Ухвала
від 21.12.2021 по справі 280/9297/21
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКЛАДЕННЯ ПІДГОТОВЧОГО ЗАСІДАННЯ ТА ВИТРЕБУВАННЯ ДОКАЗІВ

21 грудня 2021 року Справа № 280/9297/21 м.Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Лазаренко М.С., розглянувши у порядку письмового провадження питання про витребування доказів у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Розагропродукт (70301, Запорізька область, смт. Розівка, вул. Вокзальна, буд. 14; код ЄДРПОУ 30082229) до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області (69002, м.Запоріжжя, вул. Гоголя, буд. 105-А; код ЄДРПОУ 40311343) про визнання протиправними та скасування постанов, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького окружного адміністративного суду знаходиться вказана справа.

Підготовче судове засідання було призначене на 21.12.2021.

У судове засідання з`явились представники сторін. На фіксації судового процесу не наполягали.

21.12.2021 від представника позивача надійшло клопотання (вх.№75876) про витребування від відповідача доказів, а саме: завірену належним чином копію справи №М9(ЄС)-761 Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області; завірені належним чином докази отримання звернення ОСОБА_1 .

Вирішуючи заявлене клопотання, суд виходить з наступного.

Відповідно до частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Статтею 72 КАС України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами:1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

За приписами статті 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, що подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів, та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем також залишити позовну заяву без розгляду.

Судом з матеріалів справи встановлено, що контрольний захід відносно ТОВ Розагропродукт було здійснено на підставі звернення фізичної особи ОСОБА_1 від 24.06.2021 №М-761. Разом з тим, із наданої до матеріалів справи копії звернення вказаної особи вбачається, що воно не підписано ОСОБА_1 .

Відповідно до статті 8 Закону України Про звернення громадян письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Поряд з цим, суд наразі позбавлений можливості встановити спосіб, за допомогою якого вказане звернення було отримано відповідачем та перевірити його можливий підпис електронно-цифровим підписом.

З урахуванням предмету спору, суд дійшов висновку про обґрунтованість клопотання представника позивача та необхідність витребування від Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області додаткових доказів, необхідних для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи по суті.

Відповідно до пункту 1 частини другої статті 181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, визначених пунктами 1-3, 5 частини другої статті 205 цього Кодексу.

За змістом частини другої статті 205 КАС України необхідність витребування нових доказів є підставою для відкладення розгляду справи.

З урахуванням постановлення судом ухвали про витребування доказів, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання у справі.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 9, 72, 80, 181, 205 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів, - задовольнити.

Витребувати від Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області докази у справі, а саме:

- завірену належним чином копію справи №М9(ЄС)-761 Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області;

- завірені належним чином докази отримання звернення ОСОБА_1 ;

- інформацію щодо того, який чином отримано звернення ОСОБА_1 ;

- інформацію щодо підпису звернення ОСОБА_1 його особистим підписом;

- інформацію щодо підпису звернення ОСОБА_1 за допомогою електронно-цифрового підпису.

Витребувану інформацію надати/надіслати до Запорізького окружного адміністративного суду до 18.01.2022 із посиланням на номер справи №280/9297/21.

Відкласти підготовче засідання в адміністративній справі №280/9297/21.

Призначити підготовче засідання на 18 січня 2022 року , яке відбудеться за адресою: 69041, м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, буд. 65-В, у залі судових засідань №17 о 10 год. 15 хв.

Підготовче засідання проводитиметься одноособово суддею Лазаренком Максимом Сергійовичем.

Адреса веб-сторінки за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя М.С. Лазаренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.12.2021
Оприлюднено24.12.2021
Номер документу102156583
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/9297/21

Ухвала від 07.12.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Соколов В.М.

Постанова від 12.10.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 05.07.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 17.05.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 17.02.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Рішення від 24.01.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 18.01.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 21.12.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 29.10.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 05.10.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні