Ухвала
від 06.12.2021 по справі 569/22706/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/22706/21

1-кс/569/8324/21

УХВАЛА

06 грудня 2021 рокум. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в м. Рівне клопотання слідчого СВ Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 (далі слідчий), погоджене прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 , в рамках кримінального провадження №12021181180000712 від 06.11.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.185 КК України (далі це ж кримінальне провадження) про тимчасовий доступ до речей і документів (інформації), -

ВСТАНОВИВ:

Досудове розслідування кримінального провадження розпочато за заявою представника ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 про те, що з полів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » групою невідомих йому осіб здійснюється крадіжка посівів кукурудзи.

Слідчий у клопотанні вказує, що 03.11.2021 всупереч ухвали Господарського суду Рівненської області від 02.11.2021 в справі № 918/957/21, що набрала законної сили, посадовими особами ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та залученими ними невідомими особами було вчинено протиправні дії по відношенню до представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », спрямованих на перешкоджання по виконанню судового рішення, а саме (збір, завантаження, транспортування, зберігання) незавершеного виробництва сільськогосподарських культур (кукурудзи, соняшника) на земельних ділянках ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з визначеними кадастровими номерами на території Рівненського району Рівненської області.

Слідчий зазначає, що в ході досудового розслідування кримінального провадження, проведеним оглядом місця події від 10.11.2021, оперативно розшуковими заходами, слідчими та негласними слідчими (розшуковими) діями було встановлено, що протягом 10-11 листопада 2021 року з земельних ділянок службовими особами ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на підставі підроблених документів за допомогою 67 транспортних засобів здійснювалось вивезення зібраного врожаю, велика кількість зерна кукурудзи, яка в подальшому була перевезена на елеватори (зерносховища).

Також, водії транспортних засобів, які вивозили зерно кукурудзи з полів ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " повідомили, що з ними було укладено договір з перевезення вантажу з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та в період з 09.11.21 по 12.11.21 року ними здійснювалося перевезення зерна кукурудзи до різних елеваторів на території Рівненської та Хмельницької областей.

Покликаючись на наведене, слідчий вказує на необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, а саме договорів складського зберігання укладені між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та інших документів. перелік яких наведено у клопотанні, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що за адресою АДРЕСА_1 , які мають істотне значення у даному кримінальному провадження, оскільки в них містяться відомості, що підтверджують або спростовують вчинення кримінального правопорушення.

Слідчий для розгляду клопотання не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання без його участі.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » про день та час розгляду клопотання повідомлялось, але представник не з`явився.

Клопотання розглядається участі представника особи, у володінні якої перебувають документи (інформація), відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України.

З урахуванням викладеного, відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно доч.1ст.159КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчий у своєму клопотанні довів достатньо підстав, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, що документи, про які вказує у клопотанні слідчий та просить надати до них тимчасовий доступ перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », і вони мають істотне значення у даному кримінальному провадження, слід клопотання задоволити.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.159, 162-164 КПК України,

УХВАЛИВ:

Надати слідчому СВ Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, що перебувають в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що за адресою АДРЕСА_1 , а саме до договорів складського зберігання укладені між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), додаткові угоди та додатки до них (специфікації), бухгалтерські документи про проведені розрахунки за цими договорами (рахунків на оплату, виписок з банківського рахунку про оплату послуг, податкових накладних, платіжних доручень), товарно-транспортні накладні на підставі яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », здійснювалось ввезення зерна сільськогосподарських культур на зернові склади ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », реєстри накладних на прийняте зерно з визначенням якості по середньодобовому зразку, лабораторні аналізи середньодобового зразка та грошового розрахунку форми №ЗХС-3, журнали зважування та складського обліку сільськогосподарської продукції прийнятої від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », записи камер зовнішнього відеоспостереження що фіксують в`їзд та виїзд вантажної техніки, якою здійснюється ввезення зерна на територію зернових складів, договорів купівлі-продажу/поставки, тощо, укладених ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з іншими суб`єктами господарської діяльності, складських квитанцій про переоформлення зерна іншим суб`єктам господарської діяльності, листів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » про переоформлення зерна сільськогосподарських культур іншим суб`єктам господарської діяльності, правовстановлюючих документів елеваторів, документів щодо працевлаштованих на них працівників з можливістю ознайомитись з оригіналами документів та зробити необхідні копії.

Особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

Копії документів, які вилучаються або оригінали яких вилучаються, виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Встановити строк дії ухвали один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.12.2021
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу101680039
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/22706/21

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 13.12.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Гладкий С. В.

Ухвала від 13.12.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Гладкий С. В.

Ухвала від 06.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 06.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні