Ухвала
від 02.12.2021 по справі 909/563/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10 E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

02 грудня 2021 року справа №909/563/21

Господарський суд Волинської області у складі судді Войціховського Віталія Антоновича, за участі секретаря судового засідання Ведмедюка Михайла Петровича

та за відсутності представників сторін у зв`язку з їх неявкою в судове засідання

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Луцьку у приміщенні Господарського суду Волинської області в порядку загального позовного провадження матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРАЙМ ІНВЕСТ УКРАЇНА", м. Луцьк

до відповідача: Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, м. Івано-Франківськ

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача : Товариство з обмеженою відповідальністю "Праймсервіс - Плюс", м. Луцьк

про скасування державної реєстрації земельної ділянки

встановив:

Ухвалою суду від 29.09.2021р., поруч з іншим, було задоволено клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРАЙМ ІНВЕСТ УКРАЇНА" про призначення судової земельно-технічної експертизи у справі, призначено по справі судову земельно-технічну експертизу, проведення якої доручено експертам Волинського відділення Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз (м. Луцьк, вул. Червоного Хреста, 16), на вирішення експерту поставлено наступні питання: - "Чи накладається земельна ділянка загальною площею 0,1073 га., кадастровий номер 0710100000:11:154:0002, яка розташована за адресою: м. Луцьк, вул. Кафедральна, 10-а, на земельну ділянку площею 0,0687 га. на вул. Кафедральній, 10, у м. Луцьку, яка надана КП "Волинське обласне бюро технічної інвентаризації" на праві постійного користування згідно Державного акту на право постійного користування землею ІІ-ВЛ №000198 від 03.01.1997р.? В разі накладення зазначити площу, межі та конфігурацію накладення земельних ділянок"?, -"Який розмір та конфігурація меж земельної ділянки необхідні для обслуговування розташованої на ній адміністративної будівлі (адреса будівлі: вул. Кафедральна, 10, м. Луцьк)"?, зобов`язано сторони на вимогу експерта вчинити дії, необхідні для проведення експертизи, зупинено провадження у справі на час проведення експертизи відповідно до ст.ст. 228, 229 Господарського процесуального кодексу України.

25 жовтня 2021 року на адресу Господарського суду Волинської області від Волинського відділення Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз надійшов супровідний лист від 21.10.2021р. №1003-19-21 з клопотанням щодо погодження строків проведення експертизи у зв`язку із значною поточною завантаженістю фахівців понад 90 календарних днів та клопотання за підписом судового експерта Ніни Трунової про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення судової земельно-технічної експертизи, в якому експерт, просить додатково надати поземельну книгу на земельні ділянки, вказані у питанні 1 ухвали суду, оригінал або належним чином завірену копію технічної документації із землеустрою щодо складання документів що посвідчують право на земельні ділянки до державного акту серія ІІ-ВЛ №000198, топографо-геодезичне знімання об`єктів дослідження, вказаних у питанні 1 ухвали суду, з нанесенням меж відповідно технічної документації та правовстановлюючих документів та нанесення усіх надвірних будівель та споруд (в електронному та паперовому варіантах). Поруч з цим, просить забезпечити безперешкодний доступ до об`єктів дослідження, належні умови для роботи експерта, присутність необхідних осіб - сторін справи, їх законних представників.

При цьому експерт додатково повідомляє, що обстеження досліджуваних об`єктів, що знаходяться за адресою: місто Луцьк, вул. Кафедральна, 10 та 10а пропонує провести 24 січня 2022 року о 10-й годині. Для чого, в зазначений час, експерт буде очікувати по місцю розташування об`єкта дослідження.

25 листопада 2021 року відділом документального забезпечення та контролю Господарського суду Волинської області було зареєстровано клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРАЙМ ІНВЕСТ УКРАЇНА" від 23.11.2021р. про витребування доказів. У визначеному клопотанні позивач просить суд витребувати у Головного управління Держгеокадастру у Волинській області (код ЄДРПОУ 39767861, вул. Винниченка, 67, м. Луцьк, Волинська область, 43000) поземельну книгу в паперовому варіанті на земельну ділянку площею 0,1073 га, кадастровий номер 0710100000:11:154:0002, яка знаходиться за адресою: вул. Кафедральна, 10а, у м. Луцьку та витребувати в КП "Волинське обласне бюро технічної інвентаризації" (код ЄДРПОУ 03339242, вул. Січова, 22, м. Луцьк, Волинська область, 43000) оригінал Державного акту на право постійного користування землею ІІ-ВЛ № 000198 від 03.01.1997, площею 0,0687 га, розташованої за адресою: вул. Кафедральна, 10, у м. Луцьку.

Ухвалою суду від 25.11.2021р. провадження у справі було поновлено з 02.12.2021р., клопотання судового експерта про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення судової земельно-технічної експертизи у справі та клопотання ТОВ "ПРАЙМ ІНВЕСТ УКРАЇНА" про витребування доказів призначено до розгляду в підготовчому судовому засіданні на 02.12.2021р.

В судове засідання представники сторін/учасників не з`явилися.

02.12.2021р. на адресу суду від ГУ Держгеокадастру в Івано-Франківській області надійшло клопотання від 02.12.2021р. №0-9-0.6-6050/0/2-21 з долученням обгрунтовуючих документів про відкладення розгляду справи у зв`язку з перебуванням представника управління у відпустці.

За наслідками розгляду в судовому засіданні клопотання відповідача про відкладення розгляду справи з підстав, визначених стороною, судом прийнято рішення щодо його відхилення.

При цьому судом враховано, що статтею 202 ГПК України встановлено наслідки неявки в судове засідання учасників справи. За клопотанням сторони суд може відкласти розгляд справи з метою надання додаткового часу для подання відповіді на відзив та (або) заперечення, якщо вони не подані до першого судового засідання з поважних причин (ст. 252 ГПК України). Тобто підставою для відкладення розгляду справи за клопотанням учасника справи є наявність для цього обґрунтованих причин. Представником сторони у суді може бути адвокат або законний представник (ч. 1 ст. 58 ГПК України). Крім того, за змістом ч. 3 ст. 56 ГПК України, юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника. Враховуючи викладене, відповідач не позбавлений права і можливості забезпечити участь у судовому засіданні іншого представника, - адвоката або здійснювати самопредставництво.

При цьому судом також враховано, що явка в судове засідання представників сторін обов`язковою не визнавалась.

За наслідками дослідження в судовому засіданні матеріалів справи, клопотання судового експерта про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення судової земельно-технічної експертизи у справі та клопотання ТОВ "ПРАЙМ ІНВЕСТ УКРАЇНА" про витребування доказів, суд дійшов до висновку про їх задоволення.

Викладена позиція суду пов`язана з наступними обставинами:

Відповідно до п. 1.13. Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998р. №53/5 (далі Інструкція), строк проведення експертизи встановлюється понад 90 календарних днів - якщо експертиза є особливо складною чи багатооб`єктною, потребує вирішення більше десяти питань або вирішення питань, які потребують декількох досліджень, чи налічує понад п`ять томів матеріалів справи або є комплексною чи потребує залучення фахівців з інших установ (у тому числі судово-медичних), підприємств, організацій і не може бути виконана в зазначені строки.

Абзацом шостим зазначеного підпункту Інструкції передбачено можливість встановлення у виняткових випадках більшого (порівняно із загальними) розумного строку за письмовою домовленістю з органом (особою), який призначив експертизу. Оскільки процесуальним законом не передбачено форми такого погодження з боку суду, воно має здійснюватися (за наявності підстав для цього) шляхом винесення відповідної ухвали за результатами розгляду звернення експертної установи, - без поновлення провадження у справі і без повернення матеріалів справи із зазначеної установи, але, за необхідності, з викликом сторін для з`ясування їхньої думки з даного питання.

За приписами п. 17 постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики призначення судової експертизи" №4 від 23.03.2012р., строки проведення експертних досліджень та порядок встановлення цих строків у залежності від складності дослідження та з урахуванням експертного навантаження передбачено п.п.1.13 п.1 Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень та Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998р. №53/5.

З метою забезпечення виконання приписів Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року господарським судам необхідно контролювати дотримання передбачених Інструкцією строків проведення експертизи іншим суб`єктам судово-експертної діяльності.

За визначеннями п. 2.1 Інструкції, до прав експерта, зокрема, але невиключно, віднесено відповідно до процесуального законодавства заявляти клопотання про надання додаткових матеріалів і зразків та вчинення інших дій, пов`язаних із проведенням експертизи.

Приймаючи до уваги обставини, які зумовили таке звернення експертної установи та враховуючи, що призначена судова земельно-технічна експертиза за обсягом матеріалів та переліком питань відноситься до складної категорії і потребує значного обсягу дослідження, а також беручи до уваги пояснення експертної установи, суд дійшов висновку про погодження терміну проведення експертизи у строк понад 90 календарних днів, при цьому у межах розумного строку.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 12 Закону України "Про судову експертизу", незалежно від виду судочинства судовий експерт зобов`язаний провести повне дослідження і дати обґрунтований та об`єктивний письмовий висновок.

Пунктами 1, 3 частини першої статті 13 Закону України "Про судову експертизу" визначено право експерта, незалежно від виду судочинства, на ознайомлення з матеріалами справи, що стосуються предмета судової експертизи, і подання клопотань про надання додаткових матеріалів, а також право з дозволу особи або органу, які призначили судову експертизу, бути присутнім під час проведення слідчих чи судових дій і заявляти клопотання, що стосуються предмета судової експертизи.

Згідно статті 6 Закону України "Про судову експертизу", якщо судову експертизу необхідно провести на місці події або за місцезнаходженням об`єкта дослідження, особа або орган, який її призначив, повинні забезпечити судовому експертові безперешкодний доступ до об`єкта дослідження і належні умови праці.

Частиною першою статті 99 ГПК України встановлено, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, господарський суд призначає судову експертизу.

При цьому, Інструкцією експерту заборонено самостійно збирати матеріали, які підлягають дослідженню, а також вибирати вихідні дані для проведення експертизи, якщо вони відображені в наданих йому матеріалах неоднозначно.

Відповідно до п. 2 ч. 6 ст. 69 ГПК України, експерт має право заявляти клопотання про надання йому додаткових матеріалів і зразків, якщо експертиза призначена судом.

Згідно з частини першої статті 102 Господарського процесуального кодексу України, матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи.

Відповідно до ч.ч. 2, 3 ст. 102 ГПК України, експерт не має права з власної ініціативи збирати матеріали для проведення експертизи, розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв`язку з проведенням експертизи, або повідомляти будь-кому, крім суду та учасника справи, на замовлення якого проводилася експертиза, про її результати. Призначений судом експерт не має права спілкуватися з учасниками судового процесу поза межами судового засідання.

При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів.

Відповідно до абзацу 1 пункту 11 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 23.03.2012 № 4 "Про деякі питання практики призначення судової експертизи", визначення обсягу необхідних та достатніх для експертного дослідження матеріалів і перевірка (огляд) матеріалів, які підлягають направленню на експертизу, з точки зору їх повноти та придатності для проведення експертизи, здійснюється господарським судом, за необхідності - за участю представників сторін у справі. Якщо вирішення цих питань викликає утруднення, суд може залучити відповідного спеціаліста.

Згідно з пунктом 2.3 Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень, затверджена наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 № 53/5 експерту заборонено самостійно збирати матеріали, які підлягають дослідженню, а також вибирати вихідні дані для проведення експертизи, якщо вони відображені в наданих йому матеріалах неоднозначно.

У разі коли для вирішення поставлених перед експертом питань йому необхідні додаткові матеріали (документи, зразки тощо) він з огляду на положення частини четвертої статті 69 Господарського процесуального кодексу України вправі просити господарський суд про їх надання. Водночас законом не передбачено повноважень судового експерта щодо витребування та одержання додаткових матеріалів безпосередньо від учасників судового процесу. Тому господарський суд не може покладати на останніх обов`язок надавати додаткові матеріали безпосередньо експертові на його вимогу.

Відповідно до абзацу 5 пункту 11 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 23.03.2012 № 4 "Про деякі питання практики призначення судової експертизи", клопотання судового експерта про надання додаткових матеріалів розглядається господарським судом після поновлення провадження у справі; за необхідності для розгляду такого клопотання суд може витребувати матеріали справи з експертної установи, а також повідомити учасників судового процесу про час і місце проведення відповідного судового засідання. Після розгляду клопотання провадження у справі знову зупиняється, а матеріали справи, якщо вони витребувалися судом, надсилаються до експертної установи. При цьому господарським судам слід мати на увазі можливість настання передбачених пунктами 1.13 і 4.9 Інструкції наслідків у вигляді повернення матеріалів справи суду, який призначив експертизу, або повідомлення експертом суду про неможливість надання висновку.

Відповідно до ч. ч. 3, 6 ст. 69 ГПК України, експерт зобов`язаний надати обґрунтований та об`єктивний письмовий висновок на поставлені йому питання. Експерт має право: ознайомлюватися з матеріалами справи; заявляти клопотання про надання йому додаткових матеріалів і зразків, якщо експертиза призначена судом; викладати у висновку експертизи виявлені в ході її проведення факти, які мають значення для справи і з приводу яких йому не були поставлені питання; бути присутнім під час вчинення процесуальних дій, що стосуються предмета і об`єктів дослідження; для цілей проведення експертизи заявляти клопотання про опитування учасників справи та свідків; користуватися іншими правами, що надані Законом України "Про судову експертизу".

Відповідно до ст. 103 ГПК України, експертиза проводиться у судовому засіданні або поза межами суду, якщо це потрібно у зв`язку з характером досліджень, або якщо об`єкт досліджень неможливо доставити до суду, або якщо експертиза проводиться за замовленням учасника справи.

Положеннями ст. 6 Закону України "Про судову експертизу" від 25 лютого 1994 року N 4038-XII (з наступними змінами та доповненнями) встановлено наступне: якщо судову експертизу необхідно провести на місці події або за місцезнаходженням об`єкта дослідження, особа або орган, які її призначили або на замовлення яких вона проводиться, повинні забезпечити судовому експертові безперешкодний доступ до об`єкта дослідження і належні умови праці.

Згідно з положеннями ст. 13 Закону України "Про судову експертизу", незалежно від виду судочинства судовий експерт має право, зокрема, з дозволу особи або органу, які призначили судову експертизу, бути присутнім під час проведення слідчих чи судових дій і заявляти клопотання, що стосуються предмета судової експертизи.

Приписами п. 3.9 Інструкції встановлено наступне: якщо необхідно провести експертизу (дослідження) на місці події або огляд об`єкта за його місцезнаходженням, орган (особа), який (яка) призначив(ла) експертизу (залучив(ла) експерта) (замовив(ла) дослідження), повинен(на) забезпечити прибуття експерта, безперешкодний доступ до об`єкта, а також належні умови для його роботи, а в разі потреби викликати учасників процесу або інших осіб. У разі неявки осіб чи їх законних представників, що викликалися, у визначений час на місце події або огляду об`єкта дослідження (огляд) проводиться без їх участі, про що зазначається у висновку.

У п. 1.13 Інструкції визначено, що у випадку невиконання клопотань експерта щодо надання додаткових матеріалів, несплати вартості експертизи протягом 45 календарних днів з дня направлення клопотання в порядку, передбаченому чинним законодавством, незабезпечення прибуття експерта, безперешкодного доступу до об`єкта дослідження, а також належних умов для його роботи (учинення перешкод з боку сторін, що беруть участь у справі, в обстеженні об`єкта) матеріали справи повертаються органу, який призначив експертизу, із зазначенням мотивованих причин неможливості її проведення.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що клопотання судового експерта про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення судової земельно-технічної експертизи у справі №903/563/21 підлягає задоволенню.

При цьому, суд засвідчує також про наявність правових підстав для задоволення клопотання судового експерта про забезпечення доступу до об`єктів дослідження та присутність сторін по справі при дослідженні, у зв`язку з чим господарський суд вважає необхідним повідомити сторони про дату та час проведення обстеження об`єктів дослідження.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ГПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч.ч. 6, 7, 8, ст. 81 ГПК України, будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Поряд з тим, суд наголошує, що в порядку п. 3 ч. 1 ст. 135 ГПК України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Зважаючи на викладене, у зв`язку із відсутністю у позивача можливості надати запитувані у клопотанні експерта від 21.10.2021р. документи які знаходяться у Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та КП "Волинське обласне бюро технічної інвентаризації" та для забезпечення можливості подальшого проведення експертного дослідження, суд вважає за можливе та необхідне задовольнити клопотання позивача та витребувати у Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та КП "Волинське обласне бюро технічної інвентаризації" необхідні для розгляду справи та проведення судової земельно-технічної експертизи №8775 докази.

Відповідно до приписів п. 2 ч. 1 ст. 228 ГПК України, суд може за заявою учасника, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку, зокрема, призначення судом експертизи.

Таким чином, враховуючи, що у даній справі була призначена судова експертиза і на даний момент її результат не одержано, провадження у справі підлягає зупиненню на період проведення судової експертизи.

Враховуючи викладене, керуючись, ст.ст. 81, 99, 102, 228, 230, 234, 235, 255 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Погодити термін проведення судової земельно-технічної експертизи №8775 у строк, що перевищує 90 календарних днів, при цьому у межах розумного строку.

2. Витребувати у Головного управління Держгеокадастру у Волинській області (код ЄДРПОУ 39767861, вул. Винниченка, 67, м. Луцьк, Волинська область, 43000) та зобов`язати останнє в найкоротші терміни надати суду поземельну книгу в паперовому варіанті на земельну ділянку площею 0,1073 га, кадастровий номер 0710100000:11:154:0002, яка знаходиться за адресою: вул. Кафедральна, 10а, у м. Луцьку.

3. Витребувати в Комунального підприємства "Волинське обласне бюро технічної інвентаризації" (код ЄДРПОУ 03339242, вул. Січова, 22, м. Луцьк, Волинська область, 43000) та зобов`язати останнє в найкоротші терміни надати суду оригінал Державного акту на право постійного користування землею ІІ-ВЛ № 000198 від 03.01.1997, площею 0,0687 га, розташованої за адресою: вул. Кафедральна, 10, у м. Луцьку.

4. Забезпечити безперешкодний доступ до об`єктів дослідження, а саме до:

- земельної ділянки загальною площею 0,1073 га., кадастровий номер 0710100000:11:154:0002, яка розташована за адресою: м. Луцьк, вул. Кафедральна, 10-а;

- земельної ділянки площею 0,0687 га. на вул. Кафедральній, 10, у м. Луцьку.

5. Повідомити учасників справи про проведення експертного дослідження об`єктів, яке буде проводитись 24 січня 2022 року о 10:00 год. за адресами: м. Луцьк, вул. Кафедральна, 10-а; вул. Кафедральна, 10, у м. Луцьку.

6. Учасникам справи забезпечити доступ судовому експерту та належні умови праці до визначених земельних ділянок та забезпечити присутність їх законних представників при дослідженні вказаних вище об`єктів.

До відома учасників справи - відповідно до п. 3.9 Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 № 53/5 (з наступними змінами та доповненнями), у разі неявки осіб чи їх законних представників, що викликалися, у визначений час на місце події або огляду об`єкта дослідження (огляд) проводиться без їх участі, про що зазначається у висновку.

7. Зобов`язати експерта подати Господарському суду Волинської області експертний висновок в письмовій формі відповідно до статті 98 ГПК України та надіслати копії такого висновку сторонам, третій особі після проведення експертизи.

8. Зупинити провадження у справі на час проведення експертизи відповідно до ст.ст. 228, 229 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Відповідно до ч.1 ст. 255 ГПК України ухвала про зупинення провадження у справі підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

З врахуванням положень ст. ст. 253, 256, 257 ГПК України, апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана сторонами/учасниками судового процесу до Північно-західного апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду зазначений строк обчислюється з дня складення повної судової ухвали.

Ухвала підписана 02.12.2021р.

Суддя В. А. Войціховський

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення02.12.2021
Оприлюднено03.12.2021
Номер документу101555304
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/563/21

Рішення від 31.07.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 21.07.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 11.07.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 02.12.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 25.11.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 29.09.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 13.09.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 09.08.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 09.08.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 09.08.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні