Ухвала
від 24.12.2021 по справі 420/9097/21
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

24 грудня 2021 р.м.ОдесаСправа № 420/9097/21

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача: Федусика А.Г.

суддів: Бойка А.В. , Шевчук О.А.

розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Видавництво Астропринт у вигляді Товариство з обмеженою відповідальністю на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 30 липня 2021 року по справі № 420/9097/21 за позовом Одеське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Видавництво Астропринт у вигляді Товариство з обмеженою відповідальністю про стягнення адміністративно-господарських санкцій,

В С Т А Н О В И В :

Апеляційна скарга за формою та змістом відповідає вимогам ст.296 КАС України та подана з дотриманням порядку апеляційного оскарження.

Стосовно пропущенного строку подання апеляційної скарги колегія суддів зазначає, що такий строк повинен бути поновлений з огляду на наступне.

Положеннями статті 295 КАС України передбачено, що апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

З матеріалів справи вбачається, що спірне рішення суду першої інстанції було винесене в порядку письмового провадження 30 липня 2021 року, при цьому, його копію апелянтом отримано 26 листопада 2021 року (а.с.43).

Отже, враховуючи, що апеляційна скарга була подана в межах 30-ти денного строку апеляційного оскарження з дня отримання копії рішення, колегія суддів приходить до висновку про наявність підстав для поновлення строку на апеляційне оскарження.

Також, відповідно до ч.4 ст.300 КАС України якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Отже, з врахуванням наведеного та з огляду на поновлення строку подання апеляційної скарги, колегія суддів вважає за необхідне зупинити дію рішення суду першої інстанції.

З огляду на зазначене, перешкоди для прийняття апеляційної скарги та відкриття апеляційного провадження П`ятим апеляційним адміністративним судом відсутні.

Керуючись ст. ст. 296 300, 301, 321, 325, 328 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Поновити Видавництву Астропринт у вигляді Товариство з обмеженою відповідальністю строк звернення з апеляційною скаргою на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 30 липня 2021 року.

Зупинити дію рішення Одеського окружного адміністративного суду від 30 липня 2021 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Видавництво Астропринт у вигляді Товариство з обмеженою відповідальністю на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 30 липня 2021 року по справі № 420/9097/21 за позовом Одеське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Видавництво Астропринт у вигляді Товариство з обмеженою відповідальністю про стягнення адміністративно-господарських санкцій.

Запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати до П`ятого апеляційного адміністративного суду відзив на апеляційну скаргу у строк 5 (п`ять) днів з моменту отримання копії даної ухвали.

Надіслати особам, які беруть участь у справі, копії ухвали про відкриття апеляційного провадження та копії апеляційної скарги.

Явка сторін не є обов`язковою і не перешкоджає апеляційному розгляду справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Федусик А.Г. Судді Бойко А.В. Шевчук О.А.

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.12.2021
Оприлюднено28.12.2021
Номер документу102214422
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/9097/21

Ухвала від 21.07.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Ухвала від 26.06.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Постанова від 31.03.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Федусик А.Г.

Ухвала від 22.02.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Федусик А.Г.

Ухвала від 24.12.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Федусик А.Г.

Рішення від 30.07.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Ухвала від 07.06.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні