Ухвала
від 22.09.2020 по справі 340/3523/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження в адміністративній справі

22 вересня 2020 року м. Кропивницький Справа № 340/3523/20

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кравчук О.В., розглянувши у порядку спрощеного (письмового) провадження питання про зупинення провадження в адміністративній справі

за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області (код ЄДРПОУ - 38613719; адреса: вул. Пашутінська, 1, м.Кропивницький, Кіровоградська область, 25015)

до відповідача - Селянського (фермерського) господарства «Шевченко» (код ЄДРПОУ - 22220618; адреса: вул. Першотравнева, 1, с. Озера, Світловодський район, Кіровоградська область, 27542)

про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И В:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області звернулось до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить суд до повного усунення порушень вимог пожежної та техногенної безпеки, зазначених у даному позові, застосувати заходи реагування у сфері державного нагляд) (контролю) до селянського (фермерського) господарства «Шевченко» (ЄДРПОУ 22220618), у вигляді зупинення роботи (експлуатації) складу № 1 (будівля господарського двору А) та складу № 2 (будівля господарського двору В) по вул. Степова, 1 в с. Миронівка, Світловодського району Кіровоградської області шляхом заборони їх використання (експлуатації) селянським (фермерським) господарством «Шевченко» та опечатування (опломбування) вхідних дверей та воріт до вищевказаних будівель.

Ухвалою суду від 07 вересня 2020 року в адміністративній справі було відкрито спрощене позовне провадження з викликом сторін у судове засідання; розгляд справи призначено на 22 вересня 2020 року (а.с.30).

Учасники справи у відповідності до процесуальних приписів Кодексу адміністративного судочинства України повідомлені про дату, час та місце розгляду справи (а.с.31-35).

16 вересня 2020 року представником селянського (фермерського) господарства «Шевченко» подано до суду клопотання про зупинення провадження в адміністративній справі до 25 листопада 2020 року з метою надання часу для примирення, мотивоване тим, що частина порушень законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки виявлених під час проведення перевірки, що стали підставою звернення до суду із даним адміністративним позовом, усунуто. Наразі підприємством вживаються заходи, по усуненню виявлених порушень, тому вважають за потрібним зупинити провадження у справі. Разом з тим, у вказаному клопотанні представник відповідача просить суд здійснити його розгляд у порядку письмового провадження без участі уповноваженого представника (а.с.37-39).

В свою чергу, представником Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області також подано до суду клопотання про зупинення провадження у справі до 25 листопада 2020 року, так як наразі відповідачем вживаються заходи по усуненню виявлених порушень, що підтверджуються відповідним актом управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області від 16 вересня 2020 року №125. Принагідно представник позивача просить здійснити розгляд даного клопотання у порядку письмового провадження без участі представника позивача (а.с.42-54).

У відповідності до статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою технічного звукозаписувального засобу не здійснювалось.

Відповідно до частини 3 статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом (пункт 10 частини першої статті 4 КАС України).

Відповідно частини 3 статті 194 КАС України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження на підставі наявних у суду матеріалів.

Предметом розгляду даної справи є встановлення усунення відповідачем порушень вимог пожежної та техногенної безпеки у приміщенні складу № 1 (будівля господарського двору А) та складу № 2 (будівля господарського двору В) по вул. Степова, 1 в с. Миронівка Світловодського району Кіровоградської області шляхом заборони їх використання (експлуатації) селянським (фермерським) господарством «Шевченко» та опечатування (опломбування) вхідних дверей та воріт до вищевказаних будівель, що стали підставою для звернення позивача з даним позовом до суду.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов до висновку, що клопотання сторін про зупинення провадження у справі слід задовольнити з метою надання сторонам можливості реалізувати своє право гарантоване статтями 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Частинами 1, 2 статті 190 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень. За клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Згідно з пунктом 4 частини 1 статті 236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Таким чином, у суду наявні підстави для зупинення провадження по даній справі.

Керуючись пунктом 4 частини першої статті 236, статтями 248, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання сторін про зупинення провадження у справі - задовольнити.

Зупинити провадження у справі №340/3523/20 за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до Селянського (фермерського) господарства «Шевченко» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Зобов`язати позивача, у термін до 25 листопада 2020 року, надати до суду інформацію про усунення відповідачем порушень вимог пожежної безпеки, із зазначенням, які саме порушення були усунуті.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Третього апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду О.В. Кравчук

Дата ухвалення рішення22.09.2020
Оприлюднено04.01.2022
Номер документу102348797
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —340/3523/20

Ухвала від 30.12.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 30.12.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 22.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 22.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 07.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні