Ухвала
від 10.02.2022 по справі 175/3047/21
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/3047/21

2/171/311/22

У х в а л а

10 лютого 2022 року м. Апостолове Дніпропетровської області

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Чумак Т.А. за участю секретаря судового засідання Жандарук В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Апостолівської міської територіальної громади Дніпропетровської області, третя особа - приватний нотаріус Дніпровського районного нотаріального округу Верховецька Валерія Едуардівна, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Апостолівської міської територіальної громади Дніпропетровської області, третя особа - приватний нотаріус Дніпровського районного нотаріального округу Верховецька Валерія Едуардівна, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини . .

Представник позивача Трайдук А.С. звернувся до суду з письмовим клопотанням про проведення судових засіданнь у режимі відеоконференції, яку просить провести за допомогою програми EASYCON . Вказане клопотання мотивоване тим, що в зв`язку з віддаленістю не може прибути до Апостолівського районного суду для участі у розгляді даної цивільної справи.

Суд вивчивши матеріали справи, приходить до висновку про задоволення клопотання позивача з наступних підстав.

Згідно ч. 1-4 ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Таким чином, з метою підвищення оперативності судового розгляду справи, наявність технічної можливості для проведення відеоконференції та полегшення участі в ньому позивача, суд вважає необхідним провести розгляд вказаної цивільної справи в режимі відеоконференції.

Вказану ухвалу необхідно надіслати особам, які будуть брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, для організації її виконання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 212 , 353 ЦПК України , суд

постановив:

Судові засідання у цивільній справі № 175/3047/21, провадження № 2/171/311/22, за позовом ОСОБА_1 до Апостолівської міської територіальної громади Дніпропетровської області, третя особа - приватний нотаріус Дніпровського районного нотаріального округу Верховецька Валерія Едуардівна, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням представника позивача ОСОБА_2 власних технічних засобів за допомогою програми EASYCON .

У справі оголошено перерву до 14.02.2022 року о 08-30 год.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Копію ухвали направити учасникам справи для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Т. А. Чумак

СудАпостолівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення10.02.2022
Оприлюднено14.02.2022
Номер документу103109162
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —175/3047/21

Рішення від 01.12.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Рішення від 01.12.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 14.10.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 04.01.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 26.08.2021

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Ухвала від 04.08.2021

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні