Ухвала
від 16.12.2021 по справі 923/1379/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

16 грудня 2021 року справа № 923/1379/20

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ярошенко В.П. за участю секретаря судового засідання Борхаленко О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом : Товариства з обмеженою відповідальністю "С КЛАУС", с. Калинівка, Каховський р-н Херсонської області

до відповідача : Адвокатського об`єднання "Жованник і партнери", м. Херсон

третя особа без самостійних вимог на стороні позивача: ОСОБА_1

третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача: Оганян Гайк Володимирович

про захист ділової репутації та зобов`язання спростувати недостовірну інформацію

за участю представників сторін:

від позивача: Гончаров М.В. - адвокат

від відповідача: не прибув

від третіх осіб: не прибули

встановив:

23.12.2020 року до Господарського суду Херсонської області від Товариства з обмеженою відповідальністю "С КЛАУС" надійшла позовна заява до Адвокатського об`єднання "Жованник і партнери", в якій просило визнати недостовірною, такою, що не відповідає дійсності, порочить ділову репутацію Товариства з обмеженою відповідальністю С Клаус інформацію, викладену у повідомленні учасників ТОВ С Клаус від 07.09.2020 року, яке підписано адвокатом Оганяном Г.В. та адресоване ТОВ СП Нібулон , ТОВ АТ Каргілл , ТОВ Компанія Прометеи , ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор , ТОВ ЄВТ Грейн , ПрАТ Пологівський ОЕЗ , ТОВ ПК Дніпровський , ТОВ Ін Фуд . А також позивач просив зобов`язати Адвокатське об`єднання Жованник і партнери не пізніше наступного дня після набрання законної сили рішенням суду спростувати недостовірну, таку, що не відповідає дійсності, порочить ділову репутацію Товариства з обмеженою відповідальністю С Клаус інформацію, шляхом направлення на електронну пошту ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометеи (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766) повідомлення із заголовком СПРОСТУВАННЯ про те, що інформація, яка міститься в повідомленні учасників ТОВ С Клаус від 07.09.2020 року, за підписом адвоката Оганяна Г.В., є недостовірною. Також стягнути з АО Жованник і партнери на користь ТОВ СІ Клаус судові витрати.

Господарський суд Херсонської області рішенням від 11.02.2020, залишеним без змін постановою Південно-західного апеляційного господарського суду від 07.06.2021, відмовив у задоволенні позову.

Постановою Верховного суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 13.10.2021 року рішення Господарського суду Херсонської області від 11.02.2021 та постанову Південно-західного апеляційного господарського суду від 07.06.2021 у справі №923/1379/20 скасовано, а справу №923/1379/20 передано на новий розгляд до Господарського суду Херсонської області.

За результатами проведеного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16.11.2021 справу № 923/1379/20 передано на новий розгляд судді Ярошенко В. П., а відтак ця справа підлягає прийняттю до власного провадження.

Ухвалою суду від 18.11.2021 року прийнято справу №923/1379/20 до свого провадження, постановлено справу розглядати за правилами загального провадження, призначено підготовче засідання у справі на 16.12.2021.

03.12.2021 року за вх. № 3671/21 від позивача надійшло клопотання про залучення до участі у справі співвідповідача, а саме Оганяна Гайка Володимировича .

03.12.2021 року за вх. № 3672/21 до суду від позивача надійшла заява про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

09.12.2021 року за вх. № 9171/21 до суду від позивача надійшло клопотання про витребування доказів.

Відповідач та третя особа Оганян Г.В. в судове засідання не прибули, належним чином повідомлені, в матеріалах справи наявні поштові повідомлення про вручення копії ухвали суду від 18.11.2021. У суду відсутні відомості щодо повідомлення третьої особи - ОСОБА_1 .

В судовому засіданні судом розглянуто клопотання позивача про залучення до участі у справі співвідповідача, а саме Оганяна Гайка Володимировича .

Так, як зазначає позивач, правовою підставою залучення до участі у справі співвідповідача ( Оганяна Г.В. , адвоката) є встановлення (визначення) правового статусу такої особи та цивільно-процесуальних відносин з Позивачем, що у правовому сенсі впливають на відповідні правові наслідки, шляхом встановлення (визначення) матеріально-правових відносин, що склалися між Позивачем та потенційним співвідповідачем. Адвокат Оганян Г.В. має бути визнаний співвідповідачем оскільки є суб`єктом юридичних обов`язків, щодо яких суд повинен ухвалити судове рішення.

За правилами ч.1 ст.48 Господарського процесуального кодексу України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, залучити до участі у ній співвідповідача.

Розглянувши клопотання позивача про залучення до участі у справі в якості співвідповідача - Оганяна Гайка Володимировича , дослідивши обставини справи, враховуючи передачу даної справи на новий розгляд до Господарського суду Херсонської області, суд дійшов висновку про обґрунтованість вищезазначеного клопотання, у зв`язку з чим суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості співвідповідача - Оганяна Гайка Володимировича .

В судовому засіданні розглянуто клопотання позивача про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, а саме:

- залучити до участі у справі № 923/1379/20, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 );

- залучити до участі у справі № 923/1379/20, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, ОСОБА_4 ( АДРЕСА_2 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_2 ).

В зазначеному клопотанні, позивач посилається на те, що в постанові від 13 жовтня 2021 року по справі № 923/1379/20 Верховним Судом, зокрема, зазначено про те, що у справі відсутні відомості щодо того, чи було відповідне доручення про надіслання листа контрагентам Позивача надане ОСОБА_3 та ОСОБА_4 як АО Жованник і партнери , так і адвокату Оганяну Г.В., відсутні докази щодо того, чи волевиявлення про надіслання повідомлення та зміст (авторство) належало безпосередньо довірителям ( ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ). За таких обставин, враховуючи фактичні обставини справи, положення Цивільного кодексу України, Закону України Про адвокатуру та адвокатську діяльність та правову позицію Верховного Суду, Позивач вважає, що до участі у справі слід залучити ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, оскільки в межах надання правничої допомоги вказаним особам здійснено поширення недостовірної інформації.

Приписами статті 50 ГПК України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу.

Враховуючи вищенаведені законодавчі положення, аналіз суб`єктного складу, характер правовідносин, предмет спору, суд вирішив задовольнити клопотання позивача та залучити до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

В судовому засіданні розглянуто клопотання позивача про витребування доказів, за яким останній просить суд:

- витребувати реєстраційні, організаційно-розпорядчі та внутрішні документи у АО Жованник і партнери , а також документи, на підставі яких АО Жованник і партнери надавалась та/або надається правнича допомога ОСОБА_4 та ОСОБА_3 ;

- витребувати у Оганяна Гайка Володимировича документи, що підтверджують отримання адвокатом свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та інші документи, які є підставою для представництва Оганяном Г.В. інтересів ОСОБА_4 та ОСОБА_3 , а також визначають обсяг повноважень Оганяна Г.В. під час надання ОСОБА_3 та ОСОБА_4 правничої допомоги, та інші документи, які свідчать про наявність або відсутність трудових (інших) взаємовідносин між Оганяном Г.В. та АО Жованник і партнери ;

- витребувати у ОСОБА_3 та ОСОБА_4 документи на встановлення видів та обсягу необхідної правничої допомоги, яка надавалась таким особам АО Жованник і партнери .

Обґрунтовуючи зазначене клопотання, позивач посилається на те, що скасовуючи судові рішення судів першої та апеляційної інстанції та направляючи справу на новий розгляд, Верховний Суд констатував, що судами попередніх інстанції не встановлено фактичних обставин, які мають значення для правильного вирішення справи, допущено порушення вимог процесуального законодавства, а відтак, Верховний Суд вказав, що під час нового розгляду справи необхідно дослідити наявні у справі докази, всебічно, повно й об`єктивно встановити обставини справи, та вирішити спір відповідно до вимог чинного законодавства (пункти 142, 143, 144 постанови Верховного Суду від 13 жовтня 2021 року по справі № 923/1379/20).

Відтак, на думку позивача, у зв`язку із необхідністю з`ясування та доведення обставин, на які звернув увагу Верховний Суд, є потреба у витребуванні нових доказів.

За положеннями ч. 1-3 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Відповідно до ст. 81 Господарського процесуального кодексу України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Суд, дослідивши подане клопотання позивача, вважає його належним чином обґрунтованим, а відтак суд дійшов висновку задовольнити таке клопотання та витребувати зазначені у ньому докази.

У судовому засіданні представник позивача заявив усне клопотання про продовження процесуального строку на подання письмових пояснень з обґрунтуванням своїх правових позицій по суті спору з урахуванням висновків, викладених у постанові Верховного Суду від 13.10.2021, оскільки вимоги ухвали суду від 18.11.2021 року не виконано з об`єктивних причин, зокрема за відсутності нових доказів, які суд витребовує.

Відповідно до ст. 119 ГПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення. Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи. Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за можливе задовольнити клопотання позивача та відповідно продовжує останньому процесуальний строк на подання письмових пояснень.

Згідно п. 2, п. 3, ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті в даному підготовчому засіданні.

За ч.3 ст.177 ГПК України, підготовче засідання має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд, застосовуючи повноваження, передбачені ч.3 ст.177 ГПК України, продовжує строк проведення підготовчого провадження на 30 днів та відкладає підготовче засідання.

Керуючись ст.ст. 42, 48, 50, 80, 81, 119, 177, 183, 234, 235 ГПК України, суд

постановив:

1. Задовольнити клопотання позивача про залучення співвідповідача (вх. № 3671/21 від 03.12.2021 року).

2. Залучити до участі у справі № 923/1379/20 Оганяна Гайка Володимировича в якості співвідповідача.

3. Встановити строк Оганяну Гайку Володимировичу для подання до суду відзиву на позовну заяву, завірені належним чином копії паспортних даних та копії реєстраційного номеру облікової картки платника податків - 15 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

4. Задовольнити клопотання позивача про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору (вх. № 3672/21 від 03.12.2021 року).

5. Залучити до участі у справі № 923/1379/20, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ).

6. Залучити до участі у справі № 923/1379/20, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_4 ( АДРЕСА_2 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_2 ).

7. Зобов`язати позивача надіслати третім особам копію позовної заяви з доданими до неї документами. Належні докази відправлення копії позовної заяви та доданих до неї документів в оригіналах надати суду.

8. Зобов`язати відповідача, АО Жованник і партнери , надіслати третім особам копію відзиву з доданими до нього документами. Належні докази відправлення копії відзиву та доданих до нього документів в оригіналах надати суду.

9. Запропонувати третім особам до дня судового засідання надати суду письмові пояснення з приводу заявлених позовних вимог та докази на підтвердження викладених обставин, з урахуванням положень ч. 3-7 ст. 165 ГПК.

10. Задовольнити клопотання позивача про витребування доказів (вх. № 9171/21 від 09.12.2021 року).

11. Витребувати від Адвокатського об`єднання Жованник і партнери завірені належним чином копії документів:

- копію статуту АО Жованник і партнери ;

- копію штату (штатного розпису, структури) АО Жованник і партнери , станом на 7 вересня 2020 року;

- копію трудового договору (контракту) або іншого цивільно-правового договору, укладеного між АО Жованник і партнери та Оганяном Г.В. ;

- копію наказу АО Жованник і партнери при прийняття Оганяна Г.В. на посаду адвоката;

- копію рішення або іншого документу про прийняття Оганяна Г.В. до складу АО Жованник і партнери в якості адвоката-учасника;

- копію внутрішнього організаційно-розпорядчого документу (розпорядження, наказ, інструкція, правила, регламент тощо) АО Жованник і партнери , яким встановлено права та обов`язки працівників, у тому числі і адвокатів, АО Жованник і партнери , станом на 7 вересня 2020 року;

- копію Правил внутрішнього трудового розпорядку працівників АО Жованник і партнери , станом на 7 вересня 2020 року;

- копії договорів про надання правової допомоги, укладених АО Жованник і партнери з ОСОБА_4 та з ОСОБА_3 ;

- копію рішення АО Жованник і партнери або інший документ про призначення конкретного адвоката (Оганяна Г.В.) на представництво інтересів ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ;

- копію документу (розпорядження, наказу, рішення, регламенту тощо), яким визначено повноваження Оганяна Г.В. укладати (підписувати) договори (угоди) з клієнтами від імені АО Жованник і партнери без довіреності;

- копію документу (розпорядження, наказу, рішення, регламенту тощо), в якому визначено наявність у Оганяна Г.В. адміністративно-господарських функцій, їх перелік в АО Жованник і партнери ;

- копію документу, в якому ОСОБА_3 та ОСОБА_4 визначено обсяг необхідної правничої допомоги та перелік видів правничої допомоги, яку має надати АО Жованник і партнери (адвокати та/або інші працівники) під час виконання договору правової допомоги на умовах білінгу від 10 червня 2020 року;

- копію документу (лист, доручення, додаток до договору тощо), яким між АО Жованник і партнери та ОСОБА_4 , ОСОБА_3 узгоджено види та перелік необхідної правової допомоги під час виконання договору правової допомоги на умовах білінгу від 10 червня 2020 року;

- копію документу (лист, доручення тощо), яким ОСОБА_4 та/або ОСОБА_3 надано доручення АО Жованник і партнери та/або його працівникам чи адвокатам, у тому числі адвокату Оганяну Г.В., про направлення повідомлення учасників ТОВ С Клаус на адресу ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометей (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766);

- копію документу (витяг з банківської виписки про зарахування грошових коштів, прибутковий касовий ордер тощо), який підтверджує здійснення ОСОБА_4 та ОСОБА_3 оплати за складення та направлення адвокатом Оганяном Г.В. повідомлення учасників ТОВ Є Клаус від 07.09.2020 року на електронну адресу ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометей (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766);

- копію документу, яким ОСОБА_4 та ОСОБА_3 визначено коло осіб (працівників та/або адвокатів АО Жованник і партнери ), яким надано право від імені Клієнтів ( ОСОБА_4 та ОСОБА_3 ) надавати запити або повідомлення будь-яким особам, у тому числі і ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометей (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766);

- копію документу, складеному між АО Жованник і партнери та ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , в якому визначено конкретні критерії якості правової допомоги, яка надається АО Жованник і партнери за договором правової допомоги на умовах білінгу від 10 червня 2020 року.

12. Витребувати від Оганяна Гайка Володимировича завірені належним чином копії документів:

- копію свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, видане Оганяну Гайку Володимировичу ;

- копію трудового договору (контракту) або іншого цивільно-правового договору, укладеного між АО Жованник і партнери та Оганяном Г.В. ;

- копію наказу АО Жованник і партнери при прийняття Оганяна Г.В. на посаду адвоката;

- копію рішення або іншого документу про прийняття Оганяна Г.В. до складу АО Жованник і партнери в якості адвоката-учасника;

- копію договору про надання правової допомоги, укладеного АО Жованник і партнери з ОСОБА_4 та з ОСОБА_3 ;

- копію рішення АО Жованник і партнери або інший документ про призначення конкретного адвоката (Оганяна Г.В.) на представництво інтересів ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ;

- копію документу (розпорядження, наказу, рішення, регламенту тощо), яким визначено повноваження Оганяна Г.В. укладати (підписувати) договори (угоди) з клієнтами від імені АО Жованник і партнери без довіреності;

- копію документу (розпорядження, наказу, рішення, регламенту тощо), в якому визначено наявність у Оганяна Г.В. адміністративно-господарських функцій, їх перелік в АО Жованник і партнери ;

- копію документу, в якому ОСОБА_3 та ОСОБА_4 визначено обсяг необхідної правничої допомоги та перелік видів правничої допомоги, яку має надати АО Жованник і партнери (адвокати та/або інші працівники) під час виконання договору правової допомоги на умовах білінгу від 10 червня 2020 року;

- копію документу (лист, доручення, додаток до договору тощо), яким між АО Жованник і партнери та ОСОБА_4 , ОСОБА_3 узгоджено види та перелік необхідної правової допомоги під час виконання договору правової допомоги на умовах білінгу від 10 червня 2020 року;

- копію документу (лист, доручення тощо), яким ОСОБА_4 та/або ОСОБА_3 надано доручення АО Жованник і партнери та/або його працівникам чи адвокатам, у тому числі адвокату Оганяну Г.В., про направлення повідомлення учасників ТОВ Є Клаус на адресу ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометей (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766);

- копію документу (витяг з банківської виписки про зарахування грошових коштів, прибутковий касовий ордер тощо), який підтверджує здійснення ОСОБА_4 та ОСОБА_3 оплати за складення та направлення адвокатом Оганяном Г.В. повідомлення учасників ТОВ С Клаус від 07.09.2020 року на електронну адресу ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометей (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766);

- копію документу, яким ОСОБА_4 та ОСОБА_3 визначено коло осіб (працівників та/або адвокатів АО Жованник і партнери ), яким надано право від імені Клієнтів ( ОСОБА_4 та ОСОБА_3 ) надавати запити або повідомлення будь-яким особам, у тому числі і ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометей (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766);

- копію документу, складеному між АО Жованник і партнери та ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , в якому визначено конкретні критерії якості правової допомоги, яка надається АО Жованник і партнери за договором правової допомоги на умовах білінгу від 10 червня 2020 року.

13. Витребувати у ОСОБА_4 завірені належним чином копії документів:

- копію договору про надання правової допомоги, укладеного АО Жованник і партнери з ОСОБА_4 ;

- копію рішення АО Жованник і партнери або інший документ про призначення конкретного адвоката (Оганяна Г.В.) на представництво інтересів ОСОБА_4 ;

- копію документу, яким ОСОБА_4 визначено обсяг необхідної правничої допомоги та перелік видів правничої допомоги, яку має надати АО Жованник і партнери (адвокати та/або інші працівники) ОСОБА_4 під час виконання договору правової допомоги на умовах білінгу від 10 червня 2020 року;

- копію документу (лист, доручення, додаток до договору тощо), яким між АО Жованник і партнери та ОСОБА_4 узгоджено види та перелік необхідної правової допомоги під час виконання договору правової допомоги на умовах білінгу від 10 червня 2020 року;

- копію документу (лист, доручення тощо), яким ОСОБА_4 надано доручення АО Жованник і партнери та/або його працівникам чи адвокатам, у тому числі адвокату Оганяну Г.В., про направлення повідомлення учасників ТОВ С Клаус на адресу ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометей (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766);

- копію документу (витяг з банківської виписки про зарахування грошових коштів, прибутковий касовий ордер тощо), який підтверджує здійснення ОСОБА_4 оплати за складення та направлення адвокатом Оганяном Г.В. повідомлення учасників ТОВ С Клаус від 07.09.2020 року на електронну адресу ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометей (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766);

- копію документу, яким ОСОБА_4 визначено коло осіб (працівників та/або адвокатів АО Жованник і партнери ), яким надано право від імені Клієнтів ( ОСОБА_4 ) надавати запити або повідомлення будь-яким особам, у тому числі і ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометей (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766);

- копію документу, складеному між АО Жованник і партнери та ОСОБА_4 , в якому визначено конкретні критерії якості правової допомоги, яка надається АО Жованник і партнери за договором правової допомоги на умовах білінгу від 10 червня 2020 року.

14. Витребувати у ОСОБА_3 завірені належним чином копії документів:

- копію договору про надання правової допомоги, укладеного АО Жованник і партнери з ОСОБА_3 ;

- копію рішення АО Жованник і партнери або інший документ про призначення конкретного адвоката (Оганяна Г.В.) на представництво інтересів ОСОБА_3 ;

- копію документу, яким ОСОБА_3 визначено обсяг необхідної правничої допомоги та перелік видів правничої допомоги, яку має надати АО Жованник і партнери (адвокати та/або інші працівники) ОСОБА_3 під час виконання договору правової допомоги на умовах білінгу від 10 червня 2020 року;

- копію документу (лист, доручення, додаток до договору тощо), яким між АО Жованник і партнери та ОСОБА_3 узгоджено види та перелік необхідної правової допомоги під час виконання договору правової допомоги на умовах білінгу від 10 червня 2020 року;

- копію документу (лист, доручення тощо), яким ОСОБА_3 надано доручення АО Жованник і партнери та/або його працівникам чи адвокатам, у тому числі адвокату Оганяну Г.В., про направлення повідомлення учасників ТОВ Є Клаус на адресу ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометей (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766);

- копію документу (витяг з банківської виписки про зарахування грошових коштів, прибутковий касовий ордер тощо), який підтверджує здійснення ОСОБА_3 оплати за складення та направлення адвокатом Оганяном Г.В. повідомлення учасників ТОВ С Клаус від 07.09.2020 року на електронну адресу ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометей (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766);

- копію документу, яким ОСОБА_3 визначено коло осіб (працівників та/або адвокатів АО Жованник і партнери ), яким надано право від імені Клієнта ( ОСОБА_3 ) надавати запити або повідомлення будь-яким особам, у тому числі і ТОВ СП Нібулон (код ЄДР 14291113), ТОВ АТ Каргілл (код ЄДР 20010397), ТОВ Компанія Прометей (код ЄДР 41255380), ППО Філії АТ ДПЗКУ Миколаївський портовий елеватор (код ЄДР 38313142), ТОВ ЄВТ Грейн (код ЄДР 41730338), ПрАТ Пологівський ОЕЗ (код ЄДР 00384147), ТОВ ПК Дніпровський (код ЄДР 36020648), ТОВ Ін Фуд (код ЄДР 21852766);

- копію документу, складеному між АО Жованник і партнери та ОСОБА_3 , в якому визначено конкретні критерії якості правової допомоги, яка надається АО Жованник і партнери за договором правової допомоги на умовах білінгу від 10 червня 2020 року.

15. Продовжити позивачу процесуальний строк для подання письмових пояснень з обґрунтуванням своїх правових позицій по суті спору з урахуванням висновків, викладених у постанові Верховного Суду від 13.10.2021.

16. Продовжити строк проведення підготовчого провадження на 30 днів, до 16.02.2022 року.

17. Відкласти підготовче засідання на 18 січня 2022 року об 11:30 за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18, зал судових засідань № 208 .

18. У разі направлення учасниками справи у судове засідання уповноважених представників, останнім необхідно мати при собі, відповідно до вимог ст.60 ГПК України, документи, що підтверджують повноваження таких представників.

19. Копію ухвали надіслати сторонам рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Ухвала відповідно до ч.1 ст.235 ГПК України набирає законної сили з дня її оголошення і оскарженню не підлягає.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/.

Повний текст ухвали складено та підписано 21.12.2021.

Суддя В.П.Ярошенко

Дата ухвалення рішення16.12.2021
Оприлюднено22.12.2021
Номер документу102058307
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/1379/20

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ярошенко В.П.

Ухвала від 16.12.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ярошенко В.П.

Ухвала від 18.11.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ярошенко В.П.

Постанова від 13.10.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кібенко О. Р.

Ухвала від 06.10.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кібенко О. Р.

Ухвала від 04.10.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кібенко О. Р.

Ухвала від 15.09.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кібенко О. Р.

Ухвала від 08.09.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кібенко О. Р.

Ухвала від 05.08.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кібенко О. Р.

Ухвала від 04.08.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кібенко О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні