Ухвала
від 04.01.2022 по справі 440/18629/21
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про передачу адміністративної справи

04 січня 2022 рокум. ПолтаваСправа № 440/18629/21

Полтавський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Гіглави О.В., ознайомившись із матеріалами позову Головного управління ДПС у Полтавській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Інноватив Буд" про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків,

В С Т А Н О В И В:

28 грудня 2021 року Головне управління ДПС у Полтавській області подало до Полтавського окружного адміністративного суду позовну заяву до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Інноватив Буд" про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, у розмірі 269891,64 грн.

Вказана позовна заява зареєстрована канцелярією суду 29.12.2021 за вх.№86919/21.

Згідно з пунктом 4 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 19 згаданого Кодексу юрисдикція адміністративних судів поширюється на справи у публічно - правових спорах за зверненням суб`єкта владних повноважень у випадках, коли право звернення до суду для вирішення публічно-правового спору надано такому суб`єкту законом.

Зі змісту позовної заяви слідує, що позивачем є суб`єкт владних повноважень, який звертається до суду на виконання публічно-владних функцій та повноважень.

Отже, цей спір належить до юрисдикції адміністративних судів відповідно до пункту 5 частини першої статті 19 КАС України.

Згідно з частиною другою статті 26 Кодексу адміністративного судочинства України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Таким чином, підсудність цієї справи слід визначати за зареєстрованим місцезнаходженням відповідача, до якого заявлено позовну вимогу.

З тексту позовної заяви вбачається, що Головним управлінням ДПС у Полтавській області заявлено позовну вимогу про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, у розмірі 269891,64 грн до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Інноватив Буд" (ідентифікаційний код 40935831).

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Інноватив Буд" (ідентифікаційний код 40935831) є: 25006, Кіровоградська область, м. Кропивницький, пров. Декабристів, буд. 6, кабінет 8.

З огляну на викладене, спір у цій справі підсудний окружному адміністративному суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Кропивницький, а тому ця справа територіально не підсудна Полтавському окружному адміністративному суду.

Відповідно до Указу Президента України "Про утворення місцевих та апеляційних адміністративних судів, затвердження їх мережі та кількісного складу суддів" №1417/2004 від 16 листопада 2004 року на територію м. Кіровоград (наразі м. Кропивницький) поширюються повноваження Кіровоградського окружного адміністративного суду.

Пунктом 2 частини першої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи викладене, адміністративну справу належить передати на розгляд за територіальною підсудністю до Кіровоградського окружного адміністративного суду (вулиця Велика Перспективна, 40, м. Кропивницький, Кіровоградська область, 25000).

Керуючись статтями 26, 29, 248, 256, 294-295 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Передати до Кіровоградського окружного адміністративного суду адміністративну справу №440/18629/21 за позовом Головного управління ДПС у Полтавській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Інноватив Буд" про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, на розгляд за територіальною підсудністю.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею .

Ухвала може бути може оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду в порядку, визначеному частиною 8 статті 18, частинами 7-8 статті 44 та статтею 297 Кодексу адміністративного судочинства України, а також з урахуванням особливостей подання апеляційних скарг, встановлених підпунктом 15.5 підпункту 15 пункту 1 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.В. Гіглава

Дата ухвалення рішення04.01.2022
Оприлюднено05.01.2022
Номер документу102404925
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/18629/21

Ухвала від 06.06.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

В.В. Науменко

Ухвала від 07.04.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

В.В. Науменко

Ухвала від 04.01.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні