затвердження мирової угоди.

До суду від розпорядника майна надійшли звіти, відповідно до яких підприємством здійснюється часткова виробнича діяльність, частково погашається заборгованість із заробітної плати, частково проводяться виплати за рахунок реалізації майна державним виконавцем за згодою суду.

Заслухавши пояснення учасників процесу у судовому засіданні, суд відклав розгляд справи на 26.06.2019.

До суду від ДК "Укроборонпром" надійшли письмові пояснення (вх. № 11569 від 11.05.2019) щодо майна, яке не увійшло до статутного капіталу товариства та щодо якого будуть прийняті управлінські рішення.

У судовому засіданні розпорядник майна просив суд відкласти судове засідання, оскільки 20.06.2019 проведено засідання комітету кредиторів боржника, на якому прийнято рішення продовжити процедуру розпорядження майном та звернутися до суду з клопотанням про відкладення судового засідання та продовження процедури розпорядження майном на два місяці.

Заслухавши пояснення розпорядника майна, суд відклав розгляд справи на 15.08.2019.

У зв`язку з відпусткою судді Усатого В.О., призначене судове засідання не відбулося. Суд, ухвалою від 09.09.2019 призначив розгляд справи на 16.10.2019.

16.10.2019 до канцелярії суду за вх. № 2831 від розпорядника майна надійшло клопотання про відкладення засідання з питання закінчення процедури розпорядження майном у зв`язку з тим, що на засіданні комітету кредиторів представники кредиторів заперечували проти укладення мирової угоди на умовах, викладених в проєкті, тому було прийнято рішення щодо надання суду клопотання про відкладення підсумкового засідання на три місяці з метою можливості запровадження процедури санації та продовження процедури розпорядження майном боржника до дати проведення підсумкового засідання.

В судовому засіданні 16.10.2019 оголошено перерву до 18.10.2019.

Заслухавши пояснення учасників процесу у судовому засіданні, суд відклав розгляд справи на 11.11.2019.

В судовому засіданні розпорядник майна надав клопотання про продовження процедури розпорядження майном боржника, в якому просить суд продовжити процедуру розпорядження майном боржника. До клопотання доданий протокол № 2 зборів кредиторів від 07.11.2019, на яких було прийнято відповідне рішення щодо зобов`язання розпорядника майна звернутися до господарського суду з клопотанням про продовження процедури розпорядження майна на 90 днів.

Присутні в судовому засіданні представники учасників процесу підтримали надане розпорядником майна клопотання.

Ухвалою суду від 11.11.2019 відмовлено в задоволенні клопотання розпорядника майна про продовження процедури розпорядження майном, зобов`язано збори кредиторів схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації з урахуванням особливостей банкрутства державних підприємств, передбачених ст. 96 Кодексу України з процедур банкрутства, відкладено розгляд справи 19.12.2019.

27.11.2019 ОСОБА_3 подав апеляційна скаргу на рішення господарського суду Харківської області від 11.11.2019 по справі № 922/5397/13.

29.11.2019 справу було направлено у Східний апеляційний господарський суд для розгляду апеляційної скарги.

На адресу суду 11.12.2019 від прокуратури Харківської області надійшла заява (вх № 30102).

17.12.2019 на адресу суду від розпорядника майна Усачова О.М. надійшов звіт (вх.№ 30695) за період з 01.11.2019 по 30.11.2019.

19.12.2019 на адресу суду від розпорядника майна надійшло клопотання (вх.№30953) про відкладення розгляду плану санації.

Крім того, того ж дня, від ДК "Укроборонпром" надійшли (вх. № 30961) письмові пояснення, щодо плану санації; супровідним листом (вх. № 31025) направили перелік документів, які підтверджують, що підприємство задіяне у виробництві, розроблені, модернізації, ремонті, обслуговуванні військової техніки; клопотання (вх. № 31026) про відкладення розгляду справи.

Ухвалою-повідомленням від 19.12.2019 розгляд справи було відкладено на 11.03.2020.

13.01.2020 на адресу суду від розпорядника майна надійшов звіт (вх. № 648) за період з 01.12.2019 по 31.12.2019.

21.01.2020 від розпорядника майна надійшла заява (вх. № 1428) про зміну банківських реквізитів.

На адресу суду 27.01.2020 від Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надійшло клопотання (вх. № 1993) про здійснення заміни учасника справи з Головного територіального управління юстиції у Харківській області на Східне міжрегіонального управління Міністерства юстиції (ЄДРПОУ 43315445).

Ухвалою суду від 04.02.2020 відмовлено у задоволенні клопотання Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (вх. № 1993) про заміну учасника у справі.

10.02.2020 від розпорядника майна надійшов звіт (вх. № 3365) за період з 01.01.2020 по 31.01.2020.

05.03.2020 від ДК "Укроборонром" надійшли письмові пояснення (вх. № 5880) стосовно затвердження плану та введення процедури санації, в яких він просить відкласти її на 3 місяці.

11.03.2020 на адресу суду від Харківського державного авіаційного виробничого підприємства надійшло клопотання (вх. № 6346) про відкладення розгляду справи.

Ухвалою-повідомленням від 11.03.2020 розгляд справи було відкладено на 13.05.2020.

12.03.2020 на адресу суду від розпорядника майна надійшов звіт (вх. № 6509) за період з 01.02.2020 по 29.02.2020.

02.04.2020 на адресу суду від АТ "Укртрансгаз" надійшла заява (вх. № 8286) про зміну найменування кредитора, в якій повідомлено, що ПАТ "Укртрансгаз" в особі філії УМГ "Харківтрансгаз" змінив назву на АТ "Укртрансгаз" (код 30019801, 01021, м.Київ, Кловський узвіз, 9/1), що враховується судом при подальшому розгляді справи.

07.04.2020 від розпорядника майна супровідним листом надійшов уточнений реєстр вимог кредиторів станом на 30.03.2020 (вх. № 8572).

13.04.2020 від розпорядника майна надійшов звіт (вх. № 9030) за період з 01.03.2020 по 31.03.2020.

На електронну адресу 08.05.2020 суду від розпорядника майна надійшло клопотання (вх. № 1447) про відкладення розгляду справи.

12.05.2020 від ДК "Укроборонпром" надійшло клопотання (вх. № 10630) про відкладення розгляду справи.

Крім того, 12.05.2020 від розпорядника майна надійшов звіт (вх. № 10666) за період з 01.04.2020 по 30.04.2020.

У звіті ліквідатора наведено, що проведення зборів кредиторів, а також доопрацювання проєкту плану санації у період карантину є неможливим, у зв`язку з чим він надав клопотання про відкладення розгляду плану санації (вх. № 10668).

Проте, призначене на 13.05.2020 судове засідання не відбулося з причин перебування судді Усатого В.О. у відпустці.

Ухвалою суду від 25.05.2020 розгляд справи було призначено на 24.06.2020, зобов`язано учасників провадження у справі виконати вимоги попередньої ухвали, а саме повторно зобов`язати збори кредиторів схвалити план санації з урахуванням особливостей банкрутства державних підприємств, а боржника, розпорядника майна та ДК "Укроборонпром", крім того, надати докази того, що боржник задіяний у виконанні державного оборонного замовлення, виробництві, розроблені, модернізації, ремонті, обслуговуванні озброєння та військової техніки.

На адресу суду 23.06.2020 від представника ДК "Укроборонпром" надійшли пояснення (вх. № 14291), в яких останній просив суд продовжити строк процедури розпорядження майном на 170 днів , тобто до 10.12.2020, що було підтверджено в судовому засіданні, а також зазначено, що для затвердження плану санації потрібен час, оскільки ДК "Укроборонпром" виявлені недоліки в наданому на погодження проєкті плану санації, які необхідно боржнику усунути, тому він був повернений боржнику на доопрацювання.

У судовому засіданні було надано клопотання розпорядника майна про відкладення розгляду судового засідання з розгляду плану санації (вх. № 14405 від 24.06.2020) та клопотання представника боржника про відкладення розгляду справи на період дії карантинних заходів (вх. № 14395 від 24.06.2020).

Ухвалою суду від 24.06.2020 відкладено розгляд справи на 05.08.2020. Зобов`язано учасників провадження у справі виконати вимоги попередньої ухвали.

14.07.2020 до суду надійшов звіт розпорядника майна Усачова О.М. (вх.№16040) за період з 01.06.2020 по 30.06.2020.

23.07.2020 до суду від ОСОБА_4 надійшло клопотання (вх. № 17032), в якому ОСОБА_4 просив суд прийняти рішення про бездіяльність КМУ, ХОДА та ДК "Укроборонпром" щодо виконання ними своїх керівних функцій по ситуації на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві та запобіганню його банкрутства; прийняти окрему ухвалу, в якій визначити санкції для керівників КМУ, ХОДА та ДК "Укроборонпром", винних у невиконанні ухвали суду від 11.01.2016.

04.08.2020 на електронну адресу суду надійшла заява арбітражного керуючого Лукашука М.В. про участь у справі про банкрутство (вх. № 2899), в якій заявник просив суд призначити його розпорядником майна/керуючим санацією Харківського державного авіаційного виробничого підприємства.

04.08.2020 до суду надійшло клопотання ДК "Укроборонпром" про відкладення розгляду справи, в якому останній зазначив, що боржником разом із розпорядником майна розроблено проєкт плану санації, заходи якого включають списання (прощення) частини боргів, зокрема, заборгованості перед Міністерством фінансів України; повідомив суд про очікування пропозиції Міністерства фінансів України щодо можливих заходів зі списання, реструктуризації або розстрочення заборгованості Харківського державного авіаційного виробничого підприємства перед Міністерством фінансів України.

04.08.2020 до суду від представника кредитора ОСОБА_5 - Клімаша А.С. надійшла заява про закриття провадження у справі (вх. № 17840).

05.08.2020 до суду надійшло клопотання Головного управління ДПС у Харківській області про долучення до матеріалів справи протоколів зборів кредиторів від 04.08.2020 № 5, на яких, зокрема, прийнято до відома звіт розпорядника майна; визнано роботу розпорядника майна задовільною; оголошено перерву в засіданні зборів кредиторів до дати отримання відповіді Міністерства фінансів України на запити ДК "Укроборонпром".

05.08.2020 до суду від боржника надійшли письмові пояснення у справі про банкрутство (вх. № 17930), в якому Харківське державне авіаційне виробниче підприємство зазначило, що ним усунуто зауваження ДК "Укроборонпром" щодо плану санації, який доопрацьовано та його проєкт направлено розпорядником майна на електронні адреси ДК "Укроборонпром" і кредиторів.

Ухвалою суду від 05.08.2020 розгляд справи відкладено на 24.09.2020.

05.08.2020 на електронну адресу суду після судового засідання надійшло клопотання про неможливість участі у судовому засіданні 05.08.2020, до якого було додано протокол зборів кредиторів Харківського державного авіаційного виробничого підприємства № 5 від 04.08.2020.

07.08.2020 до суду розпорядником майна було надано оригінал клопотання, направленого на електронну адресу суду 05.08.2020, з доданими до нього документами.

12.08.2020 до суду надійшло клопотання Головного управління ДПС у Сумській області (вх. 18587) про заміну кредитора по справі № 922/5397/13 - Головне управління ДФС у Сумській області на правонаступника - Головне управління ДПС у Сумській області.

Ухвалою суду від 18.08.2020 задоволено клопотання Головного управління ДПС У Сумській області (вх. 18587 від 12.08.2020) про заміну кредитора правонаступником. Замінено кредитора по справі № 922/5397/13 Головне управління ДФС у Сумській області на його правонаступника Головне управління ДПС у Сумській області. Ухвалено розпоряднику майна боржника внести відповідні зміни до реєстру вимог кредиторів.

17.09.2020 на електронну адресу суду від ДК "Укроборонпром" надійшли пояснення, в яких Концерн зазначив, що Міністерство фінансів України листом від 06.08.2020 повідомило ДК "Укроборонпром" про відсутність законодавчих підстав для реструктуризації або списання простроченої заборгованості ХДАВП перед державою за гарантованими державою облігаціями; водночас, у разі надходження проєкту плану санації, у якому будуть передбачені солідарні зобов`язання інвестора щодо погашення вищезазначеної заборгованості перед державою на умовах, визначених Бюджетним кодексом України, Міністерство фінансів України, візьме участь у його опрацюванні (копія листа додається). Також, ДК "Укроборонпром" зазначило, що 13.08.2020 відбулась робоча поїздка Прем`єр-міністра України - Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського до Харківської області, за результатами якої було доручено Міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Міністром інфраструктури України, Міністром фінансів України, Тимчасово виконуючим обов`язки Міністра освіти і науки України разом з ДК "Укроборонпром" із залученням інших заінтересованих органів утворити робочу групу з відновлення авіаційної техніки в Україні, якій розглянути питання, зокрема, щодо плану санації ХДАВП, утворення державної авіакомпанії та лізингової компанії з надання у лізинг літаків вітчизняного виробництва, а також забезпечення підготовки фахівців авіабудівної галузі відповідно до потреб ринку праці (копія доручення від 21.08.2020 № 35645/0/1-20 додається). Крім цього, ДК "Укроборонпром" повідомило про те, що дорученням Прем`єр-міністра України - Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського від 27.08.2020 № 35645/3/1-20 покладено завдання на Міністра фінансів України та Голову Державної податкової служби України за участю ДК "Укроборонпром" опрацювати питання реструктуризації податкових зобов`язань ХДАВП, на виконання яких та з метою відновлення платоспроможності ХДАВП через процедуру санації, Концерном підготовлені пропозиції до Міністерства фінансів України. У зв`язку з тим, що робоча група з відновлення авіаційної техніки в Україні тільки розпочала розглядати питання щодо плану санації ХДАВП, жодних рішень з цього питання ще не прийнято, ДК "Укроборонпром" просило суд відкласти розгляд справи.

24.09.2020 до суду надійшли письмові пояснення боржника щодо продовження процедури розпорядження майном, в яких ХДАВП просило суд продовжити строк процедури розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна.

Ухвалою суду від 24.09.2020 відкладено розгляд справи на 20.10.2020. Зобов`язано Кабінет Міністрів України надати суду докази: вжиття заходів для запобігання банкрутству Харківського державного авіаційного виробничого підприємства; визначення оптимальних шляхів відновлення платоспроможності Харківського державного авіаційного виробничого підприємства; координації дій відповідних органів виконавчої влади з метою відновлення платоспроможності Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Зобов`язано боржника, розпорядника майна та збори кредиторів схвалити план санації, подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації з урахуванням особливостей банкрутства державних підприємств, передбачених ст. 96 Кодексу України з процедур банкрутства.

19.10.2020 на електронну адресу суду від ДК "Укроборонпром" надійшли пояснення (вх. № 4039), в яких заявник просив суд продовжити строк процедури розпорядження майном до 31.12.2020, посилаючись на встановлений карантин.

20.10.2020 до суду від Кабінету Міністрів України надійшло клопотання про залучення до справи про банкрутство органу, уповноваженого управляти державним майном (вх. № 24326), в якому заявник просив суд, зокрема, залучити Кабінет Міністрів України до участі у справі у якості органу, уповноваженого управляти державним майном.

22.10.2020 до суду від ДК "Укроборонпром" надійшли пояснення (вх. № 24624), які вже були направлена на електронну адресу суду 19.10.2020.

Відповідно до наказу господарського суду Харківської області від 15.10.2020, суддя Усатий В.О. перебував у відпустці з 19.10.2020 по 23.10.2020, тому судове засідання, призначене на 20.10.2020, не відбулося.

Ухвалою суду від 26.10.2020 призначено розгляд справи на 24.11.2020. Призначено клопотання (вх. № 24326) Кабінету Міністрів України про залучення Кабінету Міністрів України до участі у справі у якості органу, уповноваженого управляти державним майном буде вирішено судовому засіданні. Повторно зобов`язано Кабінет Міністрів України надати суду докази: вжиття заходів для запобігання банкрутству Харківського державного авіаційного виробничого підприємства; визначення оптимальних шляхів відновлення платоспроможності Харківського державного авіаційного виробничого підприємства; координації дій відповідних органів виконавчої влади з метою відновлення платоспроможності Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Зобов`язано боржника, розпорядника майна та збори кредиторів схвалити план санації, подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації з урахуванням особливостей банкрутства державних підприємств, передбачених ст. 96 Кодексу України з процедур банкрутства.

24.11.2020 до суду надійшли письмові пояснення боржника щодо відкладення розгляду справи (вх. № 27400), в яких Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, посилаючись на те, що наразі органами виконавчої влади розглядаються усі можливі оптимальні шляхи відновлення платоспроможності ХДАВП, просило суд відкласти розгляд справи.

Ухвалою суду від 24.11.2020 задоволено клопотання Кабінету Міністрів України про залучення до справи про банкрутство органу, уповноваженого управляти державним майном (вх. № 24326 від 20.10.2020). Залучено Кабінет Міністрів України до участі у справі № 922/5397/13 про банкрутство Харківського державного авіаційного виробничого підприємства у якості органу, уповноваженого управляти державним майном. Відмовлено у задоволенні заяви кредитора про закриття провадження у справі (вх. № 17840 від 04.08.2020). Відмовлено у задоволенні вимог ДП "Укроборонпром" про продовження строку процедури розпорядження майном до 31.12.2020. Залишено без розгляду заяву арбітражного керуючого Лукашука М.В. про участь у справі (вх. № 2899 від 04.08.2020). Відкладено розгляд справи на 16.02.2021. Зобов`язано Кабінет Міністрів України та ДК "Укроборонпром" надати відзив на клопотання Слинька В.М. (вх. № 17032 від 23.07.2020). Зобов`язано Кабінет Міністрів України виконати вимоги попередніх ухвал суду: надати суду докази вжиття заходів для запобігання банкрутству Харківського державного авіаційного виробничого підприємства; визначення оптимальних шляхів відновлення платоспроможності Харківського державного авіаційного виробничого підприємства; координації дій відповідних органів виконавчої влади з метою відновлення платоспроможності Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Повторно зобов`язано боржника, розпорядника майна та збори кредиторів схвалити план санації, подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації з урахуванням особливостей банкрутства державних підприємств, передбачених ст. 96 Кодексу України з процедур банкрутства.

26.11.2020, тобто після судового засідання 24.11.2020, до суду від розпорядника майна надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, призначеного на 24.11.2020, у зв`язку з перебуванням розпорядника майна на самоізоляції через виявлення РНК коронавірусу SARS-CoV-2.

08.02.2021 до суду надійшло клопотання Кабінету Міністрів України про долучення до матеріалів справи документів на виконання вимог ухвали суду від 24.11.2020.

16.02.2021 на електронну адресу суду від розпорядника майна надійшло клопотання про відкладення розгляду справи з метою повторного проведення розпорядником майна зборів кредиторів; в обґрунтуванні наданого клопотання арбітражний керуючий Усачов О.М. посилався на те, що ним на виконання вимог ухвали суду від 24.11.2020 було призначено збори кредиторів на 15.02.2021, на яких під час реєстрації представників кредиторів, була встановлена відсутність необхідної кількості голосів присутніх для прийняття участі у голосуванні зі схвалення плану санації; письмових пояснень щодо того, хто саме не з`явився на збори кредиторів, призначених на 15.02.2021, розпорядник майна в наданому клопотанні не зазначив.

Присутній у судовому засіданні 16.02.2021 представник Усачова О.М. зазначив, що розпорядником майна були призначені збори кредиторів на 15.02.2021, на яких було встановлено відсутність необхідної кількості голосів присутніх для прийняття участі у голосуванні через явку представника Головного управління ДПС у Харківській області (якому належить більша кількість голосів) без довіреності.

Представник Головного управління ДПС у Харківській області у судовому засіданні 16.02.2021 пояснив явку 15.02.2021 на збори кредиторів без довіреності через реорганізацію юридичної особи - Головного управління ДПС у Харківській області.

Присутній у судовому засіданні 16.02.2021 представник боржника та генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства надали пояснення у справі.

Ухвалою суду від 16.02.2021 відкладено розгляд справи на 06.04.2021. Повторно зобов`язано боржника, розпорядника майна та збори кредиторів схвалити план санації, подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації з урахуванням особливостей банкрутства державних підприємств, передбачених ст. 96 Кодексу України з процедур банкрутства.

16.02.2021 до канцелярії суду після судового засідання надійшли письмові пояснення боржника щодо продовження процедури розпорядження майном, в яких Харківське державне авіаційне виробниче підприємство просило суд продовжити строк процедури розпорядження майном та повноваження розпорядника майна. Також, до наданих пояснень боржник надав до суду, зокрема, копії протоколу наради з проблемних питань підприємств-учасників ДК "Укроборонпром" від 15.01.2021, листа ДК "Укроборонпром" від 21.12.2020 щодо участі у міжвідомчій нараді з обговорення проєктів Законів України про фінансове оздоровлення ХДАВП, проєкт плану санації з копіями листів про його направлення боржником розпоряднику майна та розпорядником майна - державному концерну "Укроборонпром".

19.02.2021 до суду від розпорядника майна надійшло клопотання про доручення до матеріалів справи копії журналу реєстрації кредиторів від 15.02.2021 та копій повідомлень щодо призначення зборів кредиторів на 15.02.2021 з доказами відправки.

Ухвалою суду від 10.03.2021 задоволено клопотання Головного управління ДПС у Харківській області про заміну кредитора правонаступником (вх. № 4546 від 24.02.2021). Здійснено заміну кредитора у справі - Головне управління ДПС у Харківській області (код ЄДРПОУ 43143704) на його правонаступника - Головне управління ДПС у Харківській області (код ЄДРПОУ 43983495). Ухвалено розпоряднику майна внести відповідні зміни до реєстру вимог кредиторів.

18.03.2021 до суду від Профспілкового комітету Професійної спілки авіабудівників України на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві надійшла заява, зі змісту якої вбачається, що 15.03.2021 Профкомом було прийнято рішення про делегування голові Профкому Погорєлову М.В. прав на представлення інтересів працівників боржника у провадженні у справі про банкрутство ХДАВП, у зв`язку з чим Профком просив суд долучити до матеріалів справи витяг з протоколу від 15.03.2021 та наділити Погорєлова М.В. правами учасника у справі.

05.04.2021 на електронну адресу суду від ДК "Укроборонпром" надійшли пояснення стосовно розгляду плану санації ХДАВП, в яких боржник повідомив суд, що на виконання ч. 6 ст. 51 Кодексу України з процедур банкрутства у лютому 2021 року план санації ХДАВП направлявся як самостійно підприємством, так і розпорядником майна боржника - арбітражним керуючим Усачовим О.М. на адресу ДК "Укроборонпром", за наслідком чого концерн повернув ідентичні за змістом проєкти плану санації на доопрацювання із зазначенням зауважень; в подальшому ХДАВП листом від 26.02.2021 №301/194 надіслало на адресу ДК "Укроборонпром" скоригований проєкт плану санації боржника, за наслідками дослідження якого концерн повідомив про наявність суперечностей у наданому документі, неврахування зауважень, наданих попередніми листами ДК "Укроборонпром", а також зазначив про нові суперечності, виявлені у скорегованому плані санації; окремо ХДАВП звернуло увагу на те, що підприємство без залучення інвестицій самостійно відновити виробничу діяльність не спроможне; повідомив, що 04.03.2021 було проведено розширене засідання підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому обговорювались питання, необхідні для виведення з кризи ХДАВП та відновлення його роботи, результати засідання Підкомітету та запропонований план заходів були також представлені на засіданні Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки 11.03.2021, зазначеним планом заходів стосовно виведення ХДАВП з кризового стану та відновлення його роботи передбачено вжиття комплексу заходів з терміном виконання від одного до 6 місяців, до вказаного комплексу заходів включено списання на законодавчому рівні безнадійних боргів підприємства, передачу в оренду заводу "Тора", збереження профілю авіабудівного підприємства інвесторами тощо. Також, концерн зазначив, що ним вживаються заходи з пошуку інвесторів та ведення з ними переговорів для їх участі у відновленні виробничої діяльності і, як наслідок, платоспроможності ХДАВП. Крім того, ДК "Укроборонпром" зазначив, що реалізація вказаних заходів і питання списання державою безнадійної заборгованості підприємства потребує додаткового часу.

06.04.2021 на електронну адресу суду від розпорядника майна надійшов звіт про вчинені дії за період з 01.12.2020 по 31.03.2021.

Також, 06.04.2021 до суду надійшли письмові пояснення Харківського державного авіаційного виробничого підприємства щодо продовження процедури розпорядження майном, в яких боржник просив суд продовжити строк процедури розпорядження майном та повноваження розпорядника майна.

Присутній у судовому засіданні 06.04.2021 розпорядник майна повідомив про вчинені дії щодо розроблення спільно із боржником плану санації, його подальшого направлення органу управління - ДК "Укроборонпром" та отримання зауважень з боку останнього щодо необхідності доопрацювання плану санації; зазначив, що голова комітету кредиторів ХДАВП - Головне управління ДПС у Харківській області вважає схвалення плану санації передчасним до вирішення питання щодо законодавчого врегулювання можливості списання кредиторської заборгованості перед бюджетом; зазначив про вчинені дії щодо плану заходів з виведення ХДАВП з кризового становища.

Представник Головного управління ДПС у Харківській області в судовому засіданні 06.04.2021 повідомив, що питання можливості списання заборгованості перед бюджетом належить до компетенції Міністерства Фінансів України; правова позиція голови комітету кредиторів щодо списання заборгованості ХДАВП може бути змінена у разі внесення відповідних змін до чинного законодавства.

Присутній у судовому засіданні 06.04.2021 представник боржника надав пояснення щодо розробленого плану санації; повідомив про проведення 15.03.2021 на підприємстві наради за участю, зокрема, ДК "Укроборонпром" та ХОДА задля розроблення плану антикризових заходів у відношенні ХДАВП.

Представник ДК "Укроборонпром" у судовому засіданні 06.04.2021 надав пояснення щодо розробленого плану санації; зазначив, що в плані санації було закладено надмірно оптимістичні очікування від законодавчого процесу; звернув увагу на необхідність вирішення питання відносно заборгованості боржника перед державним бюджетом та повідомив про розроблення відповідного законопроєкту, який наразі передано Кабінету Міністрів України; акцентував увагу на тому, що відновити виробничу діяльність ХДАВП самостійно без залучення сторонніх інвестицій підприємство не може.

Присутній у судовому засіданні 06.04.2021 представник ДК "Укроборонпром" повідомив про події, які відбулися з останнього судового засідання, а саме про проведення декількох зустрічей-нарад щодо розроблення плану-графіку дій відносно виходу з кризової ситуації, в рамках яких передбачалася підготовка плану санації ХДАВП, підготовка законопроєктів щодо списання боргів та плану заходів щодо відновлення виробництва ХДАВП; вказав, що розпорядником майна разом із директором ХДАВП розроблявся план санації з урахуванням показників законопроєктів, які розроблені концерном та направлені до Уряду як до суб`єкту законодавчої ініціативи; зазначив, що відновлення виробництва на підприємстві без державного оборонного замовлення є неможливим; звернув увагу на підписання Президентом України указу щодо основних показників державного оборонного замовлення та на його підставі - подальшого перерозподілу державних гарантій; повідомив про проведення нарад за участю ДК "Укроборонпром" з АТ "Мотор Січ", ДП "ХМЗ "ФЕД", канадської та американської компаній відносно співпраці та наявність вперше за період банкрутства підприємства, тобто за шість років, бажання українських інвесторів і приватних компаній до співпраці; просив суд відкласти розгляд справи у зв`язку з очікуванням перерозподілу державних гарантій і підтримки з боку Уряду щодо списання боргів боржника або запровадження іншого механізму відновлення виробництва ХДАВП та проведенням ДК "Укроборонпром" домовленостей з інвесторами, зокрема, розроблення юридичної моделі співпраці; зазначив про можливість розроблення відповідного виробничого плану до кінця листопада 2021 року.

Ухвалою суду від 06.04.2021 відмовлено у задоволенні вимог Харківського державного авіаційного виробничого підприємства про продовження строку процедури розпорядження майном та повноважень розпорядника майна у справі. Відкладено розгляд справи на 21.09.2021. Повторно зобов`язано боржника, розпорядника майна та збори кредиторів затвердити план санації та прийняти рішення про введення процедури санації, докази надати суду.

20.08.2021 до суду надійшов звіт розпорядника майна за період з 01.07.2021 по 31.07.2021 (вх. № 19530), в якому арбітражний керуючий Усачов О.М. повідомив суд про проведену роботу.

21.09.2021 на електронну адресу суду від розпорядника майна надійшло клопотання (вх. № 6075) про відкладення підсумкового засідання, в якому арбітражний керуючий Усачов О.М. просив суд відкласти розгляд справи, посилаючись на те, що станом на 21.09.2021 проєкт плану санації, який містить заходи щодо відновлення платоспроможності боржника, - відсутній, а на зборах кредиторів ХДАВП, проведених 30.08.2021 та 21.09.2021, прийнято остаточне рішення щодо відкладення підсумкового засідання суду на два місяці, у зв`язку з відсутністю проєкту плану санації.

21.09.2021 до суду від ДК "Укроборонпром" надійшло клопотання про перенесення розгляду справи (вх. № 22076), в якому Концерн повідомив суд про те, що 21.09.2021 відбулися збори кредиторів ХДАВП, на яких було прийнято рішення клопотати перед судом про перенесення підсумкового засідання. Крім того, Концерном було зазначено про те, що на виконання вимог суду з метою відновлення платоспроможності боржником разом із розпорядником майна боржника розроблено проєкт плану санації, в якому заходи щодо відновлення платоспроможності боржника включають, зокрема, списання (прощення) частини боргів, у тому числі заборгованості ХДАВП перед Мініфіном; Головним управлінням ДПС у Харківській області як конкурсним кредитором та головною зборів кредиторів у справі про банкрутство ХДАВП із кредиторськими вимогами, що перевищують 50% усієї заборгованості підприємства, повідомило розпорядника майна про можливість розгляду такого плану санації лише після повного врегулювання Мінфіном цієї заборгованості та отримання органом ДПС відповідної інформації про її відсутність; з метою прискорення затвердження плану санації ХДАВП, Концерн звертався до Міністерства фінансів України, натомість, пропозицій щодо можливих заходів зі списання, реструктуризації або розстрочення заборгованості ХДАВП перед Мінфіном від останнього не надходило.

Присутній у судовому засіданні 21.09.2021 розпорядник майна зазначив про те, що план санації розроблений, але не затверджений; висловив думку про те, що єдиним шляхом відновлення платоспроможності боржника є списання заборгованості; просив суд відкласти розгляд справи.

Представники ДК "Укроборонпром" у судовому засіданні 21.09.2021 повідомили про те, що питання відносно списання заборгованості ХДАВП не вирішено, робота по розробці плану санації не завершена; просили суд відкласти розгляд справи.

Присутні у судовому засіданні 21.09.2021 представники Головного управління ДПС у Харківській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, АТ "Харківобленерго", Харківського обласного центру зайнятості, АТ "Мотор Січ", АТ "Укрексімбанк", а також прокурор проти закриття провадження у справі заперечували, підтримали клопотання розпорядника майна про відкладення розгляду справи.

Представники Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) та Кабінету Міністрів України 21.09.2021 залишили вирішення даного питання на розсуд суду.

Ухвалою суду від 21.09.2021 відкладено розгляд справи на 21.10.2021. Повторно зобов`язано боржника, розпорядника майна та збори кредиторів затвердити план санації та прийняти рішення про введення процедури санації, докази надати суду.

21.10.2021 до суду від Головного управління ДПС у Харківській області надійшов лист про надання інформації (вх. № 24640), в якому кредитор зазначив про те, що на даний час комітетом кредиторів розглядається план санації, який містить умови щодо списання простроченої заборгованості за іноземним кредитом, наданим під гарантії Кабінету Міністрів України. Головне управління ДПС у Харківській області висловило свою думку про те, що вважає питання стосовно врегулювання такої заборгованості шляхом її списання платник податків таким, що має узгоджувати з Міністерством фінансів України, у зв`язку з чим кредитор заперечує проти прийняття рішення з реструктуризації, списання, або відмови від реструктуризації, списання простроченої заборгованості за іноземним кредитом, яка нарахована за невиконання зобов`язань ХДАВП за іноземним кредитом, наданим під гарантії Кабінету Міністрів України.

Судове засідання, призначене на 21.10.2021, не відбулося у зв`язку з перебуванням судді Міньковського С.В. у відпустці.

23.10.2021 до суду від АТ "Укрексімбанк" надійшли пояснення (вх. № 24849), в яких банк зазначив про те, що заперечує проти закриття провадження у справі №922/5397/13 про банкрутство Харківського державного авіаційного виробничого підприємства та просить суд відкласти розгляд справи задля вирішення зборами кредиторів питання щодо подальших дій у даній справі, зокрема, щодо введення процедури санації та затвердження плану санації.

01.11.2021 на електронну адресу суду від розпорядника майна надійшов звіт за період з 01.09.2021 по 30.09.2021.

Після повернення суддів Міньковського С.В. та Усатого В.О. з відпусток ухвалою суду від 01.11.2021 призначено справу до розгляду на 25.11.2021. Повторно зобов`язано боржника, розпорядника майна та збори кредиторів затвердити план санації та прийняти рішення про введення процедури санації, докази надати суду.

05.11.2021 до суду надійшов звіт розпорядника майна за період з 01.09.2021 по 30.09.2021, який вже направлявся на електронну адресу суду.

24.11.2021 на електронну адресу суду від розпорядника майна надійшов звіт за період з 01.10.2021 по 24.11.2021.

Присутній у судовому засіданні розпорядник майна надав пояснення у справі, зазнач про те, що ним розроблено план санації, який направлено до ДК "Укроборонпром".

Керівника боржника у судовому засіданні надав пояснення у справі, повідомив про те, що боржник у розробці плану санації участі не приймав.

Представник ДК "Укроборонпром" у судовому засіданні надав пояснення у справі, повідомив про те, що питання відносно списання заборгованості ХДАВП не вирішено, вчинюються дії з відновлення роботи та платоспроможності підприємства.

Враховуючи невиконання учасниками у справі про банкрутство в повному обсязі вимог попередніх ухвал суду, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 44, 96 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 202, 216, 232-235 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відкласти розгляд справи на "10" лютого 2022 р. о(об) 12:00.

Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Харківської області за адресою: м. Харків, пл. Свободи, 5, Держпром 8-й під`їзд, зал № 328.

Повторно зобов`язати боржника, розпорядника майна та збори кредиторів затвердити план санації та прийняти рішення про введення процедури санації, докази надати суду.

Ухвалу направити розпоряднику майна, боржнику, кредиторам, Кабінету Міністрів України, ДК "Укроборонпром", прокурору, Харківській обласній державній адміністрації.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали суду складено та підписано 30 листопада 2021 року.

Головуючий суддя Суддя Суддя Усатий В.О. Міньковський С.В. Яризько В.О.

Дата ухвалення рішення25.11.2021
Оприлюднено08.02.2024

Судовий реєстр по справі —922/5397/13

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 12.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 12.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні