Ухвала
від 30.11.2021 по справі 175/3047/21
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/3047/21

2/171/1036/21

У х в а л а

30 листопада 2021 року м. Апостолове Дніпропетровської області

Суддя Апостолівського районного суду Дніпропетровської області Чумак Т.А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Михайлівської сільської ради Апостолівського району Дніпропетровської області, третя особа - приватний нотаріус Дніпровського районного нотаріального округу Верховецька Валерія Едуардівна, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

встановила:

До Апостолівського районного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Михайлівської сільської ради Апостолівського району Дніпропетровської області, третя особа - приватний нотаріус Дніпровського районного нотаріального округу Верховецька Валерія Едуардівна, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

За правилами цивільного процесуального законодавства позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України , а також вимогам статті 177 цього Кодексу .

У відповідності до положень ст. 175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Згідно вимог ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити: 1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; 3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; 4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; 6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; 7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; 8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; 9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; 10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до вимог ч.5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Як вбачається з позовної заяви остання подана з порушенням вимог ст.ст. 175 , 177 ЦПК України виходячи з наступного.

Так, встановлено, що в позовній заяві ОСОБА_1 зазначає відповідачем Михайлівську сільську раду Апостолівського району Дніпропетровської області, проте згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань встановлено, що до реєстру внесено запис 30.12.2015 року про припинення вказаної юридичної особи.

Також, в порушення вимог п.5 ч.3 ст.175 ЦПК України в позовній заяві позивачкою не зазначено належних, допустимих та достатніх доказів, що підтверджують обставини, якими ОСОБА_1 обґрунтовує свої вимоги, зокрема, щодо поважності причин пропуску строку на подання заяви про прийняття спадщини.

Відповідно до п. 8 ч. 3 ст. 175 ЦПК України , позовна заява повинна містити, зокрема, зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності).

Проте, як вбачається з позовної заяви у ній не міститься зазначення, що вищевказані докази не можуть бути подані разом із позовною заявою.

Відповідно до ч.ч.1-3 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями175 і 177цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Отже, позивачці необхідно усунути зазначені вище недоліки шляхом складення позовної заяви із зазначенням належного відповідача та доказів на підтвердження обставин, якими вона обґрунтовує підстави її звернення до суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19 , 30, 174-177 , 184 , 185 , 352-355 Цивільного процесуального кодексу України , -

постановила:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Михайлівської сільської ради Апостолівського району Дніпропетровської області, третя особа - приватний нотаріус Дніпровського районного нотаріального округу Верховецька Валерія Едуардівна, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини залишити без руху, надавши позивачу строк 5 днів з дня вручення даної ухвали для усунення зазначених недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 30.11.2021 року.

Суддя: Т. А. Чумак

СудАпостолівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення30.11.2021
Оприлюднено01.12.2021
Номер документу101473880
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —175/3047/21

Рішення від 01.12.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Рішення від 01.12.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 14.10.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 04.01.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 26.08.2021

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Ухвала від 04.08.2021

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні