Ухвала
від 07.12.2021 по справі 766/11683/19
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/11683/19

н/п 2/766/3449/21

УХВАЛА

про витребування доказів, закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

07 грудня 2021 року м. Херсон

Херсонський міський суд Херсонської області у складі: головуючого судді Ус О.В., секретар судового засідання Савчук В.В., розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Херсоні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Херсонської міської ради, Управління комунальної власності, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання свідоцтва на право власності виданого органом місцевого самоврядування незаконним та скасування запису про державну реєстрацію нерухомого майна,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Херсонського міського суду Херсонської області перебуває вищевказана цивільна справа.

Представником позивача подано заяву про витребування доказів, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

Представники відповідачів Херсонської міської ради, Управління комунальної власності та відповідачі в підготовче засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, про причини не явки суд не повідомляли.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування підготовчого засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється через неявку всіх учасників справи.

Згідно положень ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Як передбачено ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування доказів є обгрунтованим та підлягає задоволенню на підставі ст. 84 ЦПК України.

Підстави для відкладення або оголошення перерви у підготовчому судовому засіданні, що передбачені ч.ч. 2, 5 ст. 198 ЦПК України відсутні.

Судом виконано вимоги ч. 2 ст. 197 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає.

Суд вважає за доцільне завершити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду в судовому засіданні.

Беручи до уваги, що спір не врегульовано в підготовчому засіданні, керуючись ст.ст. 76, 84, 91, 197-200, 260, 261, 353 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Витребувати у Херсонській міській раді належним чином засвідчені копії матеріалів приватизаційної справи квартири АДРЕСА_1 .

Витребувати з Управління комунальної власності Херсонської міської ради належним чином засвідчену копію розпорядження №2226 від 08.12.2014 року.

Копію ухвали направити для виконання до Херсонської міської ради, Управління комунальної власності Херсонської міської ради.

Роз`яснити, що відповідно до ч.ч. 7-10 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Херсонської міської ради, Управління комунальної власності, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання свідоцтва на право власності виданого органом місцевого самоврядування незаконним та скасування запису про державну реєстрацію нерухомого майна та призначити справу до судового розгляду по суті на 11-00 год. 21 березня 2022 року , викликавши в судове засідання сторони .

Роз`яснити положення ст. 223 ЦПК України, відповідно до якої неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

СуддяО. В. Ус

Дата ухвалення рішення07.12.2021
Оприлюднено09.12.2021
Номер документу101694815
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —766/11683/19

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 07.12.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 13.01.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 12.08.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 24.07.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 08.07.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 05.07.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 18.06.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні