Ухвала
від 30.11.2021 по справі 925/736/21
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"30" листопада 2021 р. Справа№ 925/736/21

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Коробенка Г.П.

суддів: Козир Т.П.

Кравчука Г.А.

за участю секретаря судового засідання Огірко А.О.

за участю представника(-ів): згідно з протоколом судового засідання від 30.11.2021

розглянувши заяву Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств про відмову від апеляційної скарги Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств

на рішення Господарського суду Черкаської області

від 22.09.2021

у справі №925/736/21 (суддя Спаських Н.М.)

за позовом Золотоніської міської ради

до 1) Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств,

2) державного реєстратора виконавчого комітету Білозірської сільської ради Черкаського району Черкаської області Савчук Лариси Анатолівни

про захист прав власності на землю, скасування рішення про державну реєстрацію прав та припинення права власності на майно,

ВСТАНОВИВ:

Золотоніська міська рада звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом до Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств та державного реєстратора виконавчого комітету Білозірської сільської ради Черкаського району Черкаської області Савчук Лариси Анатолівни про усунення порушення прав Золотоніської міської ради на землю та скасувати рішення державного реєстратора виконавчого комітету Білозірської сільської ради Черкаського району Черкаської області Савчук Лариси Анатолівни про державну реєстрацію прав (з відкриттям розділу) індексний № 56561777 від 11.02.2021, на підставі якого був внесений запис у Державний реєстр речових прав щодо реєстрації права власності за Золотоніською міжрайонною оптово-торговою базою Черкаської облспоживспілки (номер запису про право власності: 40500027) на об`єкт нерухомого майна: нежиле приміщення за адресою Черкаська область, м. Золотоноша, вулиця Обухова, будинок 3-б; припинення речового права (право власності) Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської облспоживспілки (номер запису про право власності: 40500027) на об`єкт нерухомого майна: нежиле приміщення за адресою Черкаська область, м. Золотоноша, вулиця Обухова, будинок 3-б.

Рішенням Господарського суду Черкаської області від 22.09.2021 у справі №925/736/21 позовні вимоги задоволено повністю. Вирішено усунути порушення прав Золотоніської міської ради на землю та скасувати рішення державного реєстратора виконавчого комітету Білозірської сільської ради Черкаського району Черкаської області Савчук Лариси Анатолівни про державну реєстрацію прав (з відкриттям розділу) індексний №56561777 від 11.02.2021, на підставі якого був внесений запис у Державний реєстр речових прав щодо реєстрації права власності за Золотоніською міжрайонною оптово-торговою базою Черкаської облспоживспілки (номер запису про право власності: 40500027) на об`єкт нерухомого майна: нежиле приміщення за адресою Черкаська область, м. Золотоноша, вулиця Обухова, будинок 3-б. Вирішено припинити речові права (право власності) Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської облспоживспілки (номер запису про право власності: 40500027) на об`єкт нерухомого майна: нежиле приміщення за адресою Черкаська область, м. Золотоноша, вулиця Обухова, будинок 3-б.

Не погоджуючись із вказаними рішенням суду, Золотоніська міжрайона оптово-торгова база Черкаської обласної спілки споживчих товариств звернулася до Північного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати оскаржуване рішення суду та прийняти нове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовити повністю.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 11.11.2021 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств на рішення Господарського суду Черкаської області від 22.09.2021 у справі №925/736/21; призначено апеляційну скаргу до розгляду.

26.11.2021 до Північного апеляційного господарського суду від Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств про відмову від апеляційної скарги Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств надійшло клопотання про відмову від апеляційної скарги на рішення Господарського суду Черкаської області від 22.09.2021 у справі №925/736/21, відповідно до частини четвертої ст. 266 ГПК України. Зі змісту заяви скаржника вбачається, що останній ознайомлений з вимогами ст. 266 ГПК України, просить апеляційне провадження у даній справі закрити.

Заява підписана адвокатом Аполоновим Олексієм Вікторовичем, повноваження якого підтверджуються ордером від 22.11.2021 серія ЧК №151649.

Представники сторін в судове засідання 30.11.2021 не з`явились.

Колегія суддів звертає увагу на те, що учасники у справі належним чином повідомлені про місце, дату і час судового розгляду.

29.11.2021 через канцелярію суду від відповідача-2 надійшло клопотання про здійснення розгляду апеляційної скарги за відсутності державного реєстратора виконавчого комітету Білозірської сільської ради Черкаського району Черкаської області Савчук Лариси Анатолівни.

Оскільки явка представників учасників справи в судове засідання не була визнана обов`язковою, зважаючи на наявні в матеріалах справи докази належного повідомлення представників учасників справи про місце, дату і час судового розгляду, а також враховуючи те, що судочинство здійснюється, серед іншого, на засадах рівності та змагальності сторін і учасники судового провадження на власний розсуд користуються наданими ним процесуальними правами, зокрема, правом на участь у судовому засіданні, суд апеляційної інстанції дійшов висновку про можливість здійснення розгляду апеляційної скарги у даній справі за відсутності представників сторін.

Відповідно до частини четвертої ст. 266 ГПК України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині до закінчення апеляційного провадження. У разі відмови від апеляційної скарги суд, за відсутності заперечень інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги, постановляє ухвалу про закриття апеляційного провадження.

Частиною шостою ст. 266 ГПК України встановлено, що суд апеляційної інстанції має право не приймати відмову від скарги або її відкликання з підстав, визначених у частині п`ятій ст. 191 ГПК України, дії законного представника суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Розглянувши подану Золотоніською міжрайонною оптово-торговою базою Черкаської обласної спілки споживчих товариств заяву про відмову від апеляційної скарги у справі №925/736/21, колегія суддів вважає, що відмова від апеляційної скарги не суперечить чинному законодавству України та не порушує права і охоронювані законом інтереси скаржника та інших учасників справи; судом не встановлено обставин, які б не допускали прийняття такої відмови.

Відповідно до пункту першого частини першої, частини другої ст. 264 ГПК України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо, зокрема, після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від апеляційної скарги. Про закриття апеляційного провадження суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу, яка може бути оскаржена в касаційному порядку.

Враховуючи вищевикладене, виходячи з приписів частини п`ятої ст. 191, частини четвертої ст. 266 ГПК України, колегія суддів дійшла висновку про наявність підстав для прийняття відмови від апеляційної скарги Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств на рішення Господарського суду Черкаської області від 22.09.2021 у справі №925/736/21 та закриття даного апеляційного провадження.

Відповідно до частини п`ятої ст. 266 ГПК України у разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення, повторне оскарження цього рішення особою, яка відмовилася від скарги, не допускається.

Керуючись ст. ст. 234, 264, 266 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд,

УХВАЛИВ:

Заяву Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств про відмову від апеляційної скарги Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств на рішення Господарського суду Черкаської області від 22.09.2021 у справі №925/736/21 задовольнити.

Прийняти відмову Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств про відмову від апеляційної скарги Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств на рішення Господарського суду Черкаської області від 22.09.2021 у справі №925/736/21.

Закрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств про відмову від апеляційної скарги Золотоніської міжрайонної оптово-торгової бази Черкаської обласної спілки споживчих товариств на рішення Господарського суду Черкаської області від 22.09.2021 у справі №925/736/21.

Матеріали справи №925/736/21 повернути Господарському суду Черкаської області.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена до Верховного Суду у порядку та строк, передбачений ст.ст. 286-291 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст судового рішення складено та підписано 01.12.2021

Головуючий суддя Г.П. Коробенко

Судді Т.П. Козир

Г.А. Кравчук

СудПівнічний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення30.11.2021
Оприлюднено02.12.2021
Номер документу101514616
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/736/21

Судовий наказ від 07.02.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 30.11.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коробенко Г.П.

Ухвала від 30.11.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коробенко Г.П.

Ухвала від 11.11.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коробенко Г.П.

Ухвала від 25.10.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коробенко Г.П.

Рішення від 22.09.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 14.09.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 30.08.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 09.08.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 27.07.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні