Ухвала
від 07.09.2020 по справі 340/3523/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

07 вересня 2020 року м. Кропивницький Справа № 340/3523/20

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Кравчук О.В., перевіривши матеріали

позовної заяви Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області (код ЄДРПОУ - 38613719; адреса: вул. Пашутінська, 1, м.Кропивницький, Кіровоградська область, 25015)

до Селянського (фермерського) господарства Шевченко (код ЄДРПОУ - 22220618; адреса: вул. Першотравнева, 1, с. Озера, Світловодський район, Кіровоградська область, 27542)

про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И Л А:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області звернулось до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить суд:

- до повного усунення порушень вимог пожежної та техногенної безпеки, зазначених у даному позові, застосувати заходи реагування у сфері державного нагляд) (контролю) до селянського (фермерського) господарства Шевченко (ЄДРПОУ 22220618), у вигляді зупинення роботи (експлуатації) складу № 1 (будівля господарського двору А) та складу № 2 (будівля господарського двору В) по вул. Степова, 1 в с. Миронівка Світловодського району Кіровоградської області шляхом заборони їх використання (експлуатації) селянським (фермерським) господарством Шевченко та опечатування (опломбування) вхідних дверей та воріт до вищевказаних будівель.

Разом з тим, представник позивача, враховуючи особливий характер спірних правовідносин (створення загрози для життя та здоров`я людей) просить суд здійснити розгляд даної справи у судовому засіданні з повідомлення (викликом) сторін.

Справу належить розглядати в порядку адміністративного судочинства (стаття 19 Кодексу адміністративного судочинства України). Справа підсудна Кіровоградському окружному адміністративному суду (стаття 22 КАС України).

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 160-161 Кодексу адміністративного судочинства України. Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Вбачається, що вимоги, зазначені в позовній заяві, не стосуються прав, свобод, інтересів та обов`язків третіх осіб.

Суд вважає даний спір таким, що належить до справ незначної складності у розумінні пункту 10 частини шостої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України.

Враховуючи відповідне клопотання позивача, суд розглядатиме справу у порядку спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін (частина п`ята статті 262 КАС України).

Керуючись статтями 168, 171, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Прийняти справу до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №340/3523/20 за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до Селянського (фермерського) господарства Шевченко про застосування заходів реагування.

Справа розглядатиметься у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін у судове засідання.

Призначити розгляд справи у судовому засіданні на 22 вересня 2020 року о 10-30 год. у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду (25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 40, 7 поверх, зал судових засідань № 2).

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Справа розглядатиметься суддею Кравчук О.В. одноособово.

Сторони, учасники (їх представники) допускаються до участі у судовому засіданні при наявності документа, що посвідчує особу кожного та документа, що засвідчує повноваження їх представників.

Встановити відповідачу 15-денний строк з дня отримання цієї ухвали для подання до суду та надіслання позивачеві відзивів на позовну заяву, а також усіх наявних доказів на підтвердження викладених у ньому обставинд.

Відзив має відповідати вимогам частини другої статті 162 КАС України.

Неподання відповідачем відзиву на позов без поважних причин судом може бути розцінено як визнання позову.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до частини четвертої статті 159 КАС України подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Звернути увагу сторін, що відповідно до частини дев`ятої статті 79 КАС України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1170/.

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду О.В. Кравчук

Дата ухвалення рішення07.09.2020
Оприлюднено09.09.2020
Номер документу91348247
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —340/3523/20

Ухвала від 30.12.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 30.12.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 22.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 22.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 07.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні