Ухвала
від 22.12.2021 по справі 569/21511/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/21511/20

1-кс/569/8955/21

УХВАЛА

22 грудня 2021 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в м.Рівне клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Рівненській області майора поліції ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 , в рамках кримінального провадження № 12020180000000287 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.09.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України (далі - це ж кримінальне провадження) про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

З клопотання вбачається, що в період часу з 12.03.2020 по 12.06.2020 року, посадові особи відділу освіти Рокитнівської районної державної адміністрації Рівненської області, на підставі договорів, щодо поставки продуктів харчування до підпорядкованих дитячих навчальних закладів на території смт. Рокитне та Рокитнівського району Рівненської області, укладених із підконтрольними фізичними особами-підприємцями, здійснили оплату за поставку такого товару, який фактично поставлено не було, оскільки на той час відповідно до Постанови КМУ №211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», розпоряджень голови Рокитнівської РДА №74 від 16.03.2020 «Про запобігання поширенню на території Рокитнівського району коронавірусу COVID-19», внутрішніх протоколів позачергового засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рокитнівського району, дошкільні навчальні заклади освіти припинили свою діяльність. Таким чином, посадові особи відділу освіти Рокитнівської РДА Рівненської області, шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою із фізичними особами-підприємцями, допустили розтрату бюджетних коштів в загальній сумі 577 758 грн., виділених на закупівлю харчування у дошкільні навчальні заклади смт. Рокитне та Рокитнівського району Рівненської області.

Слідчий в клопотанні вказує, що до привласнення, розтрати державних коштів причетний ОСОБА_5 . З 06 березня 2019 року начальником відділу являвся ОСОБА_5 , який забезпечує діяльність, загальну координацію та контроль за діяльністю структурних підрозділів відділу, навчальних закладів та закладів освіти району, здійснює керівництво відділом, сприяє створенню належних умов праці у відділі; несе персональну відповідальність за виконання своїх посадових обов`язків та за організацію діяльністю відділу; спрямовує і координує діяльність підпорядкованих закладів освіти; укладає договори, угоди, контракти з питань господарської та іншої діяльності відділу. Однак, ОСОБА_5 , за попередньою змовою із головним спеціалістом відділу ОСОБА_6 та головним економістом відділу ОСОБА_7 , зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам служби, завідомо знаючи про введений стан карантину на території смт. Рокитне та Рокитнівського району, здійснювали оплату фізичним особам-підприємцям бюджетних коштів за поставку продуктів харчування до дошкільних навчальних закладів, при цьому фактично поставка не здійснювалась. При цьому ОСОБА_5 , надає протиправні вказівки ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , щодо проведення тендерних закупівель, обрання «своїх» переможців, оплати таких послуг, в тому числі за продукти харчування до закладів освіти. Тоді як, ОСОБА_6 підтримуючи дружні відносини з ОСОБА_7 , виконуючи незаконні вказівки ОСОБА_5 , здійснюють фінансовий контроль за перерахунок коштів до потрібних ФОП, а також підшуковують таких осіб, для подальшої корупційної співпраці, в тому числі під час проведення закупівель та розпоряджання бюджетними коштами. В подальшому головний економіст відділу освіти ОСОБА_7 надає протиправні вказівки в.о. головного бухгалтера відділу ОСОБА_8 , щодо перерахунку коштів для ФОП за послуги які фактично не проводились.

До злочинної співпраці вищевказані посадові особи відділу освіти разом із іншими залучили фізичну особу-підприємця ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жит. АДРЕСА_1 , яка здійснює поставку м`яса, філе куряче, огірки солоні, повидло, капуста квашена, сухофрукти (перераховано 277 248, 38 грн.).

Покликаючись на наведене, слідчий вказує на необхідність у проведенні обшуку за місцем проживання ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що в АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення документів, а саме: юридичних, фінансових, бухгалтерських документів щодо взаємовідносин з відділом освіти Рокитнівської районної державної адміністрації Рівненської області за адресою: вул. Незалежності, 13, смт. Рокитне, Рокитнівського району Рівненської області за 2020 рік, що стосуються закупівлі, поставки продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів, вказаних в клопотанні, надання послуг, виконання робіт, постачання товарів та інші, в тому числі: договори, угоди, додатки, специфікації та зміни до них, документи про їх виконання (накладні, податкові накладні, акти наданих послуг, акти виконаних робіт, акти приймання-передачі, тощо); документи щодо проведення взаєморозрахунків за даними договорами (банківські виписки, платіжні доручення тощо); договори субпідряду/надання послуг із СПД, що залучалися для виконання вищевказаних договорів, акти приймання передачі, проведення розрахунків тощо.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно - житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 на праві приватної власності належить ОСОБА_9 .

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив задоволити з підстав у ньому наведених.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

Відповідно до п.7 ч.3 ст. 234 КПК України клопотання про обшук, окрім іншого, має містити індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням.

У ч.5 ст. 236 КПК України, зазначено, що обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Оцінюючи клопотання та додані до нього матеріали, тривалість досудового розслідування, про підозру у вчиненні кримінального правопорушення жодній особі повідомлено не було, слідчий суддя вважає їх не достатніми для проведення обшуку в приміщенні вищезазначеного будинку, тому що слідчим не надано належних та допустимих доказів, які підтверджують факт завдання шкоди, крім того оригінали вищезазначених документів, які стали підставою для перерахування коштів органом державної влади для суб`єкта підприємницької діяльності, повинні знаходитися в володінні органу державної влади, отже в суб`єкта підприємницької діяльності знаходять копії документів, які можуть бути вилучені слідчим в порядку передбаченому ст. 93 КПК України, а тому у задоволенні клопотання слід відмовити.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Рівненській області майора поліції ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 , в рамках кримінального провадження № 12020180000000287 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.09.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України про надання дозволу на проведення обшуку в житловому будинку за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_9 з метою відшукання та вилучення з метою відшукання та вилучення наступних документів: юридичних, фінансових, бухгалтерських документів щодо взаємовідносин з відділом освіти Рокитнівської районної державної адміністрації Рівненської області за адресою: вул. Незалежності, 13, смт. Рокитне, Рокитнівського району Рівненської області за 2020 рік, що стосуються закупівлі, поставки продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів (ДНЗ «Сонечко», код ЄДРПОУ 26353768, вул. 1-го Травня, буд. 6, смт. Томашгород, Рокитнівського району Рівненської області; ДНЗ «Калинка», код ЄДРПОУ 26353822, вул. Ярівська, буд. 8, смт. Томашгород, Рокитнівського району, Рівненської області; ДНЗ «Журавлик», код ЄДРПОУ 26452231, вул. Гагаріна, 34б, смт. Томашгород, Рокитнівського району Рівненської області, ДНЗ «Струмочок», код ЄДРОПОУ 33460378, вул. Центральна, 35, с. Біловіж, Рокитнівського району Рівненської області; ДНЗ «Берізка», код ЄДРПОУ 26405869, вул. Центральна, 25, с. Борове, Рокитнівського району Рівненської області, ДНЗ «Калинка», код ЄДРПОУ 26405912, вул. Рокитнівська, 2, с. Нетреба, Рокитнівського району Рівненської області; ДНЗ «Сонечко», код ЄДРПОУ 26452722, вул. Центральна, 90в, с. Масевичі, Рокитнівського району Рівненської області, ДНЗ «Дзвіночок», код ЄДРПОУ 26452627, вул. 1-го Травня, 3, с. Кисоричі, Рокитнівського району Рівненської області, ДНЗ «Сонечко», код ЄДРПОУ 26406640, вул. Центральна, 197, с. Дерть, Рокитнівського району Рівненської області, ДНЗ «Барвінок», код ЄДРПОУ 26523280, вул. Жежука 2-а, с. Карпилівка, Рокитнівського району Рівненської області, ДНЗ №1 «Теремок», код ЄДРПОУ 26405740, вул. Олександра Бекещука, 18, смт. Рокитне, Рівненської області; ДНЗ №2 «Струмочок», код ЄДРПОУ 26405728, вул. Поліська, 18, смт. Рокитне Рівненської області; ДНЗ №3 «Казка», код ЄДРПОУ, вул. Пролетарська, 26, смт. Рокитне, Рівненської області, ДНЗ «Веселка», код ЄДРПОУ 33460362, вул. Центральна, 26, с. Більськ, Рокитнівського району Рівненської області; ДНЗ «Калинка», код ЄДРПОУ вул. Шкільна, 19, с. Блажове, Рокитнівського району Рівненської області), надання послуг, виконання робіт, постачання товарів та інші, в тому числі: договори, угоди, додатки, специфікації та зміни до них, документи про їх виконання (накладні, податкові накладні, акти наданих послуг, акти виконаних робіт, акти приймання-передачі, тощо); сертифікати якості продукції; документи щодо проведення взаєморозрахунків за даними договорами (банківські виписки, платіжні доручення тощо); договори субпідряду/надання послуг із СПД, що залучалися для виконання вищевказаних договорів, акти приймання передачі, проведення розрахунків тощо та будь-яких інших речей та документів, які матимуть відношення до вчинення кримінального правопорушення - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.12.2021
Оприлюднено27.12.2022
Номер документу102138797
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/21511/20

Ухвала від 14.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 28.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 28.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 22.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 22.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 22.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 22.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 22.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 27.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 27.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні