Постанова
від 31.03.2010 по справі 1-55/10
УЛЬЯНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

м. Ульяновка, вул. Леніна, 70, 26400, (05259) 2-12-44

ПОСТАНОВА

31 березня 2010 року Ульяновський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючої Запорощук А.В.

при секретарі Гусятинській Л.О.

за участю прокурора Моспана О.О.

та адвоката Христича М.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ульяновка кримінальну справу відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Вільхове Ульяновського району Кіровоградської області, жителя АДРЕСА_1 освіта неповна середня , українця , громадянина України , не одруженого , не працюючого , раніше судимого 12.03.2003 року Ульяновським районним судом за ч.1 ст.296 КК України до штрафу 85 грн.

за ч. 1 ст. 122 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До Ульяновського районного суду з постановою про застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_1 надійшла кримінальна справа.

Досудовим слідством встановлено , що 10 квітня 2009 року біля 17 години 20 хв. ОСОБА_1 знаходячись в стані алкогольного сп`яніння та перебуваючи на території домоволодіння ОСОБА_2 в АДРЕСА_2 вчинив сварку з ОСОБА_3 , який намагався припинити протиправні дії ОСОБА_4 щодо його батьків , маючи на меті спричинити фізичний біль ОСОБА_5 та нанести тілесні ушкодження, почав наносити молотком удари в різні частини тіла, внаслідок чого та у відповідності до висновку судово-медичної експертизи №109 від 12.05.2009 року спричинив ОСОБА_3 тілесні ушкодження у вигляді синців на лівій половині живота та верхній третині лівого стегна, а також перелому 6 та 7 ребер з права, які відносяться до тілесних ушкоджень середньої важкості , які викликали тривалий розлад здоров`я більне 21 дня. Вказані ушкодження виникли не менш чим від чотирьох ударів, не виключено молотком .

Крім цього він 4 жовтня 2009 року біля 1 години 30 хв. знаходячись по АДРЕСА_1 маючи намір нанести тілесні ушкодження підійшов до ОСОБА_6 та за допомогою молотка наніс йому удари в різні частини і тулуба ОСОБА_6 внаслідок чого та у відповідності до висновку судово-медичної експертизи №390 від 17 .12. 2009 року спичинив останньому тілесні ушкодження в вигляді кровопідтіків на правому плечі, правому плечовому суставі, лівій поясничній області, забиту рану лівої тім`яної області, перелом 9 ребра з ліва. Вказані тілесні ушкодження відповідають встановленому строку відносяться до тілесних ушкоджень середньої важкості, які викликали тривалий розлад здоров`я більше 21 дня. Вказані ушкодження виникли не менш чим від чотирьох ударів , не виключено молотком.

Скоєння злочинів ОСОБА_1 підтверджується слідуючими матеріалами справи:

письмовими свідченнями потерпілого ОСОБА_3 , який показав, що 10.04.2009 року біля 17 год. 15 хв. я знаходився на території свого домоволодіння АДРЕСА_2 , де в цей час мені повідомив син ОСОБА_7 як його звати я не знаю, що дядько ОСОБА_8 б`є мого батька ОСОБА_2 , я одразу побіг до домоволодіння своїх батьків, де перебуваючи коло хвіртки я побачив, що ОСОБА_1 стояв коло мого батька з піднятою правою рукою у верх в якій тршлав молоток я забіг на територію домоволодіння та почав кричати до ОСОБА_1 «що ти робиш» та підбігши до нього я його взяв правою рукою за ліве плече у відповідь ОСОБА_1 почав до мене виражатись не цензурними словами та наносив удари по тулубу, скільки ОСОБА_1 наніс ударів я не знаю. Від даних ударів я почув сильний біль в області тулубу, де зігнувшись коло паркану так як мені стало тяжко дихати в цей час на територію домоволодіння моїх батьків забіг ОСОБА_9 , який забрав ОСОБА_1 з території домоволодіння.

Т.1 а.с. 42-43.

Письмовими свідченнями свідка ОСОБА_7 , яка показала, що проживає в АДРЕСА_1 разом з співмешканцем ОСОБА_1 при спільному проживанні в неї та співмешканця знаходиться 5 неповнолітніх дітей. 10.04.2009 року біля 16 год. ЗО хв. в неї виникла сварка між співмешканцем ОСОБА_1 з приводу того, що він знову напився. Під час сварки вона вибігла з дому і за нею вибігли діти, співмешканець одразу вийшов за нею і підійшов до домоволодіння, яке належить ОСОБА_2 , де вона там стояла з дітьми та сказав ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 , щоб вони ішли додому. На території домоволодіння ОСОБА_5 коло вхідної хвіртки стояв ОСОБА_2 та почав говорити до співмешканця «чого ти сюди прийшов» ОСОБА_4 відповів, «що прийшов я за дітьми» і зайшов на територію домоволодіння ОСОБА_2 , після чого діти почали плакати і вона пішла додому. Знаходячись на території свого домоволодіння вона побачила ОСОБА_13 , яка являється дружиною ОСОБА_3 та повідомила, що між свекром та її співмешканцем виникла сварка. Біля 17 год. 20 хв. вона зупинила ОСОБА_9 , який проїжджав мотоциклом по вул. Гагаріна та попросила його забрати мого співмешканця ОСОБА_1 , який знаходився на території домоволодіння ОСОБА_2 . На її прохання ОСОБА_9 погодився та зайшов на територію домоволодіння, де забрав ОСОБА_4 . Через декілька днів вона дізналась, що її співмешканець ОСОБА_1 переламав ребра ОСОБА_3 і він знаходився в лікарні, що розташована в м. Ульяновка, де лікувався.

Т.1 а.с. 38-39.

Письмовими свідченнями свідка ОСОБА_2 , який показав, що він проживає в АДРЕСА_2 разом з дружиною ОСОБА_14 . 10.04.2009 року біля 17 год. 20 хв. він знаходився разом з дружиною на території свого домоволодіння, а саме коло воріт, де побачив ОСОБА_7 , яка знаходилась та той час в переляканому та побитому стані. В цей час на територію домоволодіння через хвіртку забіг ОСОБА_1 , який знаходився в стані алкогольного сп`яніння, де почав безпідставно виражатись в його бік не цензурними словами з приводу того, що він йому потруїв його собак і прибігши до ОСОБА_5 штовхнув його в груди та вдарив в ліву частину обличчя кулаком якої руки він не пам`ятає від даного удару він в пав на шифер. Потім ОСОБА_1 взяв молоток на шифері біля криниці, яка розташована на території мого домоволодіння, де за допомогою молотка наніс йому один удар в нижню частину лівої ноги. Його дружина почала кричати на

ОСОБА_1 , зі словами «що ти робиш», де він її також два рази вдарив молотком в праве плече. Потім ОСОБА_1 підійшов до нього та підняв праву руку у верх в якій тримав молоток в цей час забіг на територію мого домоволодіння його син ОСОБА_3 та почав кричати до ОСОБА_1 «що ти робиш» та підбігши до ОСОБА_1 син взяв його правою рукою за ліве плече у відповідь ОСОБА_1 почав до нього виражатись не цензурними словами та наносив удари по тулубу, скільки ОСОБА_1 наніс ударів він знає. Потім його син зігнувся біля паркану та почав дуже тяжко дихати в цей час на територію мого домоволодіння забіг ОСОБА_9 , який забрав ОСОБА_1 ,з території домоволодіння.

Т.1 а.с. 47-48.

Письмовими свідченнями свідка ОСОБА_14 ,яка показала, що проживає в АДРЕСА_2 разом з чоловіком ОСОБА_2 . 10.04.2009 року біля 17 год. 20 хв. вона знаходилась разом з чоловіком на території свого домоволодіння, а саме коло воріт вона побачила ОСОБА_7 , яка знаходилась та той час в переляканому та побитому стані. В цей час на територію домоволодіння через хвіртку забіг ОСОБА_1 , який знаходився в стані алкогольного сп`яніння, де почав безпідставно виражатись в бік її чоловіка не цензурними словами з приводу того, що він йому потруїв його собак і прибігши до нього штовхнув його в груди та вдарив в ліву частину обличчя кулаком якої руки я не бачила від даного удару мій чоловік в пав на шифер. Потім ОСОБА_1 взяв молоток на шифері біля криниці, яка розташована на території мого домоволодіння, де за допомогою молотка наніс її чоловікові один удар в нижню частину лівої ноги. Побачивши все це вона почала кричати на ОСОБА_1 , зі словами «що ти робиш», де він її два рази вдарив молотком в праве плече. Потім ОСОБА_1 підійшов до чоловіка та підняв праву руку у верх в якій тримав молоток в цей час забіг на територію мого домоволодіння її син ОСОБА_3 та почав кричати до ОСОБА_1 «що ти робиш» та підбігши до нього її син взяв правою рукою за ліве плече у відповідь ОСОБА_1 почав до нього виражатись не цензурними словами та наносив удари по тулубу, скільки ОСОБА_1 наніс ударів вона не знає. Потім її син зігнувся біля паркану та почав дуже тяжко дихати в цей час на територію домоволодіння забіг ОСОБА_9 , який забрав ОСОБА_1 з території домоволодіння.

Т.1 а.с. 51-52.

Письмовими свідченнями свідка ОСОБА_9 , який показав, що він проживає в с. Вільхове Ульяновського району Кіровоградської області. 10.04.2009 року біля 17 год. 20 хв. він повертався з роботи і проїжджаючи власним мотоциклом по вул. Гагаріна мене зупинила ОСОБА_7 , яка знаходилась в переляканому стані та попросила забрати її співмешканця ОСОБА_1 , який знаходився на території домоволодіння ОСОБА_2 . На прохання ОСОБА_15 він погодився та зайшовши на територію домоволодіння на якому знаходились ОСОБА_2 . ОСОБА_14 , ОСОБА_3 , які сварились з ОСОБА_1 . Він одразу взяв попід руку ОСОБА_1 і вивів його з території домоволодіння ОСОБА_2 .. Коли він забирав ОСОБА_1 , останній перебував в стані алкогольного сп`яніння.

Т.1 а.с. 109.

Письмовими свідченнями свідка ОСОБА_13 ,яка показала, що 10.04.2009 року біля 17 год. 15 хв. вона знаходилась на території домоволодіння АДРЕСА_2 , де в цей час їй повідомив

син ОСОБА_7 як його звати вона не знає, що дядько Серпи б є батьків її чоловіка, її чоловік одразу побіг до домоволодіння своїх батьків, а вона знаходячись коло домоволодіння, ОСОБА_7 їй також повідомила, що її співмешканець б є батьків чоловіка Прибігши до батьків свого чоловіка вона побачила як її чоловік тримав правою рукою за ліве плече ОСОБА_1 , який виражався до мого чоловіка не цензурними словами та наносив удари по тулубу молотком, скільки ОСОБА_1 наніс ударів вона не знає, бо удари наносились дуже швидко. Після даних ударів вона побачила, що п чоловік зігнувся біля паркану та почав тяжко дихати в цей час на територію домоволодіння батьків чоловіка забіг ОСОБА_9 , який забрав ОСОБА_1 з території домоволодіння.

Т. 1 а.с. 110

- рапортом пом. Ульяновського РВУ МВС України в Кіровоградській області

старшини міліції ОСОБА_16 від 11.04.2009 року проте, що ОСОБА_1 наніс тілесні ушкодження

ОСОБА_3 1 а.с. 2

-актом судово-медичного дослідження № 85 від 13.05.2009 року у ОСОБА_3 маються тілесні ушкодження у вигляді синців на лівій половині живота та верхній третині лівого стегна а також перелому 6 та 7 ребер праворуч, які відносяться до тілесних ушкоджень середньої важкості, як таких, що потягли за собою тривалий розлад здоров`я строком понад 21 день.

Т.1 а.с. 4.

протоколом ОМП з фототаблицею від 11.04.2009 року.

Т.1 а.с. 7-8.

- висновком судово-медичної експерта № 109 від 12.05.2009 року у ОСОБА_3 маються тілесні ушкодження у вигляді синців на лівій половині живота та верхній третині лівого стегна а також перелому 6 та 7 ребер праворуч, які відносяться до тілесних ушкоджень середньої важкості, як таких, що потягли за собою тривалий розлад здоров`я строком понад 21 день. Вказані пошкодження могли утворитись при нанесеш ударом молотка.

Т.1 а. с 58.

- протоколом очної ставки від 20.05.2009 року між свідком ОСОБА_2 та підозрюваним

ОСОБА_1 1 а.с. 79-80.

- протоколом очної ставки від 20.05.2009 року між потерпілим ОСОБА_3 та підозрюваним

ОСОБА_1 1 а.с. 81-82.

- протоколом очної ставки від 20.05.2009 року між свідком ОСОБА_14 та підозрюваним

ОСОБА_1 1 а.с. 83-84.

- протоколом огляду предметів з фототаблицею ( молотка ) від 21.05.2009 року.

Т.1 а.с. 85-86.

протоколом огляду предметів ( медичної карти № 1156 стаціонарного хворого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .) від 21.05,2009 року.

Т.1 а.с. 89-101.

Письмовими свідченнями потерпілого ОСОБА_6 , який показав, що 04.10.2009 року, близько 1 год. ЗО хв. він разом зі своєю співмешканкою ОСОБА_17 йшов з весілля ОСОБА_18 . Йшли вони по вул. Кошового що в с. Вільхове Ульяновського району. Коли вони йшли, їх обігнав своїм мотоциклом ОСОБА_1 , проїхавши від нас близько 500м. він повернувся назад. Проїхавши до криниці яка знаходиться на початку вказаної вулиці, він розвернувся та знову проїхав повз них. Так він зробив ще два рази. Проїжджаючи повз них останній раз, він зупинився та дістав з люльки свого мотоцикла молот та підійшовши до його співмешканки замахнувся молотом на неї, щоб вдарити, при цьому він взагалі нічого не говорив, він в свою чергу закрив співмешканку правого рукою, і удар молотом прийшовся йому по вказаній руці. В цей час його співмешканка почала кричати йому щоб він тікав, і він почав тікати до узбіччя дороги по якій вони йшли, проте, коли він біг він зачепився за бур`ян, який ріс на вказаному узбіччі та впав на лівий бік Зразу ж він почав підводитися із землі, але в цей час до нього підбіг ОСОБА_1 , який тримав в обох руках молота. Вказаним молотом ОСОБА_1 вдарив його по лівому плечі та дещо задів ліву частину голови. Після вказаного удару він знову почав підводитися із землі. Але в цей час ОСОБА_1 наніс йому ще один удар молотом в ліву частину тулуба та попав йому по ребрах, від болю він почав кричати. Коли ОСОБА_1 його бив, він йому сказав: «Чого ти тут ходиш. Іди на Колодисте». Далі ОСОБА_1 припинив його бити та знову сказав йому йти додому, він йому відповів, що вже йде, після чого ОСОБА_1 сів на свій мотоцикл та поїхав ним в невідомому йому напрямку. Також він бачив, що на мотоциклі разом з ОСОБА_1 був ще якийсь чоловік. Як він потім дізнався це був молодий чоловік на ім`я ОСОБА_19 , прізвища його він не знає. Після того, як ОСОБА_1 поїхав, до нього та його співмешканки підійшов ОСОБА_20 та його дружина ОСОБА_21 , які допомогли його співмешканці довести його додому. Коли вони його вели ОСОБА_20 запитував чи сильно його побив ОСОБА_1 , також він запитав їх чому вони не заховалися коли ОСОБА_1 проїздив повз них мотоциклом. І сам ОСОБА_20 їм розповів, що вони почувши звук мотоцикла ОСОБА_1 заховалися щоб він їх не побачив так як боялися, щоб він їм нічого не зробив.

Т.2 а. с.18

Письмовими свідченнями свідка ОСОБА_7 ,яка показала що 03.10.2009 року, вона разом зі своїм співмешканцем ОСОБА_1 та їх дітьми знаходилися на весіллі у ОСОБА_18 , в с. Вільхове Ульяновського району. Біля 17 год. вона разом із співмешканцем пішли додому щоб упоратися по господарству. Потім її співмешканець залишився вдома, а вона знову пішла на весілля разом з дітьми. Через деякий час біля 21 год. вечора її діти пішли додому, а вона знаходилася ще на весіллі близько до 01 год. ЗО хв. 04.10.2009 року, а потім після почесної вона пішла додому. Прийшовши додому вона застала свого співмешканця ОСОБА_1 вдома, де він знаходився разом з дітьми. Через деякий час коли вони лягли відпочивати, біля 01 год. 40 хв., їй зателефонував на

мобільний телефон її син, який проживає окремо від них та запитав чи в неї все в порядку. Вона відповіла, що все нормально і що вона вже відпочиває. Також вона його запитала, з чого він взяв, що у неї якійсь неприємності, на що її син відповів їй, що чув на вулиці чийсь крик і подумав, що це її співмешканець ОСОБА_1 ображає її.У вказаний день її співмешканець ОСОБА_1 нічого не розповідав їй про те, що він когось побив.

Т.2 а. с. 16

Письмовими свідченнями свідка ОСОБА_17 , яка показала, що 04.10.2009 року, близько 01 тод. ЗО хв. вона разом зі своїм співмешканцем ОСОБА_6 поверталися додому з весілля ОСОБА_22 . Йшли вони з АДРЕСА_1 в цьому ж селі, на якій розташований їх будинок. Йдучи вже по вул. Кошового, їх обігнав мотоциклом гр. ОСОБА_1 , проїхавши від них далі по вулиці, він розвернувся та поїхав їм навпроти, і знову проїхав повз них. На початку вказаної вулиці, він знову розвернувся та вдруге прохав повз них. Так ОСОБА_1 робив ще двічі. Коли він проїздив повз них останній раз, він зупинив біля них свого мотоцикла та не злізаючи з нього дістав з люльки молота потім переступивши через руль свого мотоцикла ОСОБА_1 підійшов з ним до неї і замахнувся, щоб її вдарити, але її співмешканець ОСОБА_6 закрив її від удару своєю правою рукою, в результаті чого удар молотом прийшовся по правій руці її співмешканця. В цей час вона почала кричати ОСОБА_6 , щоб він тікав, після чого він побіг до узбіччя дороги по якій вони йшли, коли він біг він перечепився та впав. В той час коли він впав та лежав на землі до нього підбіг ОСОБА_1 , який почав наносити молотом, що був у нього в руках, удари по різних частинах тіла її співмешканця. Скільки він йому наніс ударів молотом вона точно сказати не може, проте, може пояснити, що ударів було декілька. Коли ОСОБА_1 бив ОСОБА_6 , той кричав і просив припинити його бити, проте, ОСОБА_1 на його прохання не реагував, а продовжував бити його молотом та погрожувати, що вб`є його. Припинивши бити її співмешканця, ОСОБА_1 сів на мотоцикл та поїхав в невідомому їй напрямку. Хоче додати, що на мотоциклі з ОСОБА_1 був ще якийсь невідомий їй чоловік, який увесь час сидів на мотоциклі і не злазив з нього. Також, коли ОСОБА_1 поїхав, до них прибігли ОСОБА_20 разом зі своєю дружиною ОСОБА_21 , які розповіли їм, що також бачили ОСОБА_1 , коли він їхав мотоциклом по вулиці і що вони для того щоб він їх не чіпав заховалися за межами вулиці. Ще ОСОБА_20 їм розповів, Ідо бачив як ОСОБА_1 своїм мотоциклом заїжджав в подвір`я ОСОБА_23 та ОСОБА_24 , де ходив з молотом по подвір`ю. При цьому з будинку виходила ОСОБА_25 , яка розмовляла з ОСОБА_1 . Наскільки їй відомо ОСОБА_1 запитував у неї про місцезнаходження якихось людей. Далі Свищі допомогли їй довести додому її співмешканця. Вдома вона зразу ж викликала швидку медичну допомогу та працівників міліції.

Т.2 а. с. 21

Допитана по справі в якості свідка ОСОБА_21 показала, що 04.10.2009 року, близько 01 год. ЗО хв. вона разом зі своїм чоловіком поверталася додому з весілля, яке вони святкували у сімї ОСОБА_26 в с. Вільхове Ульяновського району, які проживають по вул. Леніна. Проходячи разом з чоловіком по АДРЕСА_1 вони почули, як по вулиці їде мотоцикл, її чоловік сказав їй, що це іде ОСОБА_1 , зразу ж вона сказала своєму чоловікові, що їм потрібно заховатися тому що ОСОБА_1 може чіплятися до них. З чоловіком вони заховалися за скирти з сіном і в цей час вона побачила як повз них по вулиці на мотоциклі проїхав ОСОБА_1 також позаду нього на мотоциклі ще хтось їхав, проте, хто то був вона не побачила. ОСОБА_1 вона впізнала, тому, що ніч була місячна І добре було видно навкруг. Коли ОСОБА_1 , проїхав вони вийшли зі схованки та пішли в напрямку свого дому. Також вона побачила, що ОСОБА_1 заїхав в подвір`я до ОСОБА_27 . Пробувши на вказаному подвір`ї декілька хвилин ОСОБА_1 знову виїхав на вулицю та поїхав в їх з чоловіком напрямку. Зразу ж вони заховалися за електричні стовпи, які знаходяться за межами проїзної частини вказаної вулиці. Коли він проїхав вони знову вийшли зі схованки та пішли в напрямку свого дому, проте, ОСОБА_1 своїм мотоциклом зупинився далі по вулиці і майже зразу ж вона почула жіночий крик. Що то за жінка кричала вона спочатку не зрозуміла, лише почула, що вона кричала та поросила про допомогу. Спочатку вона подумала, що це кричить її сестра, співмешканка ОСОБА_1 . ОСОБА_7 . Одразу її чоловік пішов в напрямку звідки лунав вказании крик, вона залишилася на місці де стояла та почала кричати через те, що злякалася. Через декілька хвилин до неї підбігла ОСОБА_28 , яка попросила піти та допомогти їй завести додому и співмешканця ОСОБА_29 та побігла зразу ж назад разом з її чоловіком. Згодом вона побачила свого чоловіка та ОСОБА_30 , які вели попід руки Новохижного В А також вона побачила, що у ОСОБА_6 обличчя та одяг в крові. Потім коли вони вели ОСОБА_6 додому, вона дізналася, що його молотом чи великим молотком на даний час вона точно не пам`ятає побив ОСОБА_1 . Потім, коли вони привели ОСОБА_6 додому, ОСОБА_31 зателефонувала щоб викликати міліцію та швидку медичну допомогу.

Т.2 а. с. 70

Допитаний по справі в якості свідка ОСОБА_20 показав, що 04.10.2009 року, близько 01 год. ЗО хв. він разом зі своєю дружиною повертався додому з весілля, яке вони святкували у сімї ОСОБА_26 в с. Вільхове Ульяновського району, по вул. Леніна. Проходячи разом з дружиною по вул. Кошового він почув жіночий крик. Що то за жінка кричала він спочатку не зрозумів, лише почув, що вона кричала та поросила про допомогу. Одразу він пішов в напрямку звідки лунав вказаний крик. Коли він підійшов до жінки, що кричала, він побачив, що це його сусідка ОСОБА_17 . В той час коли він підійшов, вона вже вела попід руки свого співмешканця ОСОБА_29 у якого як він побачив була розбита голова і верхній одяг його був в крові. Одразу він зрозумів, що ОСОБА_6 побив ОСОБА_1 , через те, що коли вони з дружиною йшли з весілля, їх мотоциклом обганяв ОСОБА_1 і вони знаючи його характер заховалися за межами проїзної частини, щоб він їх не побачив. Крім того коли він почув жіночий крик та пішов у напрямку звідки він лунав, він побачив ОСОБА_1 який когось бив за межами проїзної частини, ОСОБА_32 він розгледів добре, так як ніч була місячною і було далеко видно. А вже коли він припинив бити та поїхав своїм мотоциклом, вони з дружиною допомогли ОСОБА_17 завести її співмешканця додому.

Т.2 а. с. 71

Допитаний по справі в якості свідка ОСОБА_27 , показав, що увечері з 03.10.2009 року на 04.10.2009 року, він разом зі своєю сімєю знаходився вдома та відпочивав. Пізно вночі вже 04 10.2009 року, він прокинувся від того, що почув у себе на подвір`ї звук двигуна мотоцикла. Коли він виглянув з будинку, він побачив, що до нього на подвір`я своїм мотоциклом заїхав ОСОБА_1 жиг. с. Вільхове Ульяновського району він розвернувся мотоциклом на подвір`ї, а потім виїхав на вулицю. Він не знає, що йому було потрібно на території його домоволодіння , так як особисто він до нього не виходив.

Т.2 а. с. 76

Допитана по справі в якості свідка ОСОБА_33 , показала, що проживає вона в селищі Нікель Мурманської області Російської Федерації разом зі своїм сином ОСОБА_34 1984 р. н. В серпні 2009 року її син приїздив с. Вільхове Ульяновського району Кіровоградської області до своєї бабки ОСОБА_35 . Вона в кінці вересня 2009 року також приїхала в с. Вільхове Ульяновського району до своєї мами ОСОБА_35 04.10.2009 року її син ОСОБА_34 , разом з нею знаходився вдома, тобто, в домоволодінні ОСОБА_35 . З ОСОБА_1 цього дня він нікуди не їздив та сам ОСОБА_1 донього не приїздив. 06.10.2009 року вона разом зі своїм сином поїхали до себе додому в селище Нікель Російської Федерації,

Т.2 а. с. 75

даними рапорту оперативного чергового Ульяновського РВ УМВС України в Кіровоградській області ОСОБА_36 , від 04.10.2009 року про те, що до чергової частини Ульяновського РВ УМВС близько 01 год. ЗО хв. надійшло повідомлення по телефону від жиг. с. Вільхове Ульяновського району ОСОБА_17 : 1957 р, н., яка повідомила, що жиг. с. Вільхове ОСОБА_1 нате тілесні ушкодження її співмешканцю жиг. с. Колодисте Уманського району Черкаської області ОСОБА_6 1941 р. н.

Т.2 а. с. 3

даними протоколу огляду місця події від 04.10.2009 року, де місцем огляду є частина дороги по вулиці Кошового в с. Вільхове Ульяновського району.

Т.2 а. с. 4

- даними протоколу огляду місця події від 06.10.2009 року де місцем огляду є домоволодіння АДРЕСА_1 , в ході огляду якого було вилучено молот, який належить

ОСОБА_1 2 а. с. 6

даними акту судово - медичного дослідження № 333 від 04.10.2009 року, згідно заключення якого ушкодження у ОСОБА_6 утворилися від дії тупих твердих предметів, відповідають встановленому строку і відносяться до тілесних ушкоджень середньої тяжкості викликавши ми тривалий розлад здоров`я більше 21 дня.

Т.2 а. с. 11

даними акту судово - медичного дослідження № 335 від 08.10.2009 року, згідно заклюмення якого ушкодження у ОСОБА_6 могли утворитися при нанесенні не менше ніж чотирьох ударів. Ушкодження могли виникнути при нанесенні ударів молотом, а також падінні з висоти власного зросту при наданні тілу прискорення, які які небуть виступаючі предмети.

Т.2 а. с. 13

Т.2 - даними висновку судово - медичної експертизи № 390 від 17.12.2009 року, згідно заключення якої у ОСОБА_6 маються ушкодження у вигляді; кровопідтіків на правому плечі, правому плечовому суставі, лівій поясничній області, забитої рани лівої тім`яної області, перелому 9 ребра зліва. Вказані ушкодження виникли від дії тупих твердих предметів, відповідають встановленому строку та відносяться до тілесних ушкоджень середньої тяжкості, які викликали тривалий розлад здоров`я більше 21 дня. Вказані ушкодження виникли не менше чим від чотирьох ударів не виключено від ударів молота. Не виключено утворення ушкоджень при падінні з висоти власного зросту.

Т.2 а. с. 34 35

- даними висновку наркологічної експертизи № 81 від 05.01.2010 року, згідно заключення якої ОСОБА_1 страждає психічно поведінковими розладами внаслідок вживання алкоголю. Постійне вживання, синдром залежності. Потребує лікування, яке йому протипоказане в зв`язку з психічним захворюванням.

Т.2 а. с. 46

- даними висновку імунологічної експертизи № 1396 від 11,01,2010 року, згідно висновку якої на наданому на дослідження речовому доказі молоті крові не виявлено.

Т.2 а. с. 52

- даними протоколу огляду предметів від 19.12.2009 року де об`єктом огляду історія хвороби № 3151 стаціонарного хворого

ОСОБА_6 2 а. с. 78

- даними протоколу огляду предметів від 14.01.2010 року де об`єктом огляду є молот вилучений 06.10.2009 року під час проведення огляду домолодіння в якому проживає ОСОБА_1 с. Вільхове Ульяновського району.

Т.2 а. с. 90

- даними протоколу пред`явлення предметів для впізнання від 03.02.2010 року під час якого потерпілий ОСОБА_6 впізнав серед пред`явлених йому для впізнання молотів той яким ОСОБА_1 наносив йому тілесні ушкодження.

Т.2 а. с. 96

- даними протоколу предявлення предметів для впізнання від 03.02.2010 року під час якого свідок ОСОБА_17 впізнала серед предявлених їй для впізнання молотів той яким ОСОБА_1 наносив тілесні ушкодження її співмешканцю

ОСОБА_6 2 а. с. 97

Виходячи з характеру захворювання суд вважає за потрібне не брати пояснення ОСОБА_1 . Вислухавши думку прокурора , адвоката суд вважає за необхідне кримінальну справу закрити провадженням та вирішити питання про застосування відносно ОСОБА_1 примусових заходів медичного характеру в вигляді примусового лікування в психіатричній лікарні з посиленим наглядом. У відповідності до висновку судово-психіатричної експертизи № 268, ОСОБА_1 в момент скоєння правопорушення страждав та в теперішній час страждає хронічним психіатричним захворюванням в формі параноїчної шизофренії. Він не може критично оцінити свої дії, все це позбавляє ОСОБА_1 вірно розуміти значення своїх дій та керувати ними. У відношенні інкримінуємого йому правопорушення ОСОБА_1 слід вважати неосудним. Підпадає під дію ст. 19 ч. 2 КК України. Потребує застосування примусових заходів медичного характеру примусового лікування в психіатричній лікарні з звичайним наглядом. (т.1 а.с. 35-36). У відповідності висновку судово психіатричної експертизи № 67 від 05.02.2010 року, ОСОБА_1 в момент скоєння правопорушення страждав хронічним психіатричним захворюванням в формі параноїчної шизофренії, безперервний перебіг, параноїчний синдром, емоційно вольовий дефект, що позбавляє ОСОБА_1 розуміти значення своїх дій і керувати ними. У відношенні інкримінованого правопорушення слід вважати неосудним. Потребує застосування примусових заходів медичного характеру тобто примусове лікування в психіатричній лікарні з посиленим наглядом. (т.2 а.с. 40-41)

Цивільний позов залишити без розгляду.

Керуючись ст. 419-421 КПК України ст. 19 ч.2 ,92-94 КК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Кримінальну справу відносно ОСОБА_1 по ч.1 ст.122 КК

України провадженням закрити.

Застосувати примусові заходи медичного характеру в вигляді поміщення на примусове лікування в психіатричній лікарні з посиленим наглядом.

Виконання постанови доручити Ульяновському РВ УМВС України в Кіровоградській області.

Цивільний позов залишити без розгляду.

Речові докази-молотки-знищити замалозначністю.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Кіровоградської області протягом 7 діб з часу її проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення31.03.2010
Оприлюднено02.12.2022
Номер документу101825853
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-55/10

Постанова від 31.03.2010

Кримінальне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Запорощук А. В.

Постанова від 31.03.2010

Кримінальне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Запорощук А. В.

Постанова від 15.03.2010

Кримінальне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Запорощук А. В.

Постанова від 15.03.2010

Кримінальне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Запорощук А. В.

Ухвала від 25.02.2021

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Семенцов Юрій Вадимович

Постанова від 24.12.2010

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Постанова від 24.12.2010

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Вирок від 27.09.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Копіца О. В.

Постанова від 15.04.2019

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Ільніцька О. М.

Вирок від 27.10.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Коротаєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні