Ухвала
від 09.12.2021 по справі 852/2а-12/21
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 грудня 2021 року м.Дніпросправа № 852/2а-12/21

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого - судді Баранник Н.П.,

суддів: Малиш Н.І., Щербака А.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дніпрі клопотання Криворізької районної державної адміністрації Дніпропетровської області про зупинення провадження у справі № 852/2а-12/21 за адміністративним позовом Криворізької районної державної адміністрації Дніпропетровської області до ОСОБА_1 , третя особа: Приватне акціонерне товариство "Північний гірничо-збагачувальний комбінат" про примусове відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності,

ВСТАНОВИВ:

До Третього апеляційного адміністративного суду надійшла позовна заява Криворізької районної державної адміністрації Дніпропетровської області (далі - позивач) до ОСОБА_1 (далі - відповідач), третя особа: Приватне акціонерне товариство "Північний гірничо-збагачувальний комбінат", про примусове відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності.

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 19 липня 2021 відкрито провадження в адміністративній справі № 852/2а-12/21, справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача надав клопотання про зупинення провадження у справі, на підставі ст.236 КАС України. Клопотання обґрунтував виявленням інших рівноцінних земельних ділянок, які може запропонувати відповідачу замість земельної ділянки, яка відчужується та прийняттям розпорядження голови Криворізької районної державної адміністрації від 02.09.2021 року про зупинення дії розпорядження про звернення до суду

Відповідач та третя особа про дату, час та місце апеляційного розгляду справи були повідомлені у встановленому порядку, своїх представників для участі в судовому засіданні не направили.

Заслухавши представника позивача та вивчивши докази, приєднані до клопотання, колегія суддів приходить до висновку про можливість зупинення провадження у справі, виходячи з наступного.

Розпорядженням голови Криворізької районної державної адміністрації Дніпропетровської області від 27.05.2021№ Р-318/0/56-21 вирішено звернутись до суду з позовом про примусове відчуження у державну власність з мотивів суспільної необхідності земельної ділянки площею 1,6354 га, що розташована на території Глеюватської (колишньої Червоненської) сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, кадастровий номер 1221887000:05:001:1154, яка перебуває у власності ОСОБА_1 .

Предметом розгляду справи є спір про примусове відчуження у державну власність з мотивів суспільної необхідності земельної ділянки, яка перебуває у власності фізичної особи. Клопотання позивача пов`язане з вирішенням спору шляхом примирення сторін, тобто, можливістю врегулювання спору шляхом пропозиції особі іншої земельної ділянки, замість земельної ділянки, що відчужується.

Згідно ч.1 ст.267 КАС України, право звернутися з адміністративним позовом про примусове відчуження земельної ділянки, інших об`єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності мають органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, які відповідно до закону можуть викуповувати ці об`єкти для суспільних потреб.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.180 КАС України, у підготовчому засіданні суд з`ясовує, чи бажають сторони вирішити спір шляхом примирення, провести позасудове врегулювання спору шляхом медіації або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді.

До клопотання позивачем додано звернення відповідача, в якому останній зазначає, що розглядає можливість заміни його земельної ділянки на рівнозначну та просить позивача звернутися до суду із клопотанням про зупинення провадження у справі.

Криворізькою районною державною адміністрацією Дніпропетровської області вирішується питання щодо можливості вирішення спору мирним шляхом, а саме заміни відчужуваної земельної ділянки, власником якої є відповідач, рівноцінною земельною ділянкою.

Згідно п.4 ч.1 ст.236 КАС України, суд зупиняє провадження у справі в разі: звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Враховуючи викладене, колегія суддів вважає за можливе зупинити провадження у цій справі, на підставі п.4 ч.1 ст.236 КАС України, до 01 червня 2022 року, дати, визначеної заявником у клопотанні.

Керуючись п.4 ч.1 ст.236 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання Криворізької районної державної адміністрації Дніпропетровської області - задовольнити.

Зупинити провадження у справі № 852/2а-12/21 за адміністративним позовом Криворізької районної державної адміністрації Дніпропетровської області до ОСОБА_1 , третя особа: Приватне акціонерне товариство "Північний гірничо-збагачувальний комбінат" про примусове відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності до 01 червня 2022 року, з метою надання часу для примирення сторін.

Ухвала Третього апеляційного адміністративного суду набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена до Верховного Суду у випадках та строки визначені статтями ч.3 ст.328, ст.329 КАС України.

Головуючий - суддя Н.П. Баранник

суддя Н.І. Малиш

суддя А.А. Щербак

СудТретій апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.12.2021
Оприлюднено17.12.2021
Номер документу101951310
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —852/2а-12/21

Ухвала від 27.10.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 27.10.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 09.06.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 09.12.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 09.12.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 13.08.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 19.07.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні