Ухвала
від 28.12.2021 по справі 242/4517/20
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 242/4517/20

Провадження № 2-о/242/2/21

У Х В А Л А

28 грудня 2021 року м. Селидове

Суддя Селидівського міського суду Донецької області Хацько Н.О., розглянувши цивільну справу за заявою Акціонерного товариства Південний гірничо-збагачувальний комбінат , заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю Науково-комерційна компанія Сігма-Сервіс , Товариство з обмеженою відповідальністю Науково-комерційне товариство Данко про визнання втрачених векселів недійсними та відновлення прав на втрачені векселі,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Селидівського міського суду Донецької області перебуває цивільна справа за заявою АТ Південний гірничо-збагачувальний комбінат , заінтересована особа - Товариство з обмеженою відповідальністю Науково-комерційна компанія Сігма-Сервіс про визнання втрачених векселів недійсними та відновлення прав на втрачені векселі.

До суду надійшло клопотання представника заявника АТ Південний гірничо-збагачувальний комбінат про проведення судового засідання за його участі в режимі відеоконференції з Інгулецьким районним судом міста Кривого Рогу.

Крім того, в матеріалах справи наявне клопотання представника ТОВ Науково-комерційна компанія Сігма-Сервіс Васильєвої Д.О., в якому вона просить забезпечити проведення судового засідання по вказаній цивільній справі з її участю за допомогою програмного забезпечення EasyCon .

Вивчивши матеріали справи, оцінивши надані докази, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 5 та ч. 7 ст. 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніше як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Згідно вимог ч. 7 ст. 11 Закону України Про судоустрій та статус суддів , учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Таким чином, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представників провести судове засідання в режимі відеоконференції, з урахуванням технічних можливостей у суді.

Суд вважає за необхідне, з метою забезпечення участі в судовому засіданні представника заявника, доручити організацію проведення судового засідання у режимі відеоконференції Інгулецькому районному суду міста Кривого Рогу.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заявника Акціонерного товариства Південний гірничо-збагачувальний комбінат Лосєва Дмитра Володимировича та представника заінтересованої особи - Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-комерційна компанія Сігма-Сервіс Васильєвої Дар`ї Олександрівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Доручити Інгулецькому районному суду міста Кривого Рогу, забезпечити проведення судового засідання, яке відбудеться 21 лютого 2022 року о 09 год. 20 хв. в режимі відеоконференції, за участю представника заявника Акціонерного товариства Південний гірничо-збагачувальний комбінат Корнєва Максима Юрійовича.

Представнику заявника Акціонерного товариства Південний гірничо-збагачувальний комбінат Корнєву Максиму Юрійовичу з`явитись до Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу (місцезнаходження: 50026, м. Кривий Ріг, вул. Груні Романової, 6-А) для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції, яке відбудеться 21 лютого 2022 року о 09 год. 20 хв.

Судове засідання, призначене на 21 лютого 2022 року о 09 год. 20 хв. проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення EasyCon за участі представника Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-комерційна компанія Сігма-Сервіс Васильєвої Дар`ї Олександрівни.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EasyCon , за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Н.О. Хацько

Дата ухвалення рішення28.12.2021
Оприлюднено30.12.2021
Номер документу102264496
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —242/4517/20

Рішення від 24.02.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Рішення від 24.02.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 08.12.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні