Ухвала
від 21.12.2021 по справі 233/5900/21
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/5900/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без руху

21 грудня 2021 року м. Костянтинівка

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Левчук О.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області, третя особа: директор Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області Альохіна Інна Євгенівна про стягнення заробітної плати,

В С Т А Н О В И В :

20.12.2021 року до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області, третя особа: директор Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області Альохіна Інна Євгенівна про стягнення заробітної плати.

Вирішуючи питання можливості відкриття провадження у справі, дістаю такого висновку, що позовна заява подана без додержання вимог, викладених у ст.ст.175 і 177 ЦПК України.

Так, статтею 175 ЦПК України визначено в якій формі подається позовна заява до суду та зазначено, що саме вона повинна містити.

Згідно ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити, зокрема, перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви, тощо.

Як вбачається з положень ч.ч.2, 4 ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено ЦПК України. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Також, в силу ч.ч.5, 6 ст.95 ЦПК України учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Додані позивачем ОСОБА_1 до позовної заяви копії документів не засвічені належним чином, не підтверджено відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Відповідно до ч.4 ст.175 ЦПК України, якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

За приписами ч.4 ст.177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивачкою має бути сплачено судовий збір у розмірі 908,00 гривень.

Таким чином, позивачу необхідно сплатити судовий збір у сумі 908грн. 00коп. на номер рахунку UA438999980313151206000005692, Отримувач коштів - Донецьке ГУК/Костянтинів. МТГ/22030101, Код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 37967785, Банк отримувача - Казначейство України(ел.адм.податків), Код класифікації доходів бюджету - 22030101, та надати суду документ, що підтверджує його сплату.

Згідно зі ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати 10 днів з дня вручення позивачеві ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 ЦПК України, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

При таких обставинах суд вважає, що позов повинен залишитись без руху для усунення недоліків.

Керуючись ст.185 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області, третя особа: директор Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області Альохіна Інна Євгенівна про стягнення заробітної плати, залишити без руху для усунення недоліків.

Надати позивачу строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху усунути зазначені недоліки.

Копію ухвали невідкладно направити позивачу.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.О. Левчук

Дата ухвалення рішення21.12.2021
Оприлюднено22.12.2021
Номер документу102072610
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —233/5900/21

Рішення від 26.12.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Рішення від 26.12.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні