Ухвала
від 20.12.2021 по справі 873/252/21
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"20" грудня 2021 р. Справа№ 873/252/21

Північний апеляційний господарський суд

суддя: Гарник Л.Л.

перевіривши заяву та додані до неї матеріали Товариства з обмеженою відповідальністю Нор-Ест Агро

про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 10.12.2021 у третейській справі 44/21

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Нор-Ест Агро

до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Акцент-Агро

про стягнення донарахованого розміру грошових коштів у зв`язку з неналежним та несвоєчасним здійсненням виконання зобов`язань

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 10.12.2021 у третейській справі №44/21 позов Товариства з обмеженою відповідальністю Нор-Ест Агро до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Акцент-Агро про стягнення донарахованого розміру грошових коштів у зв`язку з неналежним та несвоєчасним здійсненням виконання зобов`язань задоволено у повному обсязі; стягнуто з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Акцент-Агро на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Нор-Ест Агро 55 210,53 грн. за договором купівлі-продажу №91/20/63 від 30.04.2020 та третейський збір у сумі 953 грн.

13.12.2021 Товариство з обмеженою відповідальністю Нор-Ест Агро (далі - ТОВ Нор-Ест Агро , заявник) звернулось до Північного апеляційного господарського суду із заявою про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 10.12.2021 у третейській справі №44/21.

Крім того, заявник звернувся до суду з клопотанням про участь у судовому засіданні і режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за електронною адресою - vbontlab@ukr.net.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16.12.2021 справа № 873/252/21 передана на розгляд судді Гарник Л.Л.

Відповідно до приписів ч.ч. 1, 2 ст. 352 ГПК України питання видачі наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається судом за заявою особи, на користь якої прийнято рішення третейського суду. Заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду подається до апеляційного господарського суду за місцем проведення третейського розгляду протягом трьох років з дня ухвалення рішення третейським судом.

Стаття 353 ГПК України встановлює вимоги до форми і змісту заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду.

За приписами ч. 1, 2 ст. 354 ГПК України, заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається суддею одноособово протягом п`ятнадцяти днів з дня її надходження до суду в судовому засіданні з повідомленням сторін. Неявка сторін чи однієї із сторін, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду заяви.

При розгляді заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду за клопотанням однієї із сторін господарський суд витребовує справу з постійно діючого третейського суду, в якому вона зберігається. Справа має бути направлена до господарського суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому разі строк розгляду заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду продовжується до тридцяти днів з дня її надходження до суду.

Відповідно до ч. ч. 2, 4 ст. 197 ГПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Перевіривши матеріали заяви ТОВ Нор-Ест Агро про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду, суд визнає подані матеріали достатніми для призначення її до розгляду у судовому засіданні та призначення судового засідання в режимі відеоконференції по справі №873/252/21 за участю ОСОБА_1 поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через програмне забезпечення Easycon .

Керуючись ст.ст. 352 - 354 Господарського процесуального кодексу України, суд,-

У Х В А Л И В :

1. Прийняти до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Нор-Ест Агро про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 10.12.2021 у третейській справі №44/21.

2. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Нор-Ест Агро про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення Easycon по справі № 873/51/21 ОСОБА_1 задовольнити.

3. Розгляд справи № 873/252/21 призначити в режимі відеоконференції на 20.01.2022 о 13:40. Судове засідання відбудеться у приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: вул. Шолуденко, 1-а, м. Київ, зал судових засідань №13 (другий поверх). Повідомити учасників про розгляд заяви у судовому засіданні.

4. Постійно діючому Третейському суду при Асоціації українських банків з метою розгляду заяви про видачу наказу, надіслати до Північного апеляційного господарського суду:

- матеріали третейської справи № 44/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Нор-Ест Агро до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Акцент-Агро про стягнення донарахованого розміру грошових коштів у зв`язку з неналежним та несвоєчасним здійсненням виконання зобов`язань;

- положення про Постійно діючий Третейський суд при Асоціації українських банків (належним чином засвідчену копію);

- регламент третейського суду (належним чином засвідчену копію);

- свідоцтво про реєстрацію третейського суду;

- список третейських суддів.

5. Заявнику надати суду власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спори, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та не має рішення цих органів з такого спору.

6. Кожній зі сторін третейського спору та Постійно діючому Третейському суду при Асоціації українських банків надати суду письмову інформацію про наступне:

- чи визнавалась третейська угода у даній справі недійсною;

- чи не скасоване рішення третейського суду компетентним судом;

- чи є у провадженні інших судів заяви про оскарження чи скасування рішення третейського суду.

7. Довести до відома учасників судового процесу, що неявка сторін чи однієї із сторін, належним чином повідомлених про дату, час та місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду заяви.

8. Направити копію даної ухвали учасникам справи та Постійно діючому Третейському суду при Асоціації українських банків (02002, м. Київ, вул. Євгена Сверстюка, буд. 15).

Суддя Л.Л. Гарник

Дата ухвалення рішення20.12.2021
Оприлюднено21.12.2021
Номер документу102051321
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення донарахованого розміру грошових коштів у зв`язку з неналежним та несвоєчасним здійсненням виконання зобов`язань

Судовий реєстр по справі —873/252/21

Судовий наказ від 29.05.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Судовий наказ від 29.05.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Судовий наказ від 29.05.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Судовий наказ від 29.05.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 16.02.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 02.02.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 25.01.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 20.01.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 20.12.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні