Ухвала
від 08.12.2021 по справі 233/3750/21
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 № 233/3750/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 грудня 2021 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Наумик О. О.

за участі секретаря судового засідання Мішиної А. А., розглянувши цивільну справу №233/3750/21 за позовом Органу опіки та піклування виконавчого комітету Дружківської міської ради в інтересах малолітньої ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини ,

У С Т А Н О В И В:

Орган опіки та піклування виконавчого комітету Дружківської міської ради у поданому ним до суду до ОСОБА_2 позові просить:

- позбавити відповідача батьківських прав відносно дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

- стягнути з відповідача аліменти на користь дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/4 частини заробітку, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку,

Ухвалою судді Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 14 вересня 2021 року відкрите провадження по справі за правилами загального позовного провадження, справу призначено до розгляду у підготовчому засіданні (а.с.48-49).

Судовою ухвалою від 27 жовтня 2021 року підготовче провадження у справі закрите, справу призначено до розгляду по суті у судовому засіданні (а.с.63).

У судове засідання позивач, належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи (а.с.77), явку представника не забезпечив, про причини незабезпечення явки представника суд не повідомив.

Відповідач, повідомлений про дату, час та місце розгляду справи у порядку ст.128 ЦПК України належним чином (а.с.78-79), у судове засідання не з`явився, відзив на позов не подав.

За приписами статті 223 ЦПК України, яка регулює питання наслідків неявки в судове засідання учасника справи, - неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею (частина 1).

Суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав:

1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання;

2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними;

3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи;

4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження;

5) якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники (частина 2).

Якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі:

1) неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки;

2) повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника), крім відповідача, незалежно від причин неявки;

3) неявки представника в судове засідання, якщо в судове засідання з`явилася особа, яку він представляє, або інший її представник;

4) неявки в судове засідання учасника справи, якщо з`явився його представник, крім випадків, коли суд визнав явку учасника справи обов`язковою (частина 3).

У разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення) (частина 4).

У разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору (частина 5).

За змістом статті 223 ЦПК України , якщо суд визнає потрібним, щоб сторона дала особисті пояснення, то може визнати її явку обов`язковою.

Частина 4 статті 19 СК України передбачає, що при розгляді судом спорів щодо позбавлення та поновлення батьківських прав, обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Суд вважає, що для з`ясування усіх обставин справи, для об`єктивного її розгляду, необхідна особиста участь позивача (його представника) у судовому процесі.

За наведених підстав розгляд справи підлягає відкладенню, позивач - зобов`язанню явкою до суду.

Керуючись ст.ст. 223 , 260 ЦПК України , суд

У Х В А Л И В:

Судове засідання з розгляду цивільної справи за позовом Органу опіки та піклування виконавчого комітету Дружківської міської ради в інтересах малолітньої ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини відкласти до 11 січня 2022 року, 13-30, яку розглядати у приміщенні Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області.

Визнати явку позивача обов`язковою, зобов`язавши забезпечити в судове засідання явку представника.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення08.12.2021
Оприлюднено10.12.2021
Номер документу101761189
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —233/3750/21

Рішення від 27.04.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 08.12.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 27.10.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 27.08.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні